Albanien TV-bolaget RTSH har nu bekräftat datumen för Festivali i Kenges 59, den nationella uttagning som kommer att utse Albaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2021.

Fest 59

Fest 59 kommer att bestå utav tre shower, den 21:a – 23:e december, som alla, p.g.a. pandemin, kommer att sändas från en utomhusscen vid Italia Square i Tirana i stället för den traditionella Palace of Congresses. 26 bidrag (som ni kan lyssna på här) tävlar i festivalen, som leds av Blendi Salaj och Jonida Vokshi och sänds på RTSH 1.
(Källa och grafik: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Fest 59-datumen har cirkulerat ett tag nu så det är skönt att äntligen få dem bekräftade och kunna börja planera för säsongens första nationella final. 😀

Enligt eurovoix.com så kommer det mesta, förutom juryomröstningen och prisutdelningen, att vara förinspelat. 21:a december sägs artisterna framföra sina ESC-bidrag med tillhörande ESC-show och studioversion av bidragen medan de den 22:a december framför akustiska versioner av sina bidrag.

Vilka bidrag som tar sig vidare till finalen den 23:e december, där studioversionerna återigen ska framföras, bestäms utav en jury, som för övrigt även utser vinnaren. Eurovoix brukar vara tillförlitliga och det finns ingen anledning att misstro dem, men jag inväntar gärna de officiella uppifterna innan jag tror dem fullt ut. Så här långt så har vi i alla fall festivalsdatumen, och det är ju inte illa bara det. 😀

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Albanien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Albanien 2021: Fest 59-datum bekräftade”

 1. Micke

  Kul att det kommer igång nu 🙂 Måtte nu någon av mina tre vinna:

  1. “Më mbron“, Xhesika Polo
  2. “Zjarri im“, Era Rusi
  3. “Karma“, Anxhela Peristeri

  Alltid svårt att veta vilken man ska hålla på. Någon av dem kanske havererar live och inte minst. Någon av dem kanske drabbas av härdsmälta och vid eventuell vinst bestämmer sig för att framföra bidraget på engelska i maj. Vad som än händer så jädrar se till att bidraget som vinner framförs på albanska i maj månad

 2. Adri

  ”Zjarri im” eller ”Pendese” så blir jag en glad man! 🙂 Men det blir väl ”Karma”, antar jag

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se