ESC 2021Schlagerpinglan: Så här långt har fyra länder presenterat de bidrag som ska tävla i ländernas respektive nationella finaler inför Eurovision Song Contest 2021: Albanien, Israel, Estland och Frankrike. Även Bulgarien har presenterat en kandidat men just det valet kommer att göras internt.

Efter att ha lyssnat på bidragen ett tag nu så har en del personliga favoriter visat sig, vilka jag presenterar i nedanstående nationella-final-topplista:

Ett av de tävlande bidragen i nu pågående ESC 2021-uttagningar

Valixhja e kujtimeve“, Orgesa Zaimi (Albanien)

Schlagerpinglans favoriter från ESC 2021-uttagningarna, 2020-12-18:
1. Valixhja e kujtimeve“, Orgesa Zaimi Albanien
2. Do t’ia dal“, Klint Çollaku Albanien
3. The Lucky One“, Uku Suviste Estland
4. Vashëzo“, Rosela Gjylbegu Albanien
5. Maeva“, Amui Frankrike
6. 6“, Heleza Estland
7. Alabama Watchdog“, Alabama Watchdog Estland
8. Zjarri im“, Era Rusi Albanien
9. Pendesë“, Inis Neziri Albanien
10. Voilà“, Barbara Pravi Frankrike

Schlagerpinglan: När jag sammanställde min topp-tio-lista så utgick jag från de länder som släppt samtliga sina bidrag inför respektive nationell ESC 2021-uttagning, d.v.s. Albanien, Israel, Estland och Frankrike. Att jag redan nu hittat tio bidrag som jag tycker är riktigt bra lovar gott för säsongen. 😀

(Jag hade först även tänkt ta med bidraget från Bulgariens internval men beslöt mig för att hålla listan till enbart nationella låtuttagningar. Om jag inte gjort det så hade det blivit en 10:e-plats för VictoriasUgly Cry“.)

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Eurovision 2021“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna” för ESC-ländernas pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2021-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2021: Schlagerpinglans topp-tio-lista (20-12-18)”

 1. Adri

  Mitt huvud kan inte hantera så mycket blandat så jag kan inte göra en regelrätt lista utan gör en gammal goding där jag skriver favoriterna ur varje uttagning.

  • Albanien: ”Pendesë”, ”Zjarri im”, ”Valixhja e kujtimeve”
  • Bulgarien: ”Ugly Cry” (Visst, bara det enda jag hört. Men jag gillar verkligen den.)
  • Estland: Nu ska jag vara ärlig. Jag har bara gett Estland en snabb genomlyssning just när låtarna släpptes. Minns därför inte allt för mycket. Men minns att jag gillade många och att ”6” gjorde starkast intryck.
  • Frankrike: ”Alléluia”, ”Voilá”

  Jag räknade inte bort Bulgarien, men däremot räknar jag faktiskt bort Israel för det är bara demos där inte ens Eden sjunger. 🙂 Så, får återkomma kring det!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se