Albanien Förberedelserna inför Festivali i Këngës 59, Albaniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021, som sänds den 21:a-23:e december, pågår för fullt i huvudstaden Tirana.

P.g.a. corona så kommer festivalen att genomföras på en utomhusscen och för att inte överraskas av vädret så kommer de två första showerna att vara förinspelade. En annan stor förändring är att den berömda live-orkestern inte kommer att användas.

Manjola Nallbani
Manjola Nallbani (Grafik lånad från rtsh)

Dessutom har det bekräftats att Manjola Nallbani, som var tänkt att tävla med låten “Ora e jetës” men som tidigare i månaden drabbats av corona, har tvingats att dra sig ur tävlingen. Därmed kommer endast 25 bidrag, som ni kan lyssna på här, att tävla i festivalen.
(Källor: escbubble.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Jag önskar Manjola ett snabbt tillfrisknande och hoppas att resten av denna väldigt annorlunda festival kan arrangeras utan att alltför många oförutsedda saker inträffar.

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Albanien i ESC 2021“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna” för fler länders pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2021-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se