Israel Den 2:a december presenterades nio demoversioner av de låtar som valts ut som tänkbara tävlingsbidrag till internvalda Eden Alene att representera Israel med i Eurovision Song Contest 2021.

Därefter har allmänheten och en jury fått rösta om vilka tre som Eden skulle spela in inför den avgörande omröstningen. I dag avslöjade TV-bolaget KAN att låtarna som gått vidare är “La La Love“, “Set Me Free” och “Ue La La” (se Eden sjunga små smakprov av dem i videoklippet nedan).

Smakprov på finallåtarna i Israels ESC 2021-uttagning:

Den slutliga omröstningen inleds den 19:e januari på TV-bolagets hemsida. 100% tittarröster utser den vinnarlåt som presenteras den 25:e januari i showen “Our Song for Eurovision 2021“. (Källor: eurovision.tv och wiwibloggs.com)

Tävlande bidrag i Israels ESC 2021-uttagning:
Final-bidrag (i demoversioner – ej nyinspelade versioner)
La La Love officiell demovideo + låttext
Set Me Free officiell demovideo + låttext
Ue La La officiell demovideo + låttext
Bidrag som ej gick vidare (i demoversioner)
Can’t Stop a Hurricane officiell demovideo + låttext
Rise Up Today officiell demovideo + låttext
Coming Out officiell demovideo + låttext
Flying officiell demovideo + låttext
Shoulders officiell demovideo + låttext
Spilling Magic officiell demovideo + låttext

Schlagerpinglan: Strax före nyår så rapporterades det att “La La Love”, “Ue La La” och “Set Me Free” var de tre bidrag som Eden spelat in men då TV-bolaget inte bekräftade att så var fallet (och jag tyckte det lät för bra för att vara sant, då de alla var bland mina personliga favoriter), så lade jag inte alltför stor vikt vid det.

Bl.a. så tyckte jag att det var lite konstigt att låten “Shoulders” inte fanns med bland de utvalda, men det får väl ses som en nyttig påminnelse om att smaken varierar och att bara för att det verkar som att vissa bidrag ser ut att vara fan-favoriter så garanterar det inte några röster i de aktuella omröstningarna.

Nu när de tre finallåtarna är bekräftade så glädjer jag mig åt resultatet så här långt och inväntar de nya inspelningarna som enligt eurovoix.com släpps den 18:e januari, men det återstår att se. Förhoppningsvis ger dessa en klar bild av vilken låt som passar Eden bäst. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Israel i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Israel 2021: Eden Alenes tre final-låtar”

 1. Adri

  Inget jättefan här faktiskt. Åtminstone inte nu i demoversionerna. Men jag ser absolut mest potential i ”Set me free” 🙂 så heja!

 2. Schlagerpinglan

  @Ari, Det är nog bäst att jag slänger in ett liten förtydligande här, då man skulle kunna tolka min text som att jag tycker att vi har en superomröstning framför oss, vilket inte alls är fallet. 😀

  Tvärtom så har demoversionerna inte fått mig att tro att Eden kan få ett lika bra bidrag som “Feker Libi”, men av de nio utvalda så är jag nöjd med vad de valt ut till slutomgången. Förhoppningsvis kan Eden göra något spektakulärt med dem.

 3. Micke

  Fanns ett bidrag som var minst två klasser bättre än övriga. Men vad hjälpte det?

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Vilket var det? Kanske mitt fjärde favorit-bidrag, “Spilling Magic”? Vi har ju haft relativt synkade listor den senaste tiden. 😉

 5. Micke

  @Pinglan, det finns tre låtar där som är något som jag ser det. Inga höjdare ändå. En av dem hade varit klart bäst om det inte hade varit så att hon gjorts sitt sämsta sångbidrag till årets ESC i den. Jag pratar då om “Can’t Stop a Hurricane“. Nu får den istället konkurrens av bidraget “Spilling Magic” där hon tvärtom gör sin bästa sånginsats. Även “Shoulders“ är ok.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se