Spanien Det har tidigare kommit uppgifter om att TV-bolaget TVE planerar en nationell låtuttagning för att utse det bidrag som deras internvalda artist Blas Cantó ska representera Spanien med i Eurovision Song Contest 2021.

Nu kommer den officiella bekräftelsen att det blir en TV-sänd låt-uttagningsshow i februari där Blas även kommer att framföra duetter med andra artister. Tittarna kommer att få hjälpa till att välja mellan två låtar genom röstning online (via RTVE:s Eurovision-app eller RTVE:s webbsida) eller med telefon (samtal eller SMS). Exakt datum och tävlande bidrag avslöjas vid ett senare tillfälle. (Källor: eurovision.tv och rtve.es)

Uppdaterat: Enligt eurovoix.com ska även tittare utanför Spanien kunna vara med och rösta fram det spanska ESC 2021-bidraget.

Spaniens internvalda ESC 2021-artist:

Blas Cantó (här med sitt ESC 2020-bidrag “Universo“)

Schlagerpinglan: I artiklarna så uppger de att de två bidragen valts ut bland flera olika alternativ och att de speglar två sidor av artisten, d.v.s. att han kan stå för båda. Detta låter ju lovande och förhoppningsvis så har tittarna ett svårt val framför sig mellan två riktigt starka kandidater. Om inget annat så blir det i alla fall en show (som kan bli riktigt bra om de bjuder in rätt artister till de utlovade duetterna). 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Spanien i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se