Kroatien TV-bolaget HRT har redan avslöjat en hel del vad gäller Dora 2021, den nationella uttagning som ska utse Kroatiens bidrag i Eurovision Song Contest 2021, t.ex. startfältet, värdarna samt att ingen publik kommer att närvara vid finalen den 13:e februari.

Nu har det även avslöjats att minut-klippen som utlovats av de tävlande bidragen kommer att kunna lyssnas på via HRT:s YouTube-kanal den 6:e februari samt att ett nytt röstningssystem införs, se nedan.

Tidigare Dora-deltagare som deltar i DORA 2021

Bernarda Brunović (här med Dora-bidraget från 2019: “I believe in true love“)

Dora 2021 – Så här går röstningen till:

Vinnaren utses genom 50/50 tittar- och juryröster. där totalt 1160 poäng delas ut.
Juryns 10 regionala jurygrupper delar totalt ut 580 poäng.
Varje jurygrupp består utav tre personer som kommer att rangordna samtliga 14 bidrag men endast ge de 10 främsta poäng i Eurovision-stil från 1-12 poäng.
Tittarna delar totalt ut 580 poäng som räknas fram procentuellt av de inkomna rösterna.
Skulle det bli oavgjort avgör tittarnas röster.
(Källor: HRT och eurovoix.com)

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Kroatien i ESC 2021“.

Schlagerpinglan: Sakta men säkert fylls även denna veckas ESC-schema på med intressanta punkter. Förutom dagens smyglyssningMelodifestivalens deltävling-1-bidrag så ska ju Ukrainas ESC 2021-bidrag presenteras idag. 😀

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se