Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2021 så är det torsdagar kl. 13:30 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

Hur som helst så har nu SVT presenterat de minut-klipp av studioversionerna som vi får lov att lyssna på och efter att ha gjort det ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår därför vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Senare kommer listan (förhoppningsvis) att kunna uppdateras med länkar till små live-klipp från artisternas repetitioner som ska genomföras under dagen och som är lovade att släppas senare i dag.

Se även: “Uppladdning inför Deltävling 1” – “Fredags-odds och intervjuer (vecka 1)

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2021:
Paul Rey Kadiatou
Paul Rey & Kadiatou (Foto: Stina Stjernkvist/SVT, Jan Danielsson/SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2021:s första deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“The Missing Piece”, Paul Rey
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Laurell Barker, Paul Rey, Fredrik Sonefors)
“One Touch”, Kadiatou
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“Fingerprints”, Nathalie Brydolf
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Laurell Barker, Anna-Klara Folin, Andreas ”Stone” Johansson, Etta Zelmani)
“Tänker inte alls gå hem”, Arvingarna
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren)
Övriga bidrag:
“Horizon”, Jessica Andersson
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Christian Holmström, Jesper Jakobson, Fredrik Kempe, David Kreuger, Markus Lidén)
“Dandi dansa”, Danny Saucedo
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Karl-Johan Råsmark, Danny Saucedo)
“Pretender”, Lillasyster
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Isak Hallén, Palle Hammarlund, Ian-Paolo Lira, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand)

Schlagerpinglan: Inför denna första genomlyssning så var det främst låtarna från Jessica Andersson och Danny Saucedo som jag var extra nyfiken på men jag kan inte säga att de levde upp till förväntingarna. Jag hade hoppats på något lite mer schlager-pop-aktigt från Jessica medan jag inte hade några speciella önskemål på Dannys låt men där jag just nu inte kommer riktigt överens med “Dandi dansa”.

Man kan ju inte gilla allt och i just denna deltäving så var det tyvärr mina två förhandsfavoriter och Lillasyster som inte lyckades att träffa rätt hos mig så här inledningsvis. Men, men… ett spektakulärt scenframträdande kan ju alltid höja vilken låt som helst så vi får se hur det slutar. 🙂

De bidrag som däremot träffade rätt var speciellt de från Paul Rey (den enda låt denna vecka som verkade ha det där lilla extra) och Kadiatou (“One Touch” har kanske inte en så stark, egen personlighet men jag gillade känslan i den).

De övriga två då? Jodå, jag hittade positiva saker i både Nathalie Brydolfs och Arvingarnas bidrag men så här efter att endast ha hört en liten snutt från studioversionerna så kändes båda som lite “för mycket” fast åt två helt skilda håll. Men som sagt, när man får allt serverat som en helhet så kanske det visar sig att det är alldeles rätt proportioner av allt.

Om jag inte var spänd inför helgens livesänding så är jag det definitivt nu. Lördagskvällen kan inte komma snabbt nog. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på veckans uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Melodifestivalen 2021: Lyssna på första veckans bidrag”

 1. Adri

  Vi har samma favoriter! 🙂 Dock, till skillnad från dig, så var det väldigt väntat här:

  1. Paul Rey
  2. Kadiatou (Liiiiiiite besviken dock. Hennes röst är så häftig, men den klär sig mer i rnb än ren pop… men alltså det var inte dåligt)

  3. Nathalie Brydolf
  4. Danny Suacedo

  5. Lillasyster
  6. Jessica Andersson
  7. Arvingarna

  Viktigt att poängtera att jag, likt de flesta, bara hört en minut – en gång. Detta är verkligen det första-första intrycket. Vissa växer, andra överlever inte the test of time. Men detta är vad jag tycker nu.

  Vad tippar jag? Jag är tyvärr lite rädd att detta blir en ganska könsuppdelad tävling just denna vecka. Magkänslan säger mig att det blir de tre kvinnliga akterna som får lämna tidigt. Men hoppas jag har fel efter 2020 – då kvinnorna totaldominerade 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… vi har ju endast hört små delar av startfältet så man ska ju inte dra alltför stora slutsatser, även om man ju hör ungefär vad man har att vänta. Roligt dock att vi hittat samma favoriter trots olika utgångslägen. 🙂

  Själv tycker jag att det ska bli intressant att se om jag verkligen placerar Jessica och Danny så långt ner även efter lördagens deltävling. Kanske förstörde de höga förväntningarna en del men kanske kan de, som de erfarna artister de är, göra det bästa av vad de har på lördag. 🙂

 3. Gorgo

  Hej! läser och skriver till oss tack vare Google translate från Spanien! (ledsen om du inte förstår mig, jag vet ingenting om svenska)
  Min topp (uteslutande baserad på utdrag) skulle vara:

  Final – Nathalie Brydolf
  Final – Jessica Anderson
  Andra – Lillasyster
  Andra – Kediatou
  Utslagen:
  5. – Danny Saucedo
  6.- Arvingarna
  7. – Paul Rey

  Generellt måste jag säga att jag är lite besviken över vad jag har hört hittills. Kanske är det också mitt fel för att ha något högre förväntningar.
  I alla fall ser jag också fram emot lördag och ser hela föreställningarna med deras iscensättning och andra. Kanske ändras min åsikt då.

  Tack till Schlagerpinglan för så stor täckning, inte bara melodifestivalen utan hela Eurovision, ni är alla en referens bland Eurovisions webbplatser för mig. Fortsätt så!

 4. Zacke

  Min ranking av dessa sju:

  1: The missing piece
  2: Horizon

  3: Tänker inte alls gå hem
  4: Fingerprints

  5: Pretender
  6: One touch
  7: Dandi dansa

  Men som sagt, är väldigt svårt att säga nånting när man endast hört en minut och ej sett hur de ska framföras. Har dock svårt och se en eurovision-vinnare i detta startfält.

 5. Marcus

  Jag förstår inte vad alla ser i Kadiatous och Nathalies låtar. För mig är de bara anonymt modernt radioskval, det finns inget i låtarna som låter mello. För mig är de veckans svagaste kort. Mina favoriter är istället Danny och Jessica.

 6. Schlagerpinglan

  @Gorgo, Tack för kommentaren. Roligt att ta del av andras åsikter och se vad man tycker lika / olika. Även jag hade hoppats på lite bättre bidrag men kanske sparar de det bästa till sist.

 7. Ukrainare

  Här finns en låt som jag föll för direkt och då pratar jag om “Fingerprints” med Nathalie Brydolf. En helt fantastisk låt. Det är så här en ballad ska låta. Hoppas verkligen Nathalie kan knipa åtminstone en AC-plats på lördag. Annars blir jag ledsen.

  De övriga bidragen har jag rankat i följande ordning:

  2. “Dandi dansa”, Danny Saucedo (Lite besviken dock. Danny är bra men här visar han typ 50%. Och vad betyder det egentligen när han sjunger “Dan-dan-dandi dansa?”)

  3. “One Touch”, Kadiatou (Jag hade egentligen inte speciellt höga förväntningar på henne men blev verkligen positivt överraskad!).
  4. “Tänker inte alls gå hem”, Arvingarna (Man blir bara glad av att lyssna på dem. Vad jag saknade dem förra året!).

  5. “The Missing Piece”, Paul Rey.
  6. “Horizon”, Jessica Andersson.
  7. “Pretender”, Lillasyster.

 8. Ukrainare

  Jag är lite som Gorgo, fast har bott i en svensk språkmiljö i två år och skriver utan Google Translate. Men jag instämmer helt och hållet i vad han säger. Det är väldigt kul att följa din blogg under de här månaderna och nu har jag verkligen svårt att tänka mig hur en ESC-period skulle vara utan det. Snälla, sluta aldrig!

 9. Schlagerpinglan

  @Ukrainare, Så roligt att höra. 🙂 I nuläget har jag i alla fall inga planer på att sluta då jag tycker det är alltför roligt för att kunna låta bli. 🙂

 10. Johanna

  Alltså jag vill skicka alla vidrae, tycker ingen här låter dålig i studioversion men ska försöka ranka dem baserat på 1-minutsklippen. Har lyssnat tre ggr på varje nu.

  1. Paul Rey (kändes väldigt självklar för mig)
  2. Arvingarna (man blir ju glad och sjunger med på första lyssningen)

  3. Nathalie Brydolf (helt chanslös men fin låt)
  4. LIllasyter. (Rock är alltid rock)

  5. Jessica Andersson (hennes bästa låt sedan “I did it for love”)
  6. Kadiatou (väntar på scenshowen då jag ser att oddsen gått ner på denna, bra låt men inte min stil)

  7. Danny Saucedo (hur hände det här? Är ju faktiskt inte en dålig låt det här heller men går han till final så är det enbart på gamla meriter)

 11. Adri

  Marcus: Kadiatou är en av mina favorit-idoler och en av mina favoriter från denna veckan, men jag köper din kommentar. Den är radiovänlig. (Inte negativt för mig dock, fortfarande finalist i mina öron). Men Nathalie Brydolf? Vad lyssnar du för radio om det där är radioskval? Det finns iofs radio som täcker in allt, men när nåt kallas “radioskval” så tänker jag på P3’s A-rotation eller Rix FM “Topp 6 klockan 6”. Är inte Nathalie mer typ… “guldkanalen – musik för mogna öron”… eller vad den nu har för, ganska pajig, slogan nu för tiden? 🙂

  De två som är svårast att få grepp om är Jessica och Lillasyster. Båda låter som att smakproven inte visar hela bilden (well, no shit…) – menar alltså att de känns som låtar som verkligen växer under tiden. Ett exempel på ett liknande scenario var 2017 när Mariettes smakprov BARA var det lugna introt, och sen klipptes det precis innan den slagkraftiga refrängen.

  Lite så känns det som med Jessica och Lillasyster. Så rankingarna är verkligen baserat på en minut.

  Men den står iaf fast. Paul och Kadiatou är glasklara än! 🙂

 12. Mr A

  Bara lyssnat en gång så svårt att säga något, låter lovande iaf. Mycket Falsett. Jessica verkade kunna gå bra i toppen, lät lovande mot slutet av klippet iaf.

 13. Gorgo

  Efter att ha sett repetitionsklippen förändras inte min första åsikt mycket. Kanske Danny ser mer intressant ut tack vare iscensättningen, Jessica faller lite för mig just på grund av den iscensättning där jag inte bara såg henne.

  Men vad har sagts: Tills vi ser hela föreställningen och hör hela låten är det svårt att bestämma.
  Om svenska sångare har något och melodifestivalen i synnerhet är det vad de växer och kan dra nytta av i galor och framträdanden. En medium-medium sång, de kan lyfta den, så även om min ursprungliga åsikt som sagt inte varierar mycket just nu är jag fortfarande öppen och jag litar på att det slutliga resultatet är tillfredsställande

 14. Anna

  Arvingarna helt klart bäst! ❤️

 15. Ukrainare

  Men alltså, vad grym Danny är när han framför låten på scen. Han lyfter den många snäpp bara genom att vara cool, röra sig perfekt och kännas så stjärnig överlag. Och själva låten blir bättre för varje gång jag hör den. Plötsligt känns den långt mycket mera en direkt-till-final-låt än tidigare.

 16. Lukas

  Den bild jag fått av detta startfält när jag lyssnat på korta klippen är att sex av sju låtar andas mycket ”what you see is what you get”, har jag hört 60 sekunder har jag hört hela låten, vad det känns som.

  En låt sticker ut från detta; ”Pretender”. Första minuten lite gitarrplinkande och sen vid slutet så PANG. Tycker nästan det känns orättvist att Lillasyster fick den fördömda andrapositionen, och fortsatt är oddsjumbo, trots att både Schlagerprofilerna och Tobbe Ek utfärdat skrällvarning…

  Hoppas verkligen på Lillasyster. Skulle de gå till final är ingen annan här nog gladare än jag

 17. Adri

  Lukas: Jag har också utfärdat en liten skrällvarning till Lillasyster. Kanske inte till final, men med deras odds är ju AC också en skräll. Och det är bara genren som gör det. Skandinavien ÄLSKAR ju rock. Det har man lärt sig. Finns det en nypa elgitarr så kommer många svenskar falla redan där.

  Största beviset är Ammotrack och “Raise your hands” från 2014. En låt som jag inte kommer över hur usel den är. En av “the all time worst” (dock deltog en annan ännu sämre låt 2014, som faktiskt är THE WORST någonsin… “I am somebody”). Och många verkar hålla med mig, när jag pratar med familj/vänner/ser youtube. Ändå blev det Andra Chansen. Och det är helt enkelt gissar jag, för att alla rockfans var så svältfödda så de tar en urusel rocklåt, framför ingen rock. Och Lillasyster är starkare än Ammotrack.

  Jag gillar också rock. Men jag har ändå krav. Rock – med tillhörande subgenrer – kan vara grymt. Både poprock (Finland 2014) och lite mer kryddad (Ungern 2018) kan hitta helt rätt. Men Lillasyster når inte dit. Inte på smakproven iaf.

  Jag har mycket högre ställda förväntningar på Mustasch isf om nån/några veckor. Men eftersom skandinaver tar den rock de får så kommer Lillasyster tyvärr förmodligen avancera någonvart. Men om nån blir glad, i det här fallet du, så är det ju toppen för dig (måtte det inte gå ut över Paul/Kadiatou bara). Och så får jag vända mig till Litauen 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se