Schlagerpinglan: Precis som förra veckan så har vi en nationell final (i Kroatien denna gång) att se fram emot denna vecka samtidigt som Norge och Sverige fortsätter sina uttagningar.

Eventuella uppdateringar i form av fler punkter och mer info hittar ni på min Eurovision-schema-sida där jag samlat det mesta man behöver för att hänga med i vad som händer i Eurovision-världen vecka för vecka.


Veckoschema – Eurovision Song Contest 2021 – v. 6

Måndag – 8:e februari 2021
Norge NorgeMelodi Grand Prix 2021Artist- och låt-presentation (Semifinal 5)
kl. 08:00nrk.no/mgp
Tidigare resultat: “Semifinal 1” – “Semifinal 2” – “Semifinal 3” – “Semifinal 4
Onsdag – 10:e februari 2021
Danmark DanmarkDMGP 2021Bidragen presenteras
Läs mer här: “DMGP 2021-värdarna har presenterats
Spanien SpanienBlas Cantós låtuttagningDe två bidragen presenteras – Omröstning inleds
Läs mer här: “Spanien i ESC 2021
Fredag – 12:e februari 2021
Norge NorgeMelodi Grand Prix 2021Rein Alexanders bidrag släpps
kl. 00:00youtube
Läs mer här: “De sex förkvalificerade MGP-finalisterna
Lördag – 13:e februari 2021
Norge NorgeMelodi Grand Prix 2021Semifinal 5
kl. 19:50 – NRK 1 – nrk.no/mgp
Läs mer här: “Semifinal 1” – “Semifinal 2” – “Semifinal 3” – “Semifinal 4
Sverige SverigeMelodifestivalen 2021Deltävling 2
kl. 20:00 – SVT1 – svtplay.se
Läs mer här: “Sverige i Eurovision Song Contest 2021
Kroatien KroatienDora 2021FINAL
Läs mer här: “Lyssna på smakprov på “DORA”-bidragen
Resultaten redovisas efterhand på ländernas samlingssidor – (klicka på flaggorna)

Se även: “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Kalender” – “ESC 2021” – “Eurovision-Nyheter

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Inför Eurovision Song Contest 2021: Vecka 6”

 1. Micke

  @Pinglan, Var tyvärr inte tillräckligt taggad när du slängde ut din topplista över bidrag som aldrig fick representera sitt land så jag kunde inte haka på. Har funderat lite nu och fått till en Topp 10. Har säkert glömt massa bra bidrag but who cares 🙂 Detta är iaf de tio jag kommer på nu.

  Förutom Sverige och Österrike så har jag nada koll på förlorande bidrag i ländernas uttagning. Det har jag börjat greppa först då jag hittade din grymma blogg så därför blir det bara 2010-tal.

  PLATS 10: En av ESC-historiens största skandaler. Ett helt fantastiskt bidrag…sååååååå jädra vackert. Detta förlorade mot ett av tio bidrag i ESC-historien jag gett NOLL i betyg. Hur de tänkte här kommer jag aldrig att begripa. Ett bidrag som tar tag.

  https://www.youtube.com/watch?v=zT7OMjemUZA

  PLATS 9: Ett bidrag jag förstod inte skulle vinna trots att den var outstanding bäst. Vill jag bli på gott humör genom något i ESC så ligger denna bra till. Minns att jag troligen ägnade minst 40% av ESC-året med denna låt.

  https://www.youtube.com/watch?v=1Likpv7a4lk

  PLATS 8: Ett bidrag som jag inledningsvis begrep absolut nada av. Sällan eller aldrig har ett bidrag växt så extremt. Hela låten är uppbyggd så att den växer från första till sista sekund. Min syster kan inte lyssna på låten utan att hon brister i gråt 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=h9dHy-BYDoQ

  PLATS 7: Var inte så länge sen jag pratade om denna här. Ett bidrag man trodde var solklar vinnare för sitt land. Allt talade för det, odds and you name it. Kanske det som fällde den. Extremt mysig låt

  https://www.youtube.com/watch?v=4jjmTQikKbY

  Kör 6-4 imorgon 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Roligt att du också kör en lista. Jag ska ta en titt på den i morgon då det är lite mycket just nu, men gissar att det inte är så många av dem som fanns med på min lista. 🙂

 3. Micke

  PLATS 6: Fick tydligen plötslig härdsmälta här. Det jag skrev om min tiondeplats skulle ha varit här.

  “En av ESC-historiens största skandaler. Ett helt fantastiskt bidrag…sååååååå jädra vackert. Detta förlorade mot ett av tio bidrag i ESC-historien jag gett NOLL i betyg. Hur de tänkte här kommer jag aldrig att begripa.”

  Vinnaren i Frankrike jag inte gillade som slog mitt bidrag på Plats 10 var inte ett av tidernas sämsta bidrag. Men det var inte bra

  Tillbaka till Plats 6 och ett så rätt igenom vackert bidrag som blev rånad på segern av ett skämt.

  https://www.youtube.com/watch?v=q1uOktZJJVg

  PLATS 5: Nu till ett bidrag som borde ha vunnit, eller inte. Jag hade tre favvisar detta år och när ett av dem vinner är det svårt att klaga 🙂 Snubben i den här låten har ju precis som snubben på min plats 8 senare ändå stått som segrare för sitt land. Det här blir jag på gott humör av. Glad musik även om grunden inte är positiv.

  https://www.youtube.com/watch?v=4WMejmcT9ZY

  PLATS 4: Snackade jag nyligen om. Ett smärre mirakel att landet kunde missa den här och istället rösta fram e i mina ögon riktig lättviktare.

  https://www.youtube.com/watch?v=tqdNy-yTl-4

 4. Adri

  Micke: Det var en helt ok lista om målet var att matcha mig. Nu var inte målet det, men du matchade till ca häflten. Hittills iaf.

  Dina plats 10, 7 och 6 borde ju stått som klar segrare i sina finaler. Framför allt plats 10 och 7. För där är vinnarna INGET. Tjeckien 2019 är inget för mig egentligen, men jag köper att folk kan gilla det 🙂 Men ”Roi” och ”Amazing” är ju bara trams? 🙂

 5. Micke

  @Adri, känner att jag måste hoppa in ibland här med lite “smånonsens” 🙂 Intresset just nu som jag berättat. Who knows om jag bara låter det vara tills det händer mer så kanske jag tappat det helt innan dess.

  Mina nummer 9 och 5 visste jag att du inte greppar som jag men 8 och 5 hade jag nada koll. Synd att du inte ser det jag ser. Då jädrar Adri 🙂

 6. Adri

  Micke: Jag kämpar också med intresset nu. Intresset för allt faktiskt. Just nu finns inte mycket att glädjas åt. Men jag vet också att det nästan alltid kommer tillbaks. Iaf intresset för denna bubbla.

  Du skrev 5 på två olika platser i den kommentaren, så för att undvika missförstånd kan jag lika gärna kommentera lite kort om de andra också:

  9: Ja, dessa verkar ju verkligen vara dina favoriter. Jag ser inte samma sak. De är inte dåliga. Men jag finner de ganska basic. Ser inte mycket som sticker ut i detta band.

  8: Inget för mig. Gillade den faktiska vinnarlåten 2018 mer 🙂 Den är ju grym på riktigt.

  5: Du blir glad, säger du? Ja det blir verkligen inte jag. Men jag blir inte bitter eller så heller. Detta är bara ännu en låt som faktiskt inte säger mig något alls. Än en gång, tur att de vann året efter istället 🙂

  4: Denna hade kunnat vinna, I wouldn’t care… för jag gillade ju inte direkt vinnaren alls. Sen 2016 så gillade jag hans låt desto mer. Inte min favorit iofs då heller, men gillade iaf på riktigt och den vinnaren sög ju också, så det har alltså hänt två gånger att två riktigt tramsiga låtar (framför allt den från 2016) slår denna man. That’s gotta hurt.

 7. Micke

  @Adri, Angående låtarna.

  Jag älskar Che-MD i ESC Adri. För mig står de över annat i ESC. Händer faktiskt att jag lyssnar på dem även utanför bubblan. Den låten där är som du säger ganska basic men den lever och andas som få saker i övrigt i ESC.

  De två italienska är just italienska, så oerhört starka från grunden. Min plats 8 är så vacker som något jag aldrig trodde jag skulle få uppleva i ESC, i synnerhet andra halvan. Min plats 5 balanserar olycka och lycka, sorg och glädje på ett fantastiskt sätt. Blir asglad av den. Yepp få människor har blivit så rånade i ESC som Mikael Sarri.

  Kul att snacka med dig Adri men vi kommer nog aldrig att bli på samma linje när det gäller musik 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag ändrade i din kommentar efter dina instruktioner. Inga problem.

 9. Micke

  STORT TACK för det Pinglan 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Även om det fanns mycket bland bidragen du presenterat så här långt som jag inte håller med dig om så hittade jag förvånansvärt mycket igenkänning, och en liten pärla som jag missat. Skoj. 🙂

  Om jag tar det vi tyckte lika om först så är det Frankrike 2019 och Estland 2014 åren då två riktigt bra låtar (underbara “Tous Les Deux” och överlägsna “Kui tuuled pöörduvad”). Två mysterier då live-framträdandena inte fällde dem utan enbart smak, antar jag. Konstigt oavsett.

  Moldavien 2016 så höll jag med dig om att “Voda e cu noi” borde placerat sig betydligt bättre. Jag gillar mixen av rock och folkmusik… men de röstande var uppenbarligen inte av samma åsikt. Lyckligtvis för mig så föredrog de min egentliga favorit Lidia Isacs bidrag så för mig slutade finalen bra i alla fall.

  Sanremo 2017-bidraget av Fabrizio Moro har inte gjort något större intryck hos mig, men det var behagligt att lyssna på så det kan mycket väl vara en pärla jag inte hittar förrän många år senare. Tackar för tipset. 🙂 (Inte heller Sanremo 2017-bidraget av Ermal Meta har fastnat hos mig, men det hade inte samma effekt utan låter, i mina öron, som ett av många helt OK italienska låtar.)

  Sedan har vi Tjeckien 2019 och Finland 2013 där vi inte alls ser och hör samma sak. Barbora Mochowa och Mikael Saari har ju deltagit i uttagningarna (minst) två gånger och varje gång så har jag tänkt att det var vackert… men inget som berör mig. Tydligen har de något som helt går över mitt huvud. Vore dock intressant att kunna höra vad du hör när du lyssnar på dem. 🙂

 11. Micke

  @Pinglan, Fabrizio Moros bidrag från 2017 är en av de största växarna överhuvudtaget. Det säger jag inte bara för att det är just för mig det gäller. Det gäller såååå många. Jag har sett folk som inte kan hålla tårarna tillbaka, jag har sett folk som nästan suttit i ett annat Universum när man tittat på dem. Jag har framförallt sett en av mina bästa kompisar försonas med sitt ex och idag ha Moros låt som deras absolut egen. Jag skämtar inte. Troligen var många inte mogna att ta till sig den just när den tävlade. Jag var själv en av dem men “vaknade upp” precis lagom till San Remo

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… en del låtar behöver extra tid/lyssningar, vilket inte alltid är optimalt i en tävling där många hör låtarna för första gången, men det är ju likväl trevligt att de ställer upp så att man kan hitta dem. 🙂

 13. Adri

  Micke: Nåja. Är vi en perfect match vad gäller musik? Kanske inte, men av de sju du introducerat så gillar jag ju ändå tre! Det är inte fy skam, väl? 🙂

 14. Micke

  @Adri det blir nog iaf fyra med den här tror jag

  PLATS 4: Mitt andra lands pärla som jag ser det. Såååå jädra mysig. De minst mysiga delarna är de engelska men även de köper jag rätt av. Hur denna kunde förlora mot landets och Europas största skamfläck kommer jag aldrig att förstå.

  Har försökt såååååå många gånger att få någon här att uttala sig om vad de tycker om låten. Pinglan och Adri kan jag lita på så de har kört på 🙂 Försöker en gång till att hitta nån mer 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=TjSRPf4_Fbk

  Sen återstår bara min etta och tvåa. Dessa två är inte bara bidrag som länderna missat. De är de två, i mina ögon, överlägset bästa låtarna som någonsin deltagit i den här bubblan. De är något så unikt som låtar som jag även lyssnar på stundtals utanför bubblan

 15. Micke

  De två bästa som aldrig fick vinna i sina respektive land men också de två bästa överhuvudtaget i ESC.

  PLATS 2: Älskade vinnarlåten i detta land men var ändå besviken. Märklig känsla egentligen när man tycker så bra om vinnaren men när det då finns med ett annat bidrag i landets uttagning som är så extremt bra att jag faktiskt lyssnar på den även utanför bubblan, ja då blir man ändå besviken 🙂 Detta bidrag tillsammans med min etta är de två överlägset bästa jag någonsin hört inom ESC.

  En fantastisk röst, en fantastisk låt, en fantastiskt uppbyggd låt. Ja det går att ösasuperlativ i mängd. Vet två på den här bloggen som långt senare kom och berättade om hur den vuxit för dem. Jag hade tur att jag tog till mig den direkt. Inget ESC-stoff kanske så det kanske var det som fällde den. Men jag tar hellre detta varje dag av året än att lyssna till lättviktsbidrag 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=fZGGmO9dXxs

 16. Adri

  Micke: Jamen den låten lärde du mig gilla efter ett oändligt tjatande. Nej, men det var tack vare dig jag upptäckte den, och sen har länken dykt upp med ojämna mellanrum och den är ju supermysig 🙂 Låter väldigt juligt, och jag tycker ju oftast om julen – även om gudarna ska veta att det beror på dagsform.

  Din plats 2 däremot. Den är inte dålig. Men jag hör mest bara en italiensk ballad. No more, no less. En bra italiensk ballad? Absolut. Men jag förstår inte de där överdrivet varma känslorna jag vet att folk (för du är ju absolut inte ensam om det) känner för den. Den är bra – absolut – men jag tar nog Italiens faktiska representant framför Annalisa 🙂

 17. Micke

  @Adri min vän du är en otroligt märklig människa 🙂 Det största beviset på hur långt ifrån vi är varandra i musik är just Italien. För mig helt outstanding när det gäller ESC. För dig som bäst bland de sämsta. Men jag trivs bra med dig ändå för det är med dig man diskuterar, vilket är anledning till att jag är här. Bara korta kommentarer av bidragen är nada för mig. Då hade jag lämnat för länge sen 🙂

  Ok då avslutar jag det här då. Tror inte jag chockar dig Adri 🙂

  PLATS 1: Jag älskar nästan all musik. Främst rock och i synnerhet låtar som inte låter lika från början till slut. Den här är min absoluta etta och från 3.28 och resten är outstanding inom ESC. Har hört många som gillar refrängen men inte versen. Dock inte det motsatta. Jag älskar both. Det ena bygger upp det andra 🙂

  Synd du inte gillar den här Adri. Då hade du gillat 5 av 10 🙂 Men ren här har visat att det inte är asofta som du hyllar rock tyvärr.

  https://www.youtube.com/watch?v=AOkRF6PBg_w

 18. Adri

  Micke: Nja. Det skulle jag säga är en feltolkning. Italien deltog 9 gånger under 2010-talet (2011-2019) och Italien made their way up till min personliga topp 10 fem av nio gånger, inklusive en vinst (2019) och en silverplats (2016). Det får räknas till mer än “bäst bland de sämsta”. Snittar man länders placeringar på mina listor kommer Italien garanterat topp 5 🙂

  Jag behöver inte ens klicka på din vinnare. Det är den där “Sub Pamint”, isn’t it? Jamen den är helt okej. Gillar jag den? Det är kanske att ta i. Men jag har inga kritiska grejer att säga heller 🙂 Den bara är 🙂

 19. Micke

  @Adri, grejen är att du kan nämna vilket bidrag som helst från Italien. Nästan allt är bra 🙂

  Nu släpper jag det här och låter er ha ert MF för er själva 🙂 Jag kikar in på lördag eller söndag och hoppas på en lyckad kroatisk uttagning med “Rijeka“, Nina Kraljić som vinnare. Hade varit för jädra fint o kryddat årets klara bidrag än mer 🙂

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, Dina toppbidrag är sådana som jag själv rankar som “bra”, kan inte hitta något som stör mig hos dem, men de talar inte heller till mig utan finns bara där. Det hade varit väldigt intressant att kunna höra vad andra hör (även i fallet med Kroatiens förhandsfavorit “Rijeka” som jag inte alls kommer överens med) men det går ju tyvärr inte. Allt man kan göra är att försöka och inte ens det ger effekt alla gånger.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se