Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2021 så är det torsdagar kl. 13:30 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

Hur som helst så har nu SVT presenterat de minut-klipp av studioversionerna som vi får lov att lyssna på och efter att ha gjort det ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår därför vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Senare kommer listan (förhoppningsvis) att kunna uppdateras med länkar till små live-klipp från artisternas repetitioner som ska genomföras under dagen och som är lovade att släppas senare i dag.

Se även: “Uppladdning inför Deltävling 2” – “Fredags-odds och intervjuer (vecka 2)

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2021:
Dotter Patrik Jean
Dotter & Patrik Jean (Foto: Stina Stjernkvist/SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2021:s andra deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“Little Tot”, Dotter
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Johanna ”Dotter” Jansson, Dino Medanhodzic)
“Tears Run Dry”, Patrik Jean
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Herman Gardarfve, Patrik Jean, Melanie Wehbe)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“New Religion”, Anton Ewald
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Anton Ewald, Joe Killington, Maja Strömstedt, Jonas Wallin)
“The Silence”, Frida Green
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Anna Bergendahl, Joy Deb, David Lindgren Zacharias, Bobby Ljunggren)
Övriga bidrag:
“90-talet”, WAHL feat. SAMI
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Josefin Glenmark, Andreas Larsson, Sami Rekik, Christopher Wahlberg, Jesper Welander)
“Rich”, Julia Alfrida
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Julia Alfrida, Jimmy Jansson, Melanie Wehbe)
“Rena rama ding dong”, Eva Rydberg & Ewa Roos
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Ari Lehtonen, Kalle Rydberg, Göran Sparrdal)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av de sju bidrag som tävlar i veckans deltävling så hittade jag tyvärr inget bidrag väckte min nyfikenhet. Det blev i stället uteslutningsmetoden som hjälpte mig att rangordna låtarna då jag kände direkt att tre av dem har en längre startsträcka hos mig och att ytterligare två endast kommer upp till “lovande“.

Kvar finns då bidragen från Dotter och Patrik Jean, som jag i nuläget inte vill kalla personliga favoriter men likväl är de som gjorde det bästa första intrycket på mig. Lite tråkigt att inte hitta en enda låt som tilltalar direkt… men i gengälld finns här kanske ett flertal som är stora växare. Tids nog vet vi. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på veckans uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Melodifestivalen 2021: Lyssna på andra veckans bidrag”

 1. Adri

  Jag är inte med dig Pinglan. Denna veckan var mycket starkare för mig!

  1. DOTTER
  – Vem är förvånad? Ingen gissar jag. Men jag citerar kort och gott Herr Markus Larsson på Aftonbladet. ”Skandal om Dotter inte går till final”, ”Hon räddar hela vecka två”, ”Det finns inget annat än Dotter” 🙂 Inte besviken! 😀

  2. Julia Alfrida
  – Gillar kontrasterna. Mörk vers med glad refräng. Lite slö, lite tjatig (eller risk att vara tjatig i tre minuter iaf). Men bra!

  3. Patrik Jean
  – Detta var min andraplats. Sen kom det lilla droppet. Nä. Då sjönk den. Men helt klart en stabil bit 🙂

  4. Anton Ewald
  – Bara stabil pop. Bouncy musik.

  5. Wahl/SAMI
  – Tråkig vers måste jag säga, men refrängen lyfte den rejält.

  6. Frida Green
  – Stabilt. Inget mer än så. Det är stabilt. Jag ville mer när jag såg Anna Bergendahl i låtskrivarteamet. Rätta mig om jag har fel, om hon ser detta, men jag tror Johanna kommer gilla detta!

  7. Eva/Ewa
  – Mysigt. Det är ju kul. Det är mysigt. Är det bra? Jag vill så gärna säga ja, men det är det ju inte.

 2. Adri

  Det var vad jag tyckte. Nu vad jag tror:

  1. Anton Ewald
  2. Patrik Jean

  Popkillarnas välde är inte lika mäktigt som typ… 2013. Men dessa popbitar var bra producerade, kommer säkerligen framföras bra också. Och de är trygga och säkra val (som vi ju såg fungerade väldigt väl förra veckan).

  3 (AC). Frida Green
  4 (AC). Dotter

  Sverige hatar mig så även om allt egentligen tyder på det så hamnar väl Dotter där. Eller hon kan faktiskt t.o.m komma femma. För jag är liiiiite rädd för den jag sätter där.

  5. Wahl/Sami

  Utslagna direkt:

  6. Eva & Ewa
  7. Julia Alfrida (glasklart sist gissar jag tyvärr hon kommer)

 3. Johanna

  Nja denna veckan var klart sämre. 2 låtar står ut direkt för mig

  1. Dotter. Jag gillade aldrig riktigt “Bulletproof” men den här gillar jag direkt. Det är ju en solklar finalist på lördag!

  2. Wahl feat Sami. Ja jag är förvånad men det här är ju nostalgi för en som var tonåring på 90-talet. Tror absolut att den här kommer ta sig till Andra Chansen på lördag

  De andra behöver jag lyssna lite mer på men käbde att de inte riktigt var min stil.

 4. Adri

  Johanna: Oj. Jag verkar haft fel. Jag trodde verkligen du skulle smälta för ”The Silence”.

  But then again, du är en av de lite mer svårdefinierade här på bloggen. Vilket såklart är en positiv sak! 🙂 kul med överraskningar ju.

 5. Johanna

  @Adri Jag trodde själv att jag skulle gilla “the Silence” mer än jag gjorde, iaf på bara en lyssning. Vi får se vad jag säger efter några till!

 6. Johanna

  @adri Och Dotter kommer ju solklart gå till final om inte scenshowen stjälper henne. Jag kan inte se(eller höra) hur hon skulle kunna missa den!

 7. Ukrainare

  Jag skulle inte säga att jag är besviken, men hoppades liksom på mer.

  “Little Tot” är klart bäst i det här startfältet. Det är ingen vinnare kanske, men ändå en hyfsat bra låt. Inte lika bra som “Bulletproof” dock. Den växer också när man har hört den ett par gånger. Får nog ge den några extralyssningar och återkommer lite senare.

 8. Gorgo

  Min topp, efter minuten:

  TILL FINALEN: Patrik & Dotter
  ANDRA: Anton & Frida

  5.- Julia Alfrida
  6.- Eva Rydberg & Ewa Roos
  7. – Wahl feat Sami

  Jag är lite besviken över dotter och anton. Som alltid hade jag kanske för höga förväntningar.

  För mig skulle Semikars vinnare, idag och med den minuten, vara Patrik, men jag antar att med Staging och de kompletta låtarna kommer saker och ting att förändras.
  Ser fram emot lördag

 9. Marcus

  Anton och Eva/Ewa är soklart bästa den här veckan. Dotter var helt okej också. Wahl feat Sami var lite småkul för en nittiotalsunge som jag, men låten är ju helt sönderproducerad. Övriga låtar kan jag hoppa över… en okej uppföljning överlag på en väldigt stark första vecka.

 10. Zacke

  1: Little Tot
  2: 90-talet
  3: Rena rama ding dong
  4: Rish
  5: The silence
  6: Tears Running dry
  7: New religion

  Dotter en klass för sig själv här. Vet inte om den är lika bra som”Bullerproof”, men åtminstone hög klass. I övrigt är de två svenskspråkiga låtarna roliga inslag, och de fyra övriga gjorde inga större intryck på mig.

 11. Andreas

  Dotter enda som är en riktig låt resten är bara mellan mjölk förutom då killen utan sångröst placerar Anton sist i fältet. Borde hålla sig till dans för där är han rätt duktig som sångare är han värdelösare än värdelös.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se