Irlands Eurovision-bidrag 2021

2021-02-26 (fredag)

IrlandDen 17:e december bekräftade TV-bolaget RTÉ att de internvalt sin ESC 2020-artist Lesley Roy att få representera Irland i Eurovision Song Contest 2021 och i dag, den 26:e februari, presenterades tävlingsbidraget “MAPS“, se nedan.

Senare i kväll kommer Lesley att framföra bidraget live i showen “The Late Late Show” på RTÉ One. Enligt eurovision.tv, där ni kan läsa mer om “MAPS”, är låten skriven och producerad av Lesley Roy, Lukas Hällgren (producent, bl.a. en av flera bakom Schweiz 2019-bidrag “She Got Me”) och Emilie Eriksson (Stockholm-baserad låtskrivare).

Uppdaterat: “Se Lesley Roy framföra “MAPS”

Lyssna på Irlands bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

Lesley Roy: “MAPS” (se eurovision.tv för mer artist/låt-info)
officiell musikvideo (text och musik: Lesley Roy, Lukas Hällgren, Emilie Eriksson)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av “MAPS” så är jag svagt positivt i den bemärkelsen att låten flyter på bra och saknar irriterande partier som jag tyckte att Lesleys 2020-bidrag “Story Of My Life” hade.

Eventuellt kan låten vara lite för anonym för sitt eget bästa (även om sticket är en rejäl höjdpunkt) men förhoppningsvis så växer låten till sig med tiden och/eller kommer till sin rätt då Lesley framför den live. Så här långt så tycker jag i alla fall att det låter lovande. 🙂

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Irland i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Irlands Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Är med på din linje, Pinglan. Låten är något anonym men jag ser det som ett fall framåt från ”Story of my life” som jag aldrig köpte helt! 🙂

  Fullt godkänt var det här i alla fall!

 2. Pato

  Hon ser ut som matte-lärare. Och låten är inget speciellt, för många bedömer video. Inte lika barnsligt som fjol, det är det enda positiva.

 3. Johanna

  Mycket bättre än förra året! Positivt överraskad men fortfarsnde är det lite för “safe” för min smak!

 4. Marcus

  Nämen sedär ja, Irland kan om de bara vill. Jag har bara positiva saker att säga om låten.

  Hur kommer det gå för den då? Antagligen åt fanders. Lyckades inte den härliga 22 häromåret lär denna inte lyckas bättre.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se