IrlandDen 26:e februari, presenterade TV-bolaget RTÉ Irlands bidrag i Eurovision Song Contest 2021 i form av en officiell musikvideo med den internvalda sångerskan Lesley Roy och låten “MAPS“.

Samma kväll framförde sångerskan låten i TV-showen “The Late Late Show” och i förra veckan släpptes den officiella text-videon, se nedan:

Den officiella textvideon till “MAPS”:

Lyssna på Irlands bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “MAPS”, Lesley Roy
Länkar: officiell text-videoofficiell musikvideo
“The Late Late Show”-framträdandeeurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Lesley Roy, Philip Strand, Emelie Eriksson, Lukas Hällgren
Se även: Mer info om det irländska internvalet

Schlagerpinglan: I vissa fall verkar det som att en låts text-video bara är något som slängs ihop i brist på en “riktigt” video men ibland, som i detta fallet, så kan den även vara ett välkommet och kompletterande alternativ. Då jag själv tycker att texten är den största behållningen i det irländska bidraget så uppskattar jag denna text-video väldigt mycket och vill därför ge den lite extra uppmärksamhet. 🙂

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Irland i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Irland 2021: Officiell textvideo till “MAPS“ (Lesley Roy)”

 1. Micke

  Absolut det roligaste som hänt i år. IRLAND HAR EN BRA LÅT I ESC….. Så jädra kul. Skäms varje år när jag inser att detta fantastiska musikland så fullständigt skiter i ESC. Men inte i år 🙂

  Jag vet inget om den här tjejen. Vet däremot att vissa här har oro för hennes kommande sånginsats. Av vad jag sett har jag ingen som helst oro för det. Det jag däremot tycker mig ha sett är att hon till skillnad mot de flesta tycks ha koll på sig själv och sin kropp på scen. Det känns som en rutinerad dam som vet vad det handlar om. Hon lär gå in på scen och röra sig efter känsla och inte efter ett intränat mönster. Tänk om det kunde vara så till skillnad mot de flesta andra 🙂

  Tror på dig Lesley. Gå nu ut och gör ditt land stolt rakt igenom. Jag vet att du har årets bästa låt. Vad andra tycker får stå för dem 🙂

 2. Adri

  Jag är en av dem som oroat sig. Jag har försökt leta upp klipp där hpn sjunger live. Då har det ofta varit att hon mimar. Och det inger inte förtroende direkt.

  Sen såg jag ju liveframträdandet av hennes låt förra året, och det var fruktansvärt underväldigande. Men hoppas hon växt och är kanske mer bekväm med denna låt!

  För jag skulle ändå säga att Irland med denna låt faktiskt skulle förtjäna final. Men detta är inte en låt som kommer gå till final gratis. Allt måste sitta som ett jäkla SMÄCK tror jag, om denna ska avancera!

 3. Micke

  @Adri för mig är Irland outstanding bäst i år. Sen konkurrerar Ukraina men det är mer en kul grej

 4. Adri

  Micke: Ingen av de två är på min topp 10. Irland är min plats 12 och Ukraina plats 18. Men jag tycker båda ska till final.

 5. Micke

  @Adri, det finns hjälp för sånt 🙂

 6. Micke

  @Pinglan, du ska ha ett stort tack 🙂 Som du vet så skiter jag helt i texter när det gäller ESC och MF till skillnad från annars. Nu läste jag dock att du tyckte texten var det allra bästa i låten så jag öppnade esc-öronen även för text och lyssnade in mig. Underbar text som passar så jädra bra i mitt jobb där jag ständigt möter folk som inte mår bra. Texten går så jädra bra in i vissa situationer som skulle ta för lång tid och plats att förklara. Du kan inte ens ana. Den här kommer jag att använda mig av på jobbet. Dessutom växte låten än mer för mig nu 🙂 Tack

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Roligt att kunna hjälpa till. 😀

 8. Adri

  Kollade på textvideon nu, och det som främst slog mig är att det känns som det finns flera låttitlar som hade varit lämpligare för denna låt än “Maps”. Det är en sån liten grej som stör mig; när låtars titel inte förekommer i låtarna. De blir ju väldigt o-sökbara då.

  Men jaja, låten i sig är ju fortfarande väldigt bra! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se