ESC 2021 Efter att TV-bolaget NOS i går gått ut med nyheten att det vid Eurovision Song Contest 2021 i maj, om omständigheterna tillåter det, kommer att tillåtas en publik på upp till 3 500 personer i Rotterdam Ahoy Arena, om de kan uppvisa negativa COVID-19-test, har även EBU uttalat sig.

EBU välkomnar det nederländska beslutet och möjligheten att kunna bjuda in fans till tävlingen och kommer att överväga de möjligheter som finns tillgängliga och återkomma med fler detaljer de närmaste veckorna.

Eurovision-publik
Eurovision-publik (Foto: Andres Putting)

Hälsan och säkerheten för alla som besöker evenemanget har fortfarande högsta prioritet. Som det tidigare meddelats så kommer alla delegationer, artister och produktions-medarbetare att följa ett strikt protokoll och kommer inte att komma i kontakt med publiken under några omständigheter. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Det är inget lätt jobb arrangörerna har vad gäller publikfrågan. Då det gäller säkerheten för alla de inblandade så vill man ju gärna vara ute i god tid med sin planering, vilket blir svårt när man måste förhålla sig till COVID-läget som kan förändras ganska snabbt.

Jag hoppas att det, på ett så säkert sätt som möjligt, kan gå att bjuda in i alla fall en liten publik. Inte för att det är en absolut nödvändighet… men live-publiken är ju fortfarande en stor del av Eurovision (vilket även live-orkestern var en gång i tiden, men det är ju en annan fråga). 🙂

Samtliga utvalda ESC 2021-bidrag (i den ordning de valdes ut / presenterades) hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2021“. Se även bidragen presenterade i semifinal-startordning.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2021: Under rätt omständigheter kan publik tillåtas”

  1. Adri

    Live-orkestern vill jag absolut inte ha tillbaks. Det skulle döda så mycket för mig.

    Publik är viktigare isf för mig. Men en ESC överhuvudtaget är bättre än ingen ESC oavsett eventuell lösning.

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Min egentliga poäng var att ESC är i ständig utveckling och överlever trots att man tar bort saker som känns som nödvändiga vid en tidpunkt. Vad gäller live-orkestern så hade jag gärna sett att den kom tillbaka som ett alternativ, men att helt ta bort musikspåren och fördärva de mer elektroniska låtarna hade jag inte sett som något önskvärt.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se