RumänienROXEN, som internvalts att få representera Rumänien vid Eurovision Song Contest 2021, gjorde ett första live-framträdande av sitt tävlingsbidrag “Amnesia” vid Concert In The Dark, säsongens första Eurovision-förfest, se nedan. (Källa: eurovoix.com)

ROXEN framför “Amnesia” vid Concert in the Dark:

Lyssna på Rumäniens bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “Amnesia”, ROXEN
Länkar: “Concert in the Dark”-framträdandeofficiell musikvideo
kort a cappella-sångeurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Adelina Stîngă, Viky Red
Se även: Mer info om det rumänska internvalet
Presentationen av Rumäniens ESC 2021-bidrag: “Amnesia” – ROXEN

Schlagerpinglan: Även om jag inte hade några direkta tvivel angående ROXEN som live-artist så måste jag medge att hon överträffade mina förväntningar i onsdags. Alltid roligt med positiva överraskningar. 😀 (Vad gäller själva låten så har dock inget förändras för mig. Jag har fortfarande svårt att förstå mig på den.)

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2021

Min presentation av det rumänska ESC 2021-bidraget hittar ni här:
Inför ESC 2021: Rumänien – “Amnesia” – ROXEN

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Rumänien 2021: Se ROXEN framföra “Amnesia” live”

 1. Micke

  Jag hade tvärtom stora tvivel på Roxen och hur hon skulle låta live men tjejen tog utmaningen och gav mig en riktig käftsmäll som kommer att sätta märke o svepa bort mina tvivel

 2. Mikaela

  Positivt överraskad. Låten låter så autotunad i studioversion, och det brukar inte vara så bra reklam för artistens röst. Men hon sjunger väldigt bra! Detta kanske också blir en låt som lyfter live.

 3. Micke

  Vissa låtar växer och vissa går omvänd väg. Dessa är de fem största växarna för mig. De låg inledningsvis mycket lägre i ranking för mig.

  5. “The Wrong Place”, Hooverphonic – BELGIEN (8/10)
  9. “Amen“, Ana Soklič – SLOVENIEN – (7/10)
  12. “Amnesia“, ROXEN – RUMÄNIEN – (6/10)
  14. “Øve os på hinanden“, Fyr & Flamme – DANMARK – (5/10)
  17. “Tout l’Univers”, Gjon’s Tears – SCHWEIZ – (5/10)

 4. Adri

  Ska jag se vilka som vuxit, och vilka som gått omvänd väg så sticker 9 ut. 4 positivt, och 5 negativt.

  De 4 som vuxit mest sen de släpptes, i bokstavsordning:
  – Azerbajdzjan
  – Grekland
  – Irland
  – Rumänien

  De 5 som sjunkit mest sen släpp, bokstavsordning:
  – Albanien
  – Frankrike
  – Israel
  – Litauen
  – San Marino

 5. Micke

  @Adri vi har tre gemensamma ser jag. Rumänien i att växa. Israel och Litauen i att sjunka. Hur dock Frankrike kan sjunka för dig är snarare ett jobb för de vise. Helt obegripligt min vän. Kul dock att du börjar hitta Irland.

  Det finns två bidrag som jag kämpar lite med och det är Nederländerna och Tyskland. Jag vill ju gilla de två men det är omöjligt. Älskade nederländska snubbens bidrag förra året och det sitter kvar lite, vilket gör mig extra besviken över den gospelosande dippen med årets bidrag Tyskland har ju sekunder som är så jädra glädjespridande men samtidigt sekunder med direkt dödande musik. Årets ojämnaste bidrag i år är annars utan tvekan Australien. Ups and downs

 6. Adri

  Micke: Det var faktiskt ett tag sen jag hittade Irland. Den lilla sammanställningen ovan är sen släpp. Och det har nu ändå gått två månader-ish sen Irland släpptes. Då hörde man än ganska anonym, men likväl bra irländsk låt.

  Jag är fortfarande rädd att den är lite för anonym för att kommas ihåg i ett stort hav med låtar. Jag är som sagt osäker på Lesley. Hon slår mig inte direkt som en stjärna på scenen. Men jag hoppas jag har fel, för då ska nog juryn iaf hitta till henne och hjälpa henne till final hoppas jag 🙂 För jag tror låten är lite för diskret för tittarna 🙂 Men jag kan ha fel. Det har hänt förr.

  Vad gäller Frankrike så är det en kombination av att släppas så pass tidigt som vid årsskiftet redan, samt ha årets tjatigaste låt. Jag såg en sammanställning på vilka låtar som upprepar sin låttitel mest av alla. Frankrike “vann”, följt av Cypern. Minns inte exakt hur många de hade, men jag tror iaf Frankrike faktiskt var ganska överlägsen. Det är lite uttröttande.

  Vad gäller de två du kämpar med är jag positiv till Nederländerna, men övervägande negativ till Tyskland. Nederländerna är en enorm glow-up från 2020. Jag avskydde “Grow”. Den sega biten vill jag aldrig höra igen. Denna låten däremot har hjärta på ett helt annat sätt. Tysklands låt är mest av allt jäkligt störig. Jag älskar ukulele och det är ukulelen som räddar. För jag tycker helt ärligt Jendrik är ganska störig, jag litar inte på att han direkt är en star på scenen och värst av allt är all den där högljudda musiken mellan ukulele-styckena. Det är ju huvudvärk direkt. Har den någonstans runt 30-platsen. Pga ukulelen 🙂 Synd de inte lät låten kretsa mer kring den.

 7. Mikaela

  Min största växare är Estland. Sjunkare är Australien, som jag älskade initialt men nu tycker är gäll och jobbig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se