ESC 2021 Efter att det upptäckts att en av medlemmarna i Tjeckiens jury vid Eurovision Song Contest 2021 inte var en tjeckisk medborgare och därmed till synes bröt mot jury-reglerna så har nu den tjeckiska presschefen Ahmad Halloun gått ut och förklarat hur det ligger till.

Eftersom EBU kräver att alla jurymedlemmar är medborgare i det land de representerar så spekulerades det om USA-födda Tonya Graves, eller kanske hela juryns röster, skulle diskas men nu står det klart sångerskan och skådespelerskan, som varit permanent boende i Tjeckien i över 20 år, fått dispens av EBU och därmed kan de spekulationerna avslutas.
(Källa: wiwibloggs.com)

Tjeckiens ESC 2021-bidrag:

Tjeckiens ESC 2021-bidrag: “omaga”, Benny Cristo

Schlagerpinglan: Lite konstig är det allt att EBU de senaste åren tyckt att det var viktigt att jurymedlemmarna avslöjades innan finalen för att förhindra spekulationer om röstfusk och vara öppna med hur röstningen går till och att det i år var viktigt att hålla de hemliga tills efter finalen. Detta har nog bidragit till att sökandet efter suspekta saker ökat. Men, men… bra att det inte funnits något att hitta. 🙂

Något annat det rapporterats om är Moldaviens höga poäng, både från tittare och jurygrupper, som några avundsjuka personer hade problem med. De kunde helt enkelt inte förstå hur det kunde finnas ett genuint stöd för Natalia GordienkosSUGAR“ (som jag hade i topp-fem i finalen), trots att det t.ex. var det enda rysk-bidraget för tittarna i den aktuella semifinalen.

Vad gäller jury-rösterna så har EBU meddelat att de godkänt dem och inte kommer att undersöka det vidare medan Dream Team (med Philipp Kirkorov i spetsen) slår bort alla anklagelser och kallar dem absurda. Det är, som alltid, lätt att slänga ut anklagelser men utan att backa upp dem med fakta så blir det bara obehagligt (men jag är helt med på att ställa högre kravalla jurygrupper och inte bara de som ger poäng åt “fel” länder). Detta har dock varit en stor del av efter-snacket så jag kunde inte bara lämna 2021-säsongen utan att i alla fall ha nämnt det.

Se “Tjeckien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.
Se “Moldavien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2021: Tjeckiens amerikanska jurymedlem godkänd”

  1. Mr A

    Aftonbladet älskar ju att rota i detta med röster som hamnar fel i öst men har inga problem med hur de nordiska ländernas röster hamnar i resultatet.

  2. Schlagerpinglan

    @Mr A, Mmm… hade de riktat ett generellt missnöje mot hur jurygrupperna arbetar eller kollat upp hur alla tittare röstat så vore det ju en sak men när de endast slår mot öst (och helst Ryssland) så blir det lite tröttsamt och svårt att ta på allvar.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se