Sverige Schlagerpinglan: Aftonbladet har presenterat ytterligare tre artister som (enligt deras källor) anses vara klara eller högaktuella för Melodifestivalen 2022. Längre ner på sidan ser ni den uppdaterade versionen av listan, med förändringar sedan sist i fetstilt.

Denna gång är det två artister som tävlar i Melodifestivalen för tredje året i rad (närmare bestämt Klara Hammarström och Alvaro Estrella, den sistnämnda lär även denna gång tävla med “mellofierad latinopop”) samt debutanten Angelino (som deltagit vid minst ett av sommarens MF-låtskrivarläger och ryktas tävla med en låt av bl.a. danska låtskrivaren Thomas Stengaard) det rör sig om.

Observera att de artister som verkligen blivit bekräftade att få delta i Melodifestivalen 2022 fått stränga order om att inte avslöja något, så alla namn som nämns är endast spekulationer och ska därför tas för vad det är och inte ses som några sanningar.

Artist som anses vara aktuell inför Melodifestivalen 2022:

Alvaro Estrella (här med Melodifestivals-10:an “Baila Baila” från 2021)

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2022 (enligt Aftonbladets källor)
Robin Bengtsson (deltagit tre gånger i Melodifestivalen)
Liamoo (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
Klara Hammarström Nobody” (5:a i deltävling 2 2020)
Beat of Broken Hearts” (6:a 2021)
Alvaro Estrella Bedroom” (6:a i deltävling 1 2014)
Vamos Amigos” med Mendez (11:a i finalen 2020)
Baila Baila” (10:a 2021)
Angelino (Youtube-/Instagram-/Tiktok-stjärnskott)
(Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Aftonbladet fyller på med två välkända Melodifestivalsartister samt en (för mig) helt okänd talang, vilket jag tycker låter riktigt lovande. Jag fortsätter m.a.o. att vara positivt inställd till (det ryktade) startfältet, även om jag hade önskat att Alvaro Estrella ställde upp med en “ren” latinopoplåt som inte doftade så mycket Melodifestivalen. Men, men… det kanske behövs för att övertyga SVT och urvalsjuryn. Om det lyckades denna gång återstår dock fortfarande att se då inga artister ännu är bekräftade. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2022 – del 2”

 1. Erik Elle

  Klara Hammarström känns som ett rimligt val. Hon blir bättre och bättre så det känns bra. Alvaro tycker jag är jättetråkigt. FInns det ingen annan latino som vill vara med än Alvaro. Måste finnas någon. Angelino har jag aldrig hört talas om men han sjunger bra så det blir säkert spännande.

 2. Mr A

  Verkar dom dessa är de 14 juryvalen som presenteras. Undra hur de gör med p4 nästa platsen? Tar Karin Gunnarsson ut den platsen?

 3. Mr A

  Dom=Som

 4. Erik Elle

  Mr A. Dom har tagit bort p4nästa platsen

 5. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag har inte sett någon info om detta. Kanske har de något nytt, spännande i tankarna för denna plats eller, mer troligt, så får SVT 14 bidrag som de har helt kontroll över i stället för att behöva välja ut bidrag till en P4-artist.

  Jag är fortfarande lite förbryllad när det gäller Melodifestivalen 2022 då jag har för mig att SVT utlovade stora förändringar inför 2022 och de kan ju inte ha menat slopandet av Andra Chansen (som var en mindre justering) utan de måste ju ha flera nyheter att presentera. (Eller så var det inte SVT som meddelade det utan en klicksökande journalist.)

 6. Mr A

  Jo jag vet, det är därför jag undrar hur den platsen fylls ut, av juryn eller Karin Gunnarsson.

 7. Mr A

  Ja det känns som Björkman spökar i bakgrunden för nån skillnad är det ju inte än iaf.

 8. Adri

  Kan inte säga att jag skuttar av glädje och spänning av dessa namn! Men vi är inte ensamma om att vara ett land där många återkommer. Så är det. Minns ni Maltas uttagningar? De hade vad… 30 artister som gick i omlott? Men det var lika kul för det 🙂

  Visst, Sverige är många gånger större. Men ändå. Det måste inte vara kasst bara för det är mycket återvunnet 🙂 Klara gillade jag inte alls 2020, men gillade rätt mycket 2021. Alvaro har jag alltid gillat 🙂

  Dock… ingen av dem verkar riktigt ”breaka”. Alltså båda gick till final i år och fick respektabla resultat. Alvaro var i final redan 2020. Men trots det känns ingen av dem riktigt… populära. De verkar inte vara helt i värmen än.

  Kanske 2022? 🙂

  Ser med spänning fram emot kommande namn! 🙂

  (Angelino säger mig ingenting f.ö)

 9. Mr A

  Var väl en som var med i Malta 17 ggr? Vann på 17e gången.

 10. Mats Wältare

  Klara Hammarström. Jag skulle vara helt ok med henne Beat of Broken Hearts är en bra låt
  Alvaro Estrella. Nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej jag är så jävla trött att se honom överallt nu och jag hatar hans latin pop låtar
  Angelino. En nytt namn finally! Ser fram emot honom

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se