Melodifestivalen 2022: Malou Prytz

2022-01-08 (lördag)

Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Först ut av de 28 artisterna är Malou Prytz som tävlar i den första deltävlingen:

Malou Prytz Artist: Malou Prytz

Melodifestivals-historik:
Deltagit två gånger tidigare:
I do me” (12:a 2019)
Ballerina” (Andra Chansen 2020)

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram
Fem snabba: Melfest Live Instagram

Bidrag: “Bananas
Startnummer: #1 i deltävling 1
(5:e februari i Malmö Stockholm)
Låtskrivare: Alice Gernandt, Jimmy “Joker”
Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb

SVT:s text om artisten:
“Malou Prytz har vid 18-års ålder redan blivit en Mello-veteran. Nu tävlar hon för tredje gången och tror att bidraget “Bananas” kommer att sticka ut i mängden.

– Den är lite annorlunda gentemot det jag har släppt tidigare. Jag själv skulle nog säga att låten är som en lärdom till mig själv och den får mig att vilja släppa loss lite mer.

Malou Prytz slog igenom i Melodifestivalen 2018 med “I Do Me”, då hon som 15-åring gick direkt till final och fick en stor hit både på Spotify och i radio. Efter debuten har hon släppt mer musik och hunnit tävla i Melodifestivalen ännu en gång, med låten “Ballerina2020. När hon fick reda på att hon skulle vara med igen blev hon både chockad och jätteglad.

– Det är jättekul att jag får chansen en gång till, så det här blir ju tredje gången gillt. Melodifestivalen har betytt jättemycket och utvecklat mig själv både som individ och artist.”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Att Malou Prytz fått en låt som uppenbarligen passar bra att öppna hela Melodifestivalen 2022 med känns väldigt lovande. Själv tyckte jag väldigt bra om “I do me” och hoppas på något som känns som en naturlig fortsättning på det kapitlet, utan att för den skull vara en uppenbar kopia. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se