Melodifestivalen 2022: THEOZ

2022-01-10 (måndag)

Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 3 av de 28 artisterna är THEOZ som tävlar i den första deltävlingen:

THEOZ Artist: THEOZ

Melodifestivals-historik: Debutant
(var med på MF-videoskärmar bakom
Samir & Viktors “Shuffla” 2018)

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram
Fem snabba: Melfest Live Instagram
Sex snabba: Melodifestivalen Instagram

Bidrag: “Som du vill
Startnummer: #2 i deltävling 1
(5:e februari i Malmö Stockholm)
Låtskrivare: Tobias Lundgren, Axel Schylström,
Tim Larsson, Elize Ryd, Jimmy “Joker” Törnfeldt

SVT:s text om artisten:
“16-åriga Theodor THEOZ Haraldsson har äntligen åldern inne för att tävla i Melodifestivalen och hoppas att publiken kommer tycka om hans låt “Som du vill”.

– Den handlar om kärlek. Mitt bidrag kommer innehålla väldigt mycket show och glädje, men också väldigt mycket dans och sång.

THEOZ är en av Sveriges största influencers med över 2 miljoner följare på sina kanaler. Han slog igenom som artist 2018, blott 12 år gammal, med låten “Het” och en musikvideo som då blev årets mest sedda. Han har redan hunnit släppa en EP, varit ute på sommarturné, uppträtt på TV och haft huvudrollen i en långfilm. Nu väntar Mello-scenen.

– Jag tror typ fortfarande inte att det är sant. Men jag har smält det lite och jag känner mig taggad. Men jag är också fruktansvärt nervös.”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: En väldigt ung mångsysslare får ytterligare en punkt att kryssa av på sin redan imponerande lista av prestationer. Personligen har jag inte sett mer av honom än de få sekunder som visades i Melodifestivalen 2018 så jag har ingen aning om vad jag ska förvänta mig av detta. Oavsett om det faller mig i smaken eller ej så välkomnar jag lite nya ansikten i denna täving som har en tendens att återanvända sina artister. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se