Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 5 av de 28 artisterna är Alvaro Estrella som tävlar i den andra deltävlingen:

Alvaro Estella Artist: Alvaro Estrella

Melodifestivals-historik:
Deltagit tre gånger tidigare:

Bedroom
(6:a i deltävling 1 2014)
Vamos Amigos
(11:a i finalen 2020 med Mendez)
Baila Baila
(10:a i finalen 2021)

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram
Fem snabba: Melfest Live Instagram

Bidrag: “Suave
Startnummer: #4 i deltävling 2 (12:e februari i Göteborg Stockholm)
Låtskrivare: Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Alvaro Estrella

SVT:s text om artisten:
Alvaro Estrella är för många ett välkänt ansikte i Melodifestivalen. Med bidraget “Suave” vill han få hela arenan att koka.

– Det är en sexig, fartfylld och glad låt. Jag ser framför mig hur alla ställer sig upp och bara skriker och hoppar och har så roligt. Åh, gud vad jag är peppad!
Alvaro Estrella är artisten, dansaren och låtskrivaren som tävlat i Melodifestivalen tre gånger tidigare. Han tog sig hela vägen till final både 2020 tillsammans med Mendez och förra året med låten “Baila Baila”. Under sin långa karriär har han spelat i musikaler, arbetat med stora producenter och släppt egen musik. Nu medverkar han i uppsättningen av “Saturday Night Fever” och känner sig tacksam över att få göra Melloresan igen.

– Det betyder jättemycket. Det kommer bli så fett roligt, för den här gången kommer jag få stå bland er! Se era ansikten och reaktioner. Jag ser så fram emot det här.”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Efter att ha deltagit i Melodifestivalen tre gånger så får väl Alvaro Estrella ses som en veteran i sammanhanget. Frågan är då om han, vilket titeln kanske ger en hint om, fortsatt med sin Melodifestivals-marienerade latinopop som givit honom fina placeringar i finalen två år i rad eller om han vågat skicka in något med lite mer “bett” i? Visst vore det en chansning att frångå sådant som uppenbarligen fungerar, men går det hem så kan det ju bli ännu bättre. Jag hoppas på det bästa. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se