Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 8 av de 28 artisterna är Tone Sekelius som tävlar i den andra deltävlingen:

Tone Sekelius Artist: Tone Sekelius

Melodifestivals-historik: Debutant

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram
Fem snabba: Melfest Live Instagram

Bidrag: “My Way

Startnummer: #7 i deltävling 2
(12:e februari i Göteborg Stockholm)

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Tone Sekelius

SVT:s text om artisten:
“Tone Sekelius kommer att vara den första uttalade transpersonen som tävlar i Melodifestivalens historia. Hon har alltid värnat om inkludering och vikten av att vara sann mot sig själv, vilket hon vill lyfta med bidraget “My Way”.

– Det är en mäktig, upptempo poplåt, som jag har varit med och skrivit. Den betyder så mycket för mig. Den lyfter orättvisor i världen och uppmuntrar till att gå sin egen väg.

Tone Sekelius startade sin YouTube-kanal 2015 och blev snabbt en av Sveriges största YouTubers. Hon har hållit på med musik större delen av sitt liv och släppt ett flertal singlar, bland annat årets Pridelåt 2017. Utöver den musikaliska karriären har hon hunnit med flera uppmärksammade projekt, till exempel en dokumentär om att komma ut som transperson. För första gången intar nu Tone Sekelius Mello-scenen.

– När jag fick samtalet trodde jag inte det var sant. Nu känner jag äntligen att jag är redo för att dela med mig av en låt som jag har hållit på, lite för länge.”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Här har vi ytterligare en för mig okänd artist och precis som i fallen med alla de andra debutanterna i Melodifestivalen 2022 så ser jag det som ett välkommet tillskott som förhindrar att tävlingen blir en enda stor repris. Att bidraget sedan beskrivs som en “mäktig, upptempo poplåt” gör ju knappast att mina förväntningar sänks. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Melodifestivalen 2022: Tone Sekelius”

 1. Adri

  Tone vet jag ju vem det är. Hon sysslar ju med Youtube och jag hörde om henne – men då innan hon kom ut som tjej – redan när jag gick på gymnasiet (och det är sju år sedan jag tog studenten).

  Så jag är absolut bekant med henne. Hon verkar trevlig och så. Men det är besides the point. Det som gör mig lite skeptisk är att för mig är Tone bara en youtuber. Jag har aldrig hört henne sjunga. För mig är hon ingen artist. Jag vet inte om hon behärskar det.

  Det gör mig lite nervös. För det är inte alltid bra när ”icke-sjungande kändisar” ska ge sig in i MF (a la Edward Blom).

  Aja. Vi får se. Men Tone är en av dem som jag ser fram emot, för jag har ingen aning vad man ska vänta sig 🙂

 2. Pato

  Jag tror SVT tog med henne enbart av att hon är den första transpersonen i mello ever. Dom vill stoltsera sig med det. Jag tror alltså inte det finns en stark låt här bakom, det kommer vara en normal pop låt som säkert kommer hamna 5a eller 6a i sin deltävling.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se