FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2022 den 26:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där de fem första bidragen nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den femte låten: “Thank God I’m an Atheist” med Olivera, se nedan. Mer info om UMK 2022-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här medan en finsk intervju med artisten (Olivera / Katriina Ullakko) och låtskrivarna Lenno Linjama och Alpo Nummelin finns på Yle Areena.

Det femte “UMK 2022”-bidraget:

Thank God I’m an Atheist“, Olivera
(text & musik: Katriina Ullakko, Lenno Linjama, Alpo Nummelin)

Schlagerpinglan: Det här var ju minst sagt intressant. 😀 Genom hela låten så dök det upp väldigt motstridiga känslor då jag både uppfattade “Thank God I’m an Atheist” som seg och händelsfattig samtidigt som jag uppenbarligen fångades av texten och sångerskans röst. Även om jag så här efter den första genomlyssningen inte riktigt vet vad jag tycker så kan jag i alla fall säga att det var en en låt som fångade min uppmärksamhet och det är ju ett bra första steg. 😀

Så här långt så består min topp-tre utav “Ram pam pam”, “Hurricane” och “Jezebel” medan de övriga två spelar i en egen liga där det tar lite längre tid att placera dem. Klart är i alla fall att jag hittat något att gilla i alla bidragen och att jag därför är väldigt imponerad av startfältet så här långt. Någon självklar vinnare har jag däremot ännu inte hittat, kanske finns den bland de två sista låtarna? 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Finland i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Finland 2022: Lyssna på Oliveras UMK 2022-låt”

 1. Adri

  Hmmm jag vettitusan vad jag tycker om det här.

  När jag läste låttiteln blev jag lite illa till mods. Jag trodde det skulle vara en rätt cynisk liten sång som hånade religion. Och religion placeras i samma fack som politik för mig, dvs “snälla håll det borta från ESC, det gör mig obekväm” (och i mina ögon är ateism även det en religiös åskådning, så jag placerar det i samma låda dvs jag blir obekväm och tycker det ska vara var och ens ensak).

  Nu var inte låten vare sig dömande eller hånande. Istället tolkar jag det helt enkelt som att låtens “jag” mest funderar på livets stora frågor, och försöker komma till en egen slutsats. Och det funkar väl.

  Låten i sig då? Oklart. Det känns lite Billie Eilish om det i vissa stunder, men inte lika “fint”. Den känns lite… hafsigt skapad. Hade behövts lite finslip för min del 🙂

  Då är frågan om den är sist eller nästsist för min del i Finland… Jag tror fasen ändå att den är bättre än Cyan Kicks. Så näst sist, it is 🙂

  1. Younghearted
  2. The Rasmus
  3. Bess
  4. Olivera
  5. Cyan Kicks

 2. Adri

  Även om Younghearted är nära så saknar jag verkligen ett “wow moment” från Finlands låtar i år dock. Det är inte dåligt, för lägstanivån är rätt hög. Men tyvärr är även högstanivån rätt låg. Jag cravear verkligen något som får det att spraka till i mig!

  Hoppas på Tommi eller, nästan ännu mer, på Isaac 🙂 Kom igen, Finland!

 3. Mr A

  Intressant bidrag.

 4. Micke

  Finland regerar. Denna hade alla älskat om den varit med Bulgariens Victoria och med annan text.

 5. Adri

  Micke, du har lite av en poäng. För den är absolut besläktad med vad Victoria gav oss förra året. Men det är då man återkommer till det där med finslipet jag nämner.

  Victorias låtar kändes helt färdiga (iaf de två som åkte till ESC, samt några kandidater, vissa andra i hennes uttagning kändes lite off), där Olivera’s låt känns framstressad (och sen sjöng Victoria bättre också).

  Men jag ser ju var du kommer ifrån.

 6. oe

  Jag har inte följt årets säsong särskilt noga alls hittills. Men denna är ju riktigt fin, den bästa jag har hört hittills, knappt före “Death of us”. Betydligt bättre än de tre ESC-klara låtarna.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se