Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 12 av de 28 artisterna är Lisa Miskovsky som tävlar i den tredje deltävlingen:

Lisa Miskovsky Artist: Lisa Miskovsky

Melodifestivals-historik:
Deltagit en gång tidigare:
Why Start a Fire” (9:a i finalen 2012)

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram

Bidrag: “Best to Come
Startnummer: #3 i deltävling 3
(19:e februari i Linköping Stockholm)
Låtskrivare: Lisa Miskovsky,
David Lindgren Zacharias

SVT:s text om artisten:
Lisa Miskovsky är en av musiksveriges absolut mest etablerade artister och låtskrivare. Med bidraget “Best To Come” vill hon sprida ljus och hopp efter att det varit som allra mörkast.

– Det tror jag att vi alla behöver. Jag är ingen danskvinna, så det får någon annan stå för. Men jag lovar att det kommer bli en massa fart och vi ska ha roligt tillsammans, helt enkelt.

Lisa Miskovsky har sålt över 200 000 album, vunnit två Grammisar och fem Rockbjörnar. Utöver sitt eget artisteri har hon också haft stora framgångar som låtskrivare åt andra. Bland annat återfinns hon som låtskrivare på Backstreet Boys världshit “Shape of My Heart”. 2019 sommarpratade hon i Sommar i P1 och nu tävlar hon i Melodifestivalen för andra gången.

– Det är underbart att vara tillbaka på scenen igen. Det var tio år sedan jag var med i Mello sist och det här firar jag självklart med pompa och ståt.”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: En rutinerad och framgångsrik artist som inte prenumererar på en deltagarplats i Melodifestivalen, som dessutom ställt upp med en låt som föll mig helt i smaken när hon väl deltog, ja det låter ju onekligen som något att se fram emot. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Melodifestivalen 2022: Lisa Miskovsky”

  1. Pato

    En av få artister som jag själv hade tagit med om jag hade skapat ett eget mello

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se