Melodifestivalen 2022: Tenori

2022-01-24 (måndag)

Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 17 av de 28 artisterna är Tenori som tävlar i den fjärde deltävlingen:

Tenori Artister: Tenori

Melodifestivals-historik: Debutanter

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram

Bidrag: “La Stella

Startnummer: #4 i deltävling 4
(26:e februari i Lidköping Stockholm)

Låtskrivare: Dan Sundquist, Kristian Lagerström,
Marcos Ubeda, Bobby Ljunggren, Sarah Börjesson
Wassberg

SVT:s text om artisterna:
“Tenori består av Alexander Grove och Kalle Leander, två av operascenens högst respekterade och etablerade tenorer. Med bidraget “La Stella” hoppas de på att krydda den klassiska Mello-repertoaren.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att vara med i Melodifestivalen för första gången. Det kommer bli fantastiskt!

Alexander Grove är född i London, England och påbörjade sin sångkarriär redan som 7-årig gosskorist vid St Paul’s Cathedral. Han har hittills framfört över 60 operor och operettroller vid de största operahusen runtom i Europa.

Kalle Leander är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Malmö och Musikkonservatoriet i Falun. Han har sjungit på många av de ledande opera- och konserthusen i Skandinavien och framträtt på Kungliga Slottet. Nu längtar de båda efter att få debutera i Melodifestivalen.

– Det som är allra härligast är att vi nu, efter denna långa och mörka coronatid får möjlighet att möta er, vår kära publik, live i salongen!”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Frågan är vad vi kan vänta oss utav detta bidrag. Kan det vara en svensk version av de italienska ESC 2015-3:orna Il Volo eller är det ett klassiskt Bobby Ljunggren-Melodifestivalen-bidrag fast med mer imponerande röster? Jag försöker att nollställa mina förväntingar men kan inte låta bli att vara väldigt nyfiken på bidraget. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se