Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 23 av de 28 artisterna är Tribe Friday som tävlar i den tredje deltävlingen:

Tribe Friday Artister: Tribe Friday

Melodifestivals-historik: Debutanter

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram
Fem snabba: Melfest Live Instagram

Bidrag: “Shut Me Up

Startnummer: #4 i deltävling 3
(19:e februari i Linköping Stockholm)

Låtskrivare: Isak Gunnarsson,
Robin Hanberger Pérez, Noah Deutschmann

SVT:s text om artisterna:
“Tribe Friday består av Noah Deutschmann (sång & gitarr), Isak Gunnarsson (gitarr) och Robin Hanberger Pérez (bas). I Melodifestivalen debuterar de med låten “Shut Me Up”.

– Vi är tre självidentifierade emo-losers från tre olika svenska småstäder som delar drömmen om att bli världens största band.

Med en blandning av indierock, dansant pop och emo har Tribe Friday fångat en hängiven publik över hela världen. De har spelats flitigt på radio och nominerats till “Årets grupp” på P3 Guld. 2022 väntar inte bara debutalbumet “bubblegum emo”, utan också Melodifestivalen.

Vårt nummer kommer bli som en riktig, äkta Eurovision-show. Glitter, konfetti, pyroteknik, Oscar Zia, han från Lordi, moshpit… Poängen är alltså att vi vet inte riktigt.”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Här har vi ytterligare några Melodifestivalen-debutanter och precis som med de övriga deltagarna så har säkert SVT en tanke bakom det hela. Vissa bidrag tas uppenbarligen med för att göra tävlingen mer intressant att tala om, vissa för att ge startfältet extra bredd men den bästa anledningen är så klart när någon presenterar ett bra bidrag. Förhoppningsvis är detta ett sådant fall. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Melodifestivalen 2022: Tribe Friday”

 1. Adri

  Det händer inte ofta, men ibland dyker det upp en artist som ännu inte etablerat sig hos den breda massan, men som jag är ett fan av sen innan och som jag nu hoppas får sitt genombrott 🙂

  2018 var ett sånt år. Då hade jag varit ett fan av Dotter sen 2014-2015 och såg hennes genombrott framför mig. Tyvärr var kanske Dotter inte redo, och Sverige inte heller redo för henne. Little did we know dock, att två år senare skulle hon lyckas etablera sig och på köpet få en av årets 10 mest spelade låtar ÖHT. Sen dess har hon by no means blivit Sveriges största stjärna, men nu kan hon försörja sig helhjärtat på musik och headlinar egna turnéer. Kul 🙂

  Man blir varm av det, att se någon man själv stöttat och hyllat i flera år i motgång äntligen få break out 🙂

  Menmen… nu till 2022. Tribe Friday ser jag som ytterligare en sån akt.

  Jag älskar Tribe Friday. Men inte fan lossnar det för dem riktigt. Inte ens 50 000 lyssnare i månaden på Spotify. Ingen av deras låtar är ens nära miljonen.

  Jag vet inte om detta är något som kommer funka för alla. Men fan… jag hoppas! Tribe Friday är grymma!

  Hoppas det påminner om denna fantastiska låt:
  https://www.youtube.com/watch?v=CpaPY3Nzb3A

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se