Lettland Schlagerpinglan: Lettland smygstartade sin nationella ESC 2022-uttagning “Supernova 2022“, med en online-omröstning den 10:e-14:e januari där “I’m Just a Sinner” med Miks Galvanovskis tilldelades ett wildcard till tävlingen.

Nu på lördag den 5:e februari är det dags för den första TV-sända showen där 17 bidrag tävlar i semifinalen om 10 platser i finalen den 12:e februari. Programledare för “Supernova 2022” är Ketija Šēnberga och Lauris Reiniks medan resultatet avgörs av 50/50 jury- och tittarröster (SMS- och tele-röster).

Här nedan ser ni hur bidragens vinnarchanser ser ut om man går efter oddsen hos ett flertal oddssättare (se eurovisionworld.com för specifika odds):

Förhandsfavoriten att vinna Supernova 2022 (enligt oddsen)

I’m Letting You Go“, Aminata

Oddsen att vinna Supernova – 22-02-02:

Artist – Bidrag Vinnarchans
1. Aminata – “I’m Letting You Go 26%
2. Citi Zēni – “Eat Your Salad 15%
3. Bermudu Divstūris – “Bad 10%
4. Bujāns – “He, She, You & Me 7%
5. Markus Riva – “If You’re Gonna Love Me 6%
6. Miks Galvanovskis – “I’m Just a Sinner 5%
7. Beatrise Heislere – “On The Way Home 4%
8. Zelma – “How 4%
9. Elīna Gluzunova – “Es pabiju tur 4%
10. Miks Dukurs – “First Love 3%
11. Mēs Jūs Mīlam – “Rich Itch 3%
12. The Coco’nuts – “In And Out Of The Dark 3%
13. Katō – “Promises 2%
14. Inspo – “A Happy Place 2%
15. Raum – “Plans 2%
16. Patriks Peterson – “Can’t Get You Outta My Head 2%
17. Linda Rušeniece – “Pay My Own Bills 2%
(Källa: eurovisionworld.com)

Schlagerpinglan: Trots ett intensivt lyssnande så har jag fortfarande inte hittat någon personlig favorit bland de lettländska bidragen, vilket kanske är lika bra då det verkar som att Aminata återigen är en stor förhandsfavorit (och jag återigen har lite svårt för hennes bidrag). 🙂

Helst hade jag ju sett att Markus Riva ställt upp med en bättre låt då jag hoppats att det äntligen var hans tur, men då jag inte är helt övertygad av “If You’re Gonna Love Me” (ännu, får jag kanske tillägga) så är det nog wildcard:et “I’m Just a Sinner” som jag håller en liten tumme för. Men, men… allt kan ju ändras efter semifinalen. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Lettland i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Lettland 2022: Vem vinner Supernova? (en titt på oddsen)”

 1. Johanna

  Faktumet att de låtar som ligger på plats 2, 3 och 4 enligt oddsen här är de tre sämsta låtarna här (och kanske om man räknar in alla länder såhär långt med) gör att mitt hopp för att äntligen gilla Lettland i ESC är ganska lågt hoppet är att odds-ettan vinner då det är det enda vettiga valet förutom min guilty pleasure-låt “Plans” då…..

 2. Johanna

  Och definitivt deras enda chans till en ok placering. Aminata eller ingen säger jag!

 3. Schlagerpinglan

  @Johanna, Personligen är jag ju inte så förtjust i Aminatas bidrag men de senaste gångerna Lettland tagit sig till ESC-finalen så har det ju varit med Aminata-bidrag så jag håller definitivt med dig. 😀

  (I alla fall för tillfället, vem vet – det kanske döljer sig något oväntat i startfältet som är väldigt övertygande på Supernova-scenen? Drömma kan man ju alltid. 😀 )

 4. Adri

  Visst, Aminata skapade en tillfällig paus från finaltorkan Lettland upplevt, men hon är inte immun mot fiaskon. Hon skrev ju trots allt “The moon is rising” åt Samanta Tina i år, och det gick inget bra. (Dock: det var till stor del Samantas fel… jag är fortfarande lite smått traumatiserad sen det framträdandet).

  Men med det sagt, i Eurovision, verkar Lettland inte ha så mycket att komma med utöver Aminata. Och så inte heller i år. Aminata är Lettlands enda chans till en något hygglig placering (och då ska en del saker stå rätt i universum dessutom 🙂 ).

  Hur brukar Lettland rösta? Jag brukar faktiskt gilla Lettland. Men de brukar sällan välja min favorit, utan brukar välja min 2a-3e-plats. Dock brukar jag vara okej med det också, då jag brukar tycka att Lettlands uttagning är rätt stark ofta.

  Så jag vet inte hur jag ska tippa. Lettland brukar skicka saker jag gillar, vilket tyder på Aminata. Men de brukar också skicka min plats 2/3 och i år gillar jag inte ens dem, för det finns bara en bra låt här! Skickas min plats 2 så blir det “A happy place”. Och det tror jag inte på.

  Nä tyvärr tror jag att Miks Galvanovskis vinner. Be mig inte att motivera, för det kan jag inte. Detta är verkligen ett “källa: feeling”-moment.

 5. Pato

  Jag tycker Aminata är ganska överhypad av ESC fans…

  Fansen snackar så mycket om att hon har sin egna stil och sin egna grej…
  Jag kunde inte hålla med mindre, jag tycker både hennes musik och röst saknar identitet totalt och hon är dessutom väldigt intetsägande i intervjuer…
  Jag förstår inte vad som är så originellt med henne men ja… hennes låt lär vara den bästa i Lettiska uttagningen…

 6. Johanna

  @Pato Jag hör till de som inte gillade Aminata 2015. Förstod aldrig hypen alls. Och “Heartbeats” eller vad den nu hette var verkligen inte min grej heller. Och Samanta Tina vill jag helst glömma helt…

  Dock hennes låt i år tycker jag väldigt mycket om och det hade varit roligt att få gilla Lettland i ESC. Det är Eurovisions sämsta land enligt mig. De har dock några guldkorn (t.ex 2000 och 2006)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se