Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 26 av de 28 artisterna är John Lundvik som tävlar i den andra deltävlingen:

John Lundvik Artist: John Lundvik

Melodifestivals-historik:
Deltagit två gånger tidigare:

My turn” (3:a i finalen 2018)
Too Late For Love” (1:a 2019 – 5:a i ESC 2019)

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram

Bidrag: “Änglavakt
Startnummer: #6 i deltävling 2
(12:e februari i Göteborg Stockholm)
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Elin Wrethov,
Benjamin Rosenbohm, Fredrik Sonefors, John Lundvik

SVT:s text om artisten:
John Lundvik är tillbaka i Melodifestivalen – nu på svenska. Han själv beskriver bidraget ”Änglavakt” som ett soundtrack för alla människor som är där för varandra i vått och torrt.

– Det kan vara en familj, en partner eller en bästa vän. Det känns extra utmanande att få göra det på svenska. Jag har alltid älskat att kunna beröra på det språk som jag faktiskt talar.

John Lundvik är låtskrivaren som slog igenom som artist i Mello 2018 och slutade på en tredjeplats med “My Turn”. 2019 vann han med “Too Late For Love” och representerade Sverige i Eurovision tillsammans med The Mamas. Nu tävlar John för tredje gången.

– Det är också med en liten rädsla, för det är ingen självklarhet att jag gör Mello. Men den här låten är alldeles för bra för att tacka nej till och få visa för er och världen.”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Som sagt, jag brukar göra misstaget att ha alltför höga tankar om bidrag från tidigare Melodifestivalen-vinnare då jag gärna vill tro att de har ett bidrag som kan ge en ännu bättre placering. När det nu gäller John Lundvik, som jag haft som personlig favorit båda åren han tävlade, så får jag kämpa ännu mer för att försöka hålla mig neutral vid den första smyglyssningen* i morgon. Oavsett så ska det bli intressant att nu få höra ett bidrag på svenska. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Relaterad information: Det nya programmet “Så funkar Mello” ska enligt uppgift ha premiär i dag kl. 15:00 men går redan nu att titta på via SVT Play.

(*Vissa utvalda har redan fått lyssna på bidragen som ska tävla i denna veckas deltävling av Melodifestivalen 2022, se t.ex. Tobbe Ek och Wiwibloggs, vilket jag återkommer till senare under dagen.)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Melodifestivalen 2022: John Lundvik”

 1. Adri

  Släpps alla låtar för smyglyssning imorgon? För i så fall är det en förändring där SVT lyssnat på mig 🙂

  Gällande denna är jag rädd. Det låter – rent spontant – som att detta är mer 2018 än 2019. Och jag behöver inte sånt i mitt liv just nu, än mindre på svenska.

  Hoppas det är mer mid- eller upptempo än den där rnb-smör-R.Kelly-balladen som ”My Turn” var 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag tror att det endast är veckans bidrag som släpps (det ser ut som det då de kallar det “veckans höjdpunkter”, men det är ju en tolkningsfråga). 😀

 3. Adri

  Ah okej. Missförstod. Får väl ha samma gamla vanliga väntan mellan veckorna då. I guess det har sin charm med 🙂

  Det som talar emot att detta är en ”My Turn”-ballad är att Anderz Wrethov är i låtskrivarteamet. Han har ju inte gjort sig känd för ballader. Tvärtom så är ju otroligt medryckande popmelodier hans expertis (”Cool me down”, ”Fuego”, ”Too late for love”, ”Always”, Raylees både ”Wild” och ”Hero” i Norge, ”In my cabana” osv osv.)

  Så jag hoppas jag blir positivt överraskad!

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… uptempo hade jag inte sagt nej tack till… även om text-beskrivningen låter som en mer lugn sak. Nåja, snart vet vi. 😀

 5. Johanna

  Älskar John Lundvik! Tror inte han är med för att vinna igen utan för att visa upp sig och sin nya musik. För övrigt älskade jag “My Turn” och “Too late for love” Hoppas han iaf tar sig till final!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se