Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2022 så är det torsdagar kl. 10:00 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

De klassiska minut-klippen av studioversionerna presenteras inte förrän klockan 20:00 men redan kl. 10:00 släpptes ett program på SVT Play där man får höra små klipp av låtarna samtidigt som medlemmar från Melodifestivalsklubben och Torbjörn Averås Skorup pratar. Några live-klipp från repetitionerna kommer det däremot inte att uppdaterats med idag då SVT flyttat smygtittandet till fredagarna.

Vanligtvis brukar jag lyssna på minutklippen ett antal gånger för att sedan rangordna dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk, men denna gång fick det bli efter att ha sett “Melodifestivalen 2022: Tjuvlyssna!en gång. Av listan nedan framgår därför vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Semifinalen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

När minutklippen presenterats så uppdaterar jag sammanställningen nedan.

Uppdaterat: Både listan och länkarna är nu uppdaterade.
Uppdaterat:Förhandstitta på första veckans bidrag

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2022:
Cornelia Jakobs Robin Bengtsson
Cornelia Jakobs & Robin Bengtsson (Foto: Jubel, Tove Floss/Universal Music)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2022:s första deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“Hold Me Closer”, Cornelia Jakobs
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Isa Molin, Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, David Zandén)
“Innocent Love”, Robin Bengtsson
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Sebastian Atas, Viktor Broberg, Victor Crone, David Lindgren Zacharias, Victor Sjöström)
Mina preliminära “Till Semifinal”-bidrag:
“Moving Like That”, Omar Rudberg
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Gustav Blomberg, Amanda Kongshaug, Kristin Marie, Omar Rudberg)
“Som du vill”, THEOZ
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Tim Larsson, Tobias Lundgren, Elize Ryd, Axel Schylström, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt)
Övriga bidrag:
“Hallabaloo”, Danne Stråhed
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Fredrik Andersson, Erik Stenhammar, Danne Stråhed)
“Bananas”, Malou Prytz
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Joy Deb, Linnea Deb, Alice Gernandt, Jimmy “Joker” Thörnfeldt)
“Let there be Angels”, Shirley Clamp
1-minuts-klippartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Shirley Clamp, Pelle Nylén, Jakob Skarin, Mats Tärnfors)

Schlagerpinglan: Jag, som hade sett fram emot att få lyssna på de klassiska en-minuters-klippen av bidragen, blev tyvärr medveten om att SVT verkligen menade att det var programmet “Melodifestivalen 2022: Tjuvlyssna!” som visades och inget annat.

Inget ont om de medverkande i programmet, de gjorde vad de skulle och verkar vara trevliga, pålästa och engagerade människor, men personligen så är jag endast intresserad av minut-klippen. Nåja, jag kommer att uppdatera med länkar i kväll och lyssna vid tillfälle, när jag väl hittar en lucka i kvällens fullpackade ESC-schema. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på veckans uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2022” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2022

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Melodifestivalen 2022: Lyssna på första veckans bidrag”

 1. Adri

  Det här programmet hade varit bättre om det var ”smyglyssning”, sen diskussion (även om jag hade hoppat över diksussionerna då med). Så var det ju 2011 med Elsa Billgren minns jag.

  Men ett program där låtarna dessutom pratas över är ju helt lönlöst. Ska jag döma på de där… 10 sekundrarna man fick höra så var det väl Robin, Cornelia och Malou som väckte mest ”positiv nyfikenhet”.

  Men får vänta tills ikväll för lite mer utvecklad lista 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… de följande veckorna så kommer jag att hoppa över programmet och vänta med inlägget tills kvällen. SVT borde ju ha informerat i förväg om att det endast var en pratshow inledningsvis och att en-minuts-klippen inte kommer förrän senare. Att “lura” tittarna att se något de inte vill se leder bara till irritation och är inte rättvist mot de medverkande.

 3. Pato

  Vilket störande program, känns som att mello har mer o mer börjat bli som Bamse o hans vänner…

 4. Helena

  Håller med er om att det var en besvikelse att se det här programmet. Alla de här sidoprogrammen eller vad man ska kalla det känns inte som att de håller en jättehög nivå.

 5. Pato

  Okej.
  Jag bryr mig inte om jag låter negativ nu men det här måste vara världshistoriens tråkigaste melodifestivalsdeltävling.

  Fortsätter det så här så ska inte Sverige ens förvänta sig att hamna högre än plats 17 i sin semifinal. Det här var uselt.

 6. Pato

  Och då var jag en av dom som var lite mer positiv i fjol till mello medans alla andra neggade…

 7. Helena

  En minut ger inte så mycket, men det var två låtar som fångade mitt intresse lite mer och det var Cornelia (vilken häftig röst) och Theoz. Ser framemot scenshowerna.

 8. Adri

  Pato: Du kan negga om du inte gillar det. Men jag tror nog t.o.m du inser att allt här skulle gå bättre än en 17e plats i semin. Jag menar, allt här är iaf bättre än ”SloMo” (och helt ärligt: det mesta här är bättre än ”Voices”… jag kommer aldrig komma över att den jäkla låten vann. Det provocerar fortfarande.)

 9. Adri

  Pato: Oj, nu råkade jag visst delta i en MF-diskussion. Vad duktig jag var på att hålla mig borta 😉

  Aja. Om jag inte svarar på eventuellt svar här så är det för att jag undviker (vissa) MF-inlägg 🙂

 10. Pato

  Ja tyvärr är SloMo som Mozart i jämförelse med alla dessa bidrag och Voices som Beethoven…

  Nämen alltså allvarligt talat, hur kan detta var så dåligt och så inspirationslöst och så uselt. Dessa låtar kan man göra på 2 min. Det här är inte bara dåligt för Sveriges framtid i ESC, det verkar som att ingen i Sverige bryr sig längre om Mello. SVT nöjer sig med att jobba med skit. Det här ska vara deras flaggskepp…

  Det här är sjukt. Makedoniens final imorgon är starkare än den första deltävlingen i melodifestivalen i Sverige…

  Varför ska man kolla på det här på lördag? Malou som sjunger om Bananer. En skåning sjunger om Halaballo, Robin Bengtssons deodorant låt, Omars latino soppa, Shirley Clamp som är totalt borta…
  Varför ska man följa det här när vi har SanRemo finalen samma tid, med kvalite rakt igenom.

 11. Schlagerpinglan

  @Pato, Ett tips: Det finns uttagningar för alla, koncentrera dig på de du gillar och låt andra njuta av resten. 🙂

 12. Adri

  Pato: Jag kommer kolla för jag tycker mycket här (inte Danne dock) lät rätt kompetent och bra, eller ÅTMINSTONE väckte en nyfikenhet 🙂

  Och för att MF helt enkelt är Sveriges bästa program, underhållningsmässigt.

  Men ingen kommer ju hindra dig från att se Sanremo istället.

  Och svenskar bryr sig om MF. Det gör de alltid. Så har det varit i flera år. Ingen jättediskussion om det, men stabila siffror 🙂 Folk tror att tittandet går ner, men det är mer att många flyttar till SVT Play 🙂

  Du behöver inte oroa dig för flaggskeppet. Det kommer ha kvar statusen som flaggskepp länge till 🙂 Men vill du inte, så kommer ingen tvinga dig kolla :!

 13. Pato

  @Adri
  Skönt att du lugnade ner mig för jag fick panik av att lyssna på de här bidragen…

  @pinglan, Absolut Jag vill it regna på någons parad, kör på! Kolla på mello! Jag kommer oxå göra det för att se hur röstningssystemet funkar… o hur programmet blir.

 14. Dalle

  Oj vad Cornelia överraskade mig. Hade ingen koll på henne tidigare men detta kan bli riktigt bra. Hann knipa oddset 4,85 på att hon går direkt till final. Kan hon möjligtvis slåss om segern till och med?! Göra en Frans..hmm, blir spännande och kul att följa!

 15. Pato

  Nämen faktiskt, att hitta bra saker i låtar är en svårare konst än att bara såga, så jag ska undvika såga så många grejer efter varandra.

 16. Engsla

  Pato, jag tycker att det är ganska lätt att hitta enstaka bra saker i de flesta låtar, det är när de ska hålla i tex tre minuter som det blir knepigare. Men jag försöker som du att vara lite mer återhållsam med mina sågningar. Inte så att det alltid är helt enkelt.. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se