ESC 2022Schlagerpinglan: Under superlördagen den 19:e februari blev sex nya ESC 2022-bidrag utvalda vilket betyder att vi nu har hela 18 klara bidrag (då Ukraina ännu inte verkar ha bekräftat sitt bidrag).

Innan jag sätter mig ner och skriver om de nationella finalerna så tänkte jag uppdatera min personliga ESC 2022-topplista, se nedan. 😀

Ett av de tävlande ESC 2022-bidragen

Lights Off”, We Are Domi (Tjeckiens ESC 2022-bidrag)

Schlagerpinglans nuvarande ESC 2022-topplista, 2022-02-20:
Mycket bra:
1. (1.) Tjeckien Tjeckien: Lights Off”, We Are Domi
2. (ny) Norge Norge: Give That Wolf a Banana”, Subwoolfer
3. (2.) Moldavien Moldavien: Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov
4. (3.) Bulgarien Bulgarien: Intention“, Intelligent Music Project
5. (4.) Litauen Litauen: Sentimentai“, Monika Liu
6. (5.) Irland Irland: That’s Rich”, Brooke Scullion
Helt OK:
7. (ny) Polen Polen: River”, Krystian Ochman
8. (6.) Spanien Spanien: Slo mo”, Chanel
9. (7.) Estland Estland: Hope“, STEFAN
10. (8.) Albanien Albanien: Sekret“, Ronela Hajati
11. (ny) Malta Malta: Out Of Sight“, Emma Muscat
12. (ny) Kroatien Kroatien: Guilty Pleasure“, Mia Dimšić
13. (ny) Slovenien Slovenien: Disko“, LPS
Osäker:
14. (9.) Nordmakedonien Nordmakedonien: Circles”, Andrea
Inte i min smak:
15. (ny) San Marino San Marino: Stripper”, Achille Lauro
16. (10.) Lettland Lettland: Eat Your Salad“, Citi Zēni
17. (11.) Italien Italien: Brividi“, Mahmood & Blanco
18. (12.) Israel Israel: I.M“, Michael Ben David

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för ESC-ländernas pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2022-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


62 kommentarer till “Eurovision 2022: Schlagerpinglans topp-18-lista (22-02-20)”

 1. Mikaela

  1.Tjeckien 9/10
  2.Norge 7/10
  3.Polen 7/10
  4.Estland 7/10
  5.Slovenien 6/10
  6.Bulgarien 5/10
  7.Litauen 5/10
  8.Moldavien 5/10
  9.San Marino 5/10
  10.Kroatien 5/10
  11.Italien 5/10
  12.Malta 4/10
  13.Spanien 4/10
  14.Makedonien 4/10
  15.Irland 3/10
  16.Albanien 3/10
  17.Lettland 2/10
  18.Israel 1/10

 2. Adri

  Skulle jag röstat på dessa låtar så blir det följande:

  12p: Tjeckien
  10p: Irland
  8p: Albanien
  7p: Malta
  6p: Polen
  5p: Kroatien
  4p: Nordmakedonien
  3p: Ukraina
  2p: Estland
  1p: Litauen

  Men det är dark. Får Tjeckien är inte SÅÅÅ bra. Men bara kolla på sällskapet…

 3. Adri

  Och om Ukraina nu ändå är obekräftade så puttas Estland och Litauen upp, och Lettland får enpoängaren.

 4. oe

  1. Litauen – 12p
  2. Spanien – 10p
  3. Estland – 8p
  4. Polen – 7p
  5. Tjeckien – 6p
  6. Irland – 5p
  7. Kroatien – 4p
  8. Malta – 3p
  9. Albanien – 2p
  10. Norge – 1p

  11. Italien
  12. Slovenien
  13. Nordmakedonien
  14. Israel
  15. Moldavien
  16. Ukraina
  17. Bulgarien
  18. San Marino
  19. Lettland

  Från 10:e och neråt, dvs mer än hälften, är där verkligen inget att hänga i granen…

 5. Schlagerpinglan

  12 p. Tjeckien: “Lights Off”, We Are Domi
  10 p. Norge: “Give That Wolf a Banana”, Subwoolfer
  8 p. Moldavien: “Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov
  7 p. Bulgarien: “Intention“, Intelligent Music Project
  6 p. Litauen: “Sentimentai“, Monika Liu
  5 p. Irland: “That’s Rich”, Brooke Scullion
  4 p. Polen: “River”, Krystian Ochman
  3 p. Spanien: “Slo mo”, Chanel
  2 p. Estland: “Hope“, STEFAN
  1 p. Albanien: “Sekret“, Ronela Hajati

  Sex riktigt bra bidrag och fyra helt OK… så jag kan inte klaga alltför mycket så här långt. 😀

 6. K2

  12p: Estland
  10p: Moldavien
  8p: Albanien
  7p: Bulgarien
  6p: Polen
  5p: Italien
  4p: Kroatien
  3p: Ukraina
  2p: Nordmakedonien
  1p: Tjeckien

 7. oe

  Det värsta är ju att det funnits (åtminstone, det är många låtar jag inte hört) nio guldkorn från nio olika länder, varav 6 har blivit bortvalda, och ytterligare två kommer nästan garanterat väljas bort. Med andra ord upp till Sverige att komma med kvalité… men det lär väl bli en “dyngbagge” (ursäkta uttrycket) istället.

  1. “Hold Me Closer” (Sverige)
  2. “Remedy” (Estland)
  3. “Death Of Us” (Norge)
  4. “Thank God I’m an Atheist” (Finland)
  5. “Culpa” (Spanien)
  6. “Little Fires” (Australien)
  7. “All in” (Slovenien)
  8. “Duecentomila ore” (Italien)
  9. “Flower of Sorrow” (Nordmakedonien)

  10. “Semtimentai” (Litauen) – blev ju vald, tack och lov. I övrigt får man väl vara glad att man själv åtminstone har hittat dessa guldkorn, alltid något…

 8. HW

  12p Albanien
  10p Tjeckien
  8p Moldavien
  7p Irland
  6p Polen
  5p Estland
  4p San Marino
  3p Slovenien
  2p Malta
  1p Italien

  11. Nordmakedonien
  12. Bulgarien
  13. Litauen
  14. Kroatien
  15. Norge
  16. Spanien
  17. Lettland
  18. Israel

  Svagt, men inte hopplöst, år såhär långt. Hedersomnämning till Alina Pash, som fått min tolva om det inte varit för allt drama.

 9. Daniel

  12 p Norge
  10 p Litauen
  8 p Estland
  7 p Polen
  6 p Tjeckien
  5 p Nordmakedonien
  4 p Spanien
  3 p Israel
  2 p Italien
  1 p Bulgarien

 10. Mikaela

  Måste uppgradera San Marino, det är ju riktigt bra 😀

  12 p Tjeckien
  10 p Norge
  8 p Polen
  7 p Estland
  6 p San Marino
  5 p Slovenien
  4 p Bulgarien
  3 p Litauen
  2 p Moldavien
  1 p Kroatien

  De 6 första är bra bidrag. De 4 sista godkända 🙂

 11. HW

  @Mikaela Lite samma sak hände mig med San Marino, tänkte först sätta den i botten men sen upptäckte jag att den faktiskt har något 🙂 Fortfarande inte riktigt min smak men bättre än de under som antingen är störiga eller väldigt intetsägande

 12. Mikaela

  @HW Kul att du också hör något i den. Gillar Personal Jesus-soundet. Med bättre sång (alt studioversion) kan den nog klättra ännu högre på min lista 🙂

 13. Adri

  Ok, så om vi ska kolla vad vi tyckt än så länge (jag räknar inte med Ukraina här).

  Jag tar även med Mickes röster från ett annat inlägg 🙂

  1. Tjeckien 60
  2. Estland 57
  3. Polen 52
  4. Moldavien 38
  5. Litauen 36
  6. Albanien 35
  7. Irland 33
  8. Norge 33 (röster av färre personer än Irland)
  9. Bulgarien 26
  10. Kroatien 19

  11. Spanien 17
  12. Nordmakedonien 14
  13. Malta 13
  14. San Marino 10
  15. Italien 8
  16. Slovenien 8 (röster av färre personer än Italien)
  17. Israel 3
  18. Lettland 1

 14. Mikaela

  @Adri Klart godkänd summerad topp 5!

 15. Mr A

  @pinglan Har du somnat efter mastodontkvällen? Hann inte se hur de valde ut egentligen i San Marino.

 16. Micke

  Hittills 19 klara bidrag (eller 18) och 15 av dem är inte ens i närheten av att få mer än godkänt. 7 av dem är extremt dåliga. Så vad finns det kvar? Det finns fyra bidrag jag gläds över.

  Estland: Bidraget var ett av två bra i deras uttagning

  Moldavien: Växer enormt då den ju är ensam om att andas ESC.

  Polen: Växer också enormt

  Bulgarien: Småmysigt och må gott bidrag

 17. Micke

  @Pinglan, ser att du har fyra bidrag du definitivt inte greppar. Alla fyra är med bland de sju som jag tycker är extremt dåliga.

  De övriga tre gillar du tydligen. Det värsta med Spanien är sättet den vann på. Det värsta med Slovenien är gitarren. Jag älskar ju gitarr men om någon skulle fråga mig “Du Micke vilket är det värsta sätt du vet man kan spela gitarr på?.” Då skulle jag svara: Kolla Sloveniens bidrag i år. Det värsta med Spanien då? Ja inte att någon har kommit på tanken att göra den. Illa nog men än värre att några fler godkände det och satte igång projektet.

  Sen tycker jag det är jättekul att se att du har Moldavien och Bulgarien så högt 🙂

 18. Moya

  Av de 18 som gått vidare till Eurovision så tycker jag bara att Tjeckien och Kroatien är riktigt bra.
  Malta är bra.
  Bulgarien, Spanien, Nordmakedonien, Estland och Polen är helt okej.

  Så blir spännande att se vilka fler bidrag som kommer att vara med i Eurovision för i nuläget kan jag inte se en enda solklar vinnare. Kommer nog bli en skräll i år 🙂

 19. Micke

  May I ask one thing?

  American Song Contest?

  Hur är intresset för det här bland er alla? Själv är jag totalt ointresserad men skulle vara intressant hur andra här tänker och känner?

 20. Mikaela

  Också ointresserad, men vet väldigt lite om det hela. Skulle det skapas lite hype och finnas en community kring spektaklet, så kanske jag skulle lyssna in mig. 🙂

 21. Adri

  Micke: Jag kommer inte kolla på det. Eller jag kommer iaf inte följa det. När det väl varit kanske jag kollar in hur det blev. Men min skepsis kommer från att jag har amerikanska vänner som jag försökt sälja in Eurovision för (de var här under ESC-18) och medan de gillade det, så verkade det inte riktigt förstå konceptet.

  Eurovision är – för mig – ett underhållningsprogram i första hand, och en låttävling i andra hand. De kunde absolut inte förstå det så när en låt som Israels “Toy” vann ville de omyndigförklara hela Europa, då de föredrog Cypern och Sverige.

  Nu i efterhand – tur att de såg Eurovision 2018 och inte ESC 2022 för om de vill omyndigförklara en kontinent för “Toy” (som ändå har en seriös kärna) så vill jag inte ens veta vad deras reaktion på de vanskapta vargarna skulle vara.

  Men ja, eftersom jag helt enkelt inte tror USA fattar Eurovision så är jag inte så intresserad.

 22. Johanna

  Min topp 18 just nu

  1. Estland
  2. Polen
  3. Moldavien
  4. Italien

  5. Tjeckien
  6. Norge
  7. Kroatien
  8. Albanien
  9. Slovenien
  10. Malta
  11. Litauen
  12. San Marino
  13. Nordmakedonien
  14. Bulgarien
  15. Irland
  16. Spanien
  17. Israel
  18. Lettland

 23. Engsla

  Micke, det beror på vad jag har för mig just då. Jag är inte särskilt intresserad just nu, men utesluter det inte heller. Det får bli om jag har tid helt enkelt 🙂

 24. Micke

  Ranking efter Johannas röstning:

  1. Estland 69
  2. Tjeckien 66
  3. Polen 62
  4. Moldavien 46
  5. Albanien 38
  6. Norge 38
  7. Litauen 36
  8. Irland 33
  9. Bulgarien 26
  10. Kroatien 23

  11. Spanien 17
  12. Italien 15
  13. Nordmakedonien 14
  14. Malta 14
  15. San Marino 10
  16. Slovenien 10
  17. Israel 3
  18. Lettland 1

 25. Engsla

  Ugh, jag ska inte överdriva och kalla detta att ranka ESC-bidragen så här långt som att välja mellan pest eller kolera, men liknelsen är inte helt långsökt… Och jag ska heller inte tråka ut er med mina elaka kommentarer om låtarna. Man ska iaf försöka att vara snäll 🙂

  Min topp 18 just nu:

  Norge 12p
  Moldavien 10p
  Tjeckien 8p
  San Marino 7p
  Estland 6p
  Slovenien 5p
  Italien 4p
  Albanien 3p
  Kroatien 2p
  Litauen 1p

  Lettland
  Nordmakedonien
  Irland
  Bulgarien
  Polen
  Spanien
  Malta

 26. Schlagerpinglan

  @Mr A, Det var ganska odramatiskt i San Marino där de presenterade resultatet rakt upp och ner för att sedan göra det lite spännande när ettan och tvåan skulle presenteras. (Min favorit kom tvåa. 😀 ) Tack även för Finlands-länken. Jag återkommer med resultat-final-inlägg och inför-final-inlägg under veckan… har tyvärr inte haft möjlighet att göra så mycket idag (men hellre det än att jag missade lördagskvällen).

  @Micke, Ja, det finns en del där vi uppenbarligen ser och hör olika saker men i det stora hela så är det ganska mycket vi tycker lika om i år. 😀

  Vad gäller American Song Contest så hade jag nog föredragit om den inte gjordes alls, för det är inget jag känner att jag behöver men nu när den finns så blir jag lite nyfiken. Osäker på hur jag ska förhålla mig till den.

 27. Nathalie

  Vad ska man säga om kvalitén på årets låtar? När jag fallit för sådant skräp som Lettland, så säger det en hel del om vad jag tycker om majoriteten av låtarna. Jag blir åtminstone inte uttråkad av Lettland, och killarna har en viss charm, måste jag säga.
  Så här långt är Albanien min överlägsna favorit. Jag är rädd för att de kommer att misslyckas med sin remake av sången, men är säker på att Ronela kommer vara fantastisk på scenen i Turin. Albanien hör ju till de få länder som jag alltid tycker är bättre live.
  Litauens bidrag är inte något jag lyssnar på i vardagen, men så fort jag ser Monika som liknar en 1920-tals flapper blir jag helt begeistrad.
  Irlands låt tycker jag bättre och bättre om, men framträdandet i den nationella uttagningen var en katastrof på alla plan.
  Bulgarien har också växt för mig, samtidigt som jag tröttnat på Spanien och Chanels i mina öron mycket svaga sånginsats.
  Min lista:
  1. Albanien
  2. Litauen
  3. Lettland
  4. Irland
  5. Estland (jag gillar låten, men jag tycker det är så löjligt med de två cowboyen på scenen, hoppas de skippar det i Turin).
  6. Tjeckien
  7. Moldavien
  8. Spanien
  9. San Marino
  10. Israel
  11. Bulgarien
  12. Polen
  13. Malta
  14. Slovenien
  15. Nordmakedonien
  16. Italien
  17. Kroatien
  18. Norge (Även om jag tilltalas mer och mer av Lettland, Moldavien och även Bulgarien, så måste det ändå finnas någon gräns. Och det här är så pinsamt banalt som det överhuvudtaget går att bli.)

 28. HW

  Ännu en uppdaterad gemensam topp 🙂

  1. Estland – 81p (12p från Johanna, K2 och Micke)
  2. Tjeckien – 79p (12p från Mikaela, Pinglan och Adri)
  3. Polen – 62p
  4. Moldavien – 60p
  5. Albanien – 53p (12p från mig och Nathalie)
  6. Norge – 50p (12p från Daniel och Engsla)
  7. Litauen – 47p (12p från oe)
  8. Irland – 40p
  9. Bulgarien – 26p
  10. Kroatien – 25p
  11. Spanien – 20p
  12. Italien – 19p
  12. San Marino – 19p
  14. Slovenien – 15p
  15. Nordmakedonien – 14p
  15. Malta – 14p
  17. Lettland – 9p
  18. Israel – 4p

  Angående American Song Contest är jag inte särskilt intresserad och tror inte det kommer bli någon hit i USA men man vet aldrig…

 29. Micke

  Israel är det land som just nu har minst poäng. Daniel och Nathalie är de två som gett Israel poäng. På andra sidan har vi då Engsla som tydligen tycker än värre än jag om det bidraget för hon nämner bara 17 länder och utelämnar Israel 🙂 Just kiding my friend 🙂 För mig var Israel länge sämst av alla. Ja tills nu i helgen då vårt grannland gick bananas.

  Intressant att höra hur ni känner inför American Song Contest. Nu kommer jag att göra något jag egentligen hatar när folk gör…….dömer på förhand utan att kolla upp.

  Men jag klarar bara inte det. Alltså vi pratar ju Amerika o det vet man ju hur program därifrån ser på äkthet. Jag är ju ledsen över att äktheten i ESC börjar urholkas allt mer och då pratar vi ju Europa. Need I say moore? 🙂

  Tillbaka till ESC. Det som händer just nu för mig med de 18 finalklara bidragen:

  Italien: Varför???? Varför gjorde ni den videon. Jag älskar ju Italien i ESC och har enorma problem med att de för första gången någonsin har ett uselt bidrag. När videon kom var det mitt hopp att det skulle förändras. Det gjorde det men tyvärr åt fel håll. Nu är den fast där nere i gyttjan.

  Polen: Oj så detta bidraget växer. Stor del till det är givetvis att det här finns en mycket stark sångare. Inte alltid det är så i ESC 🙂 Mysigt bidrag överhuvudtaget.,

  Slovenien: Alltså den gitarren. Tur man är en glad jäkel och ingen som går med destruktiva tankar. Hade jag gjort det hade den gitarren kunnat vara det som fick mig att göra slut på allt. Vidrig gitarr.

  Moldavien: Som jag säger. Den här växer allt mer. Stor anledning är givetvis att den är ensam om att dofta ESC. Ska bli intressant att se hur den blir på scen. Kan gå åt båda håll.

  Bulgarien: Tänk när den kom var jag lite besviken då jag hade fått vibbar om riktigt bra rock. Nja mer soft rock men med tiden har den avancerat och är nu plötsligt topp 4 i detta extremt dåliga startfält.
  ————————————————————-

  Svåraste bidraget att få grepp på:
  LITAUEN: Är hon bra eller en parodi på damen från Frankrike 2021. Det känns faktiskt från gång till gång. I maj månad ska jag väl ha bestämt mig 🙂

  Sliskigaste bidraget:
  ISRAEL: Den vinner denna kategori trots att jag tycker sämre om Norges bidrag. Varför? Israel hade ju ett bra bidrag

  Dags för en toa-paus:
  SAN MARINO: Ursäkta om jag skrattar men detta är mest skrattretande

  Bra studio/Hemsk på scen:
  IRLAND: Nu har de ett skapligt bidrag i år men tydligen är det något i ESC-Irland att de måste förstöra. Lika mycket skolfest som Spaniens bidrag

  Funkar lika bra på scen som i studio:
  POLEN: Grejen är att har man en artist utrustad med rätt kvalité då funkar det lika bra

  Det var ju bra så varför förstöra med engelska:
  ALBANIEN: Oj så den har tappat sen de smetade ned det ursprungliga med engelsk text.

  Glädjespridare:
  MOLDAVIEN: Lätt att utse för den titeln är den ensam om

  Hur en jury tar livet av sitt eget folk:
  SPANIEN: Det är ju allmänt känt här så det räcker så.

  Smygaren:
  TJECKIEN: Började som (1/10) Mycket dålig men smyger sakta upp och är nu (5/10) Godkänd

  Avslutar med mina tre största hopp:

  1. “Sun Numero”, Younghearted – FINLAND
  2. “Mögulegt“, Markéta Irglová – ISLAND
  3. “I Swear to God“, Maël & Jonas – TYSKLAND

 30. Mikaela

  @Micke Några reflektioner på ett intressant inlägg: Jag är också förbryllad över Litauen. Tyckte först att den var toppen, och refrängen är mysig. Men landar i att låten är ganska jämntjock och numret oengagerande. Inte dåligt, men heller inget jag vill lyssna på.

  Glad att du ser något i Tjeckien. För mig är den inte en reguljär dansgolvslåt, utan något extra med sina kontraster (dunkla verser och det mer explosiva i refrängen), en bra bas och en extremt behaglig kvinnoröst. Att köra ut på motorvägen till introt av denna låt gör mig euforisk 😀

 31. Mikaela

  Angående Italien tycker jag inte att det är värdelöst, men hade valt Farfalle, Ciao ciao, Sesso occasionale, Ogni volta e cosi, Ti amo no so lo dire och till och med Tantissimo (som lite låter som Arvingarna på italienska 😀 ) före Brividi.

 32. Micke

  @Mikaela och även andra. Ber er att inte ge upp isländska “Mögulegt“, Markéta Irglová.

  För första gången i ESC-historien hamnar jag i den stämning i kroppen som jag älskar mest efter rockens stämning. Alltså det jag kallar flyta-bort-musik. För er som aldrig har upplevt det. I PITTY YOU.

  Det är helt obeskrivligt. Det är som att du sover och drömmer din allra bästa dröm men du är ändå hela tiden medveten om att du är vaken. De få gånger i mitt liv jag inte har mått bra har jag alltid använt mig av den tekniken. Alla gånger utom en har det hjälpt.

  Som sagt helt obeskrivbart. Flummigt skulle många av de som inte upplevt det säkert säga. Tråkigt för dem. Men jag vet och upplever det ständigt och nu även i ESC. WOOOOWW!!! 🙂

 33. Nathalie

  @ Micke- Jag vet inte hur du känner, men ett flertal av låtarna, även de jag tycker sämre om har jag lyssnat på samtidigt med hushållssysslor etc…Att enbart höra Litauens bidrag är för mig jättetråkigt- men när jag ser henne uppträda så är det som om jag glömmer det och blir riktigt förnöjd av bidraget. Barbara Pravi påminde mig starkt om Edith Piaf, Monika Liu känns för mig mer som en flapper från 20-talet samtidigt som det är något sovjetiskt 70-tal över henne. Märkligt, men jag tycker att hon är en mycket fascinerande artist.

 34. Mikaela

  @Micke Tror aldrig Mögulegt kan bli något jag lyssnar på aktivt. Däremot tror jag framträdandet skulle kunna utföras så skickligt trolskt att jag får gåshud.

 35. Micke

  @Nathalie, det är lite det som är mitt problem med Monika Liu. Först och främst tyckte jag Barbara Pravi var proffs rakt igenom.

  Men sen då Monika. Vissa gånger känner jag just precis det du beskriver för att nästa gång se en osäker, orutinerad artist som önskade hon hade ett starkare bidrag med sig in på scenen. Ibland ser jag det proffsiga du och andra beskriver, andra undrar jag om det är den åtsittande klänningen som gör att hon inte får med sig kroppen så som hon hade önskat.

  Du ser Nathalie. Jag är verkligen antingen eller med Litauen och Monika Liu. Det är 2-3 månader kvar till det börjar så innan dess ska jag nog ha en mer bestämd uppfattning 🙂

 36. Mr A

  @pinglan Tack för svar!

 37. Micke

  @Mikaela, det är det som är grejen. Mögulegt blir inte något som jag kommer att lyssna aktivt på. Jag har ett jobb där jag lyssnar väldigt mycket. Jag tar in väldigt mycket från folk som inte mår så bra. Sen har jag och bandet spelningar där det främst är rock som gäller. Tro mig Mikaela…..att lyssna på flyta-bort-musik efter, främst det förstnämnda, är guld 🙂

 38. Mikaela

  Angående San Marino känner jag att den riskerar bli årets Moldavien 2021 för mig: en textmässigt usel låt med lika usel sånginsats, men som jag blir omåttligt fäst vid ändå 😀

 39. Nathalie

  Jag vet inte hur det är om man får länka, men jag hittade den här låten av den gamla ryska divan Alla Pugacheva, personligen finner jag vissa likheter med Monikas låt- gammal sovjetisk jazzdisco kanske är den rätta genren?
  https://www.youtube.com/watch?v=CAGlI_2vQpg

 40. Mikaela

  @Micke Intressant, då har vi nog närliggande yrken 🙂 Jag har dock alltid sett fartfylld musik som mer terapeutiskt än stillsam musik.

 41. Adri

  Jag såg en person på Youtube som låtit mer än 12 000 personer rösta på de klara låtarna. Deras resultat speglar inte vårt, helt och hållet. Men lite intressant är det ändå.

  1. Spanien 94675 poäng
  2. Italien 91464 poäng
  3. Albanien 65638 poäng
  4. Polen 65494 poäng
  5. Norge 64143 poäng
  6. Tjeckien 59292 poäng
  7. Estland 59041 poäng
  8. Litauen 33663 poäng
  9. Irland 32338 poäng
  10. Malta 25283 poäng
  11. Israel 22739 poäng
  12. San Marino 19670 poäng
  13. Nordmakedonien 19488 poäng
  14. Lettland 17767 poäng
  15. Kroatien 16088 poäng
  16. Moldavien 10880 poäng
  18. Slovenien 8819 poäng
  19. Bulgarien 4714 poäng

  Jag säger bara såhär… jag tror inte ett dugg att det kommer reflekteras såhär i maj 🙂

 42. Micke

  SPANIEN OCH ITALIEN?????????????????????????

  Are you kiding me???????????????????

 43. Mikaela

  @Adri Ja, Spanien ligger alltid i topp i såna här omröstningar Spanska fans verkar ha stor stolthet över sina bidrag.
  Kul lista oavsett. Italien kommer nog vara med och slåss om pokalen även i år.

 44. Adri

  Micke: Italien är väldigt populära… fråga mig inte varför 🙂

  Men Spanien ska du inte oroa dig för. De är ett väldigt stolt och stort Eurovision-sammanhang, som är otroligt patriotiska. Så jag tror väldigt mycket där helt enkelt är spanjorer som hypar sig själva.

  Kan inte svära såklart, men jag tror inte Spanien har så mycket att hämta.

  Vad som däremot gör mig lite skadeglad (vilket jag inte gillar, för attraktivt… det är det inte) är att Bulgarien hamnar sist – med nästan dubbelt så mycket upp till nästsistaplatsen 🙂

 45. Micke

  @Adri, jag kommer aldrig att förstå ditt “hat” mot Bulgarien. Har sagt det förut och gör igen. För mig är det årets absolut “ofarligaste” bidrag. Ett bidrag som jag har svårt att ta in om någon skulle ashylla och lika svårt det omvända. Fattar bara inte. Alla andra bidrag har något jag kan förstå att folk kan älska och hata. Ja faktiskt även Norges patetiska vinnare. Men Bulgarien????????????

  @Mikaela, jag har älskat ESC sen åtta års ålder. Lika länge har jag hyllat Italien som numero uno i ESC. Jag kan inte minnas ett enda år då jag har suttit o tänkt “hoppas inte Italien vinner”. Tvärtom hade jag blivit glad varje gång. Både under min livstid och de år innan som jag tittat tillbaka på

  —————————————————————

  Varför inte göra en best of Italien för varje årtionde ESC pågått.

  1950-tal
  ————
  1958 – “Nel blu dipinto di blu”, Domenico Modugno
  ???????????????
  ???????????????

  1960-tal
  ————
  1964 – “Non ho l’età”, Gigliola Cinquetti
  1969 – “Due Grosse Lacrime Bianche”, Iva Zanicchi
  ???????????????

  1970-tal
  ————
  1974 – “Si”, Gigliola Cinquetti
  1975 – “Era”, Wess & Dori Ghezzi
  ???????????????

  ————

  1980-tal
  ————
  1984 – “I treni di Tozeur”, Alice & Franco Battiato
  1987 – “Gente di mare”, Umberto Tozzi & Raf
  1983 – “Per Lucia”, Riccardo Fogli

  1990-tal
  ————
  1992 – “Rapsodia”, Mia Martini
  1990 – “Insieme: 1992”, Toto Cutugno
  1997 – “Fiumi di parole”, Jalisse

  2000-tal
  ————

  Tyvärr inte med i ESC

  2010-tal
  ————
  2014 – “La mia città”, Emma Marrone
  2015 – “Grande amore”, Il volo
  2017 – “Occidentali’s Karma”, Francesco Gabbani

  2010-tal
  ————
  2020 – “Fai rumore”, Diodate
  ???????????????
  ???????????????

 46. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Tack för länken… underbar låt. 😀

 47. Micke

  @Nathalie, stort tack 🙂 Sen första gången jag hörde Semtimental har jag känt att det varit något med den: “Var tusan har jag hört den förut.” 🙂 Nu vet jag. Absolut inget plagiat men straka influenser

 48. Mikaela

  @Micke Försöker kontra med min egen Italien-topp, men det är tunt. Sedan Italiens återkomst i ESC är det bara 2019 och 2021 som jag verkligen gillar (2021>2019). Men jag tycker att de erbjuder kvalitet och variation varje gång och förstår varför låtarna blir populära.

 49. HW

  @Micke Du säger att det är svårt att känna något starkt för Bulgariens låt, och jag tror lite det är det som är problemet. Den börjar. Den pågår. Man börjar fundera på vad man ska äta till lunch. Den slutar. Man tänker “Jaha, det var det”.
  Jag hatar den inte, men blir mer förvånad om jag hittar någon som tokhyllar Bulgarien än någon som tokhyllar Norge (som jag verkligen inte gillar) 🙂

 50. HW

  Vad gäller Italien har jag otroligt dålig koll på ESC-historia, men “Non mi avete fatto niente” från 2018 är nog min favorit av deras bidrag på 2010-talet, fantastisk låt som sätter både musiken, framträdandet och budskapet.

 51. Micke

  @HW, men det är just det jag menar med Bulgarien i år. Den pågår. Man kan tycka, som jag, småtrevlig låt, eller inget speciellt. Typ så. Men hur kan man hata den? Eller älska den? Jag fattar inte det. Det finns ju inget sånt i den. Norge exempelvis som du nämner. Själv mår jag illa bara jag tänker på den. Men samtidigt kan jag förstå om någon tycker den är rolig. Där är skillnaden för mig. Norge och alla egentligen är så. Men Bulgarien. Hur kan man hata den?

 52. Mikaela

  @HW Sant! Den missade jag. Bra låt.

  @Micke Jag är med på vad du säger, men det kanske beror på vad man gillar i grund och botten? Jag gillar (mes)rock och ser med mer blida ögon på Bulgarien, än på triaden Malta-Irland-Makedonien vars tråk-rnb-pop svider i mina öron.

 53. Micke

  Vill bara göra en sak klar. Finns mycket snack nu om brottsligt som hänt i Bulgarien och också inför American Song Contest. Bara så ni vet. Om det finns någon sanning i dessa påståenden så är jag den första att fördöma dem. Nu är jag dock bara lilla Micke från Sverige och jag vet inte mer än andra. Jag går aldrig efter skitsnack. Jag dömer ingen. Den dagen bevis finns då är jag mer än andra för starka straff. Men åter igen. Jag går inte efter Media. Ville bara säga det för jag har en känsla det kommer att öka runt detta nu och då vet ni var jag står.

 54. Adri

  Nu är vi ju i en mindre intensiv vecka än sist. Nu är det bara Finland och Australien som vi vet ska välja denna vecka.

  Finlands final har avhandlats mycket. Jag bryr mig helt ärligt inte jättemycket om Finland. Så svårt att brinna för nån av låtarna. Younghearted och Bess är väl mina favoriter. Medan Cyan Kicks och The Rasmus är mina sistaplatser. Vilket gör det tråkigare då det är dem som slåss om vinsten. Men oavsett varken älskar eller hatar jag ingen där. Det är en samling av i stort sett ”meh”. Ok, Cyan Kicks är faktiskt fruktansvärda. Så då blir jag arg. Men övriga vinnare tolererar jag 🙂

  Men Australien?

  Där finns ju min vinnare av allt under säsongen!

  ”Little Fires” med Jaguar Jonze. Ge det gärna en lyssning. Låt mig veta att jag inte är så ensam som jag fått för mig i att fullkomligt älska denna låt!

  https://m.youtube.com/watch?v=xNcS3W94bUM

  Tyvärr så vinner den inte. Har lyssnat igenom Australiens startfält och mest troligen vinner YTTERLIGARE en jäkla gnällig snubbe med tjatig refräng. Hemskt.

  Men fram tills det ödet är ristat i sten så hoppas jag på en superduper-jäkla skräll för Jaguar! 🙂

 55. Johanna

  Alltså Polens bidrag är så sjukt bra. Tror den ändå snart innehar förstaplatsen hos mig. Skicklig sångare och fantastisk melodi och vi vet ju nu att han fixar detta live med:-)

 56. Micke

  @Johanna, på torsdag tar jag några veckors uppehåll från det här. Jag håller mig ifrån till 100%. Vad tror jag händer när jag kommer tillbaka? Att just Polens bidrag har växt än mer 🙂 Den är det bidrag som nu åker hiss uppåt mer än någon annan.

 57. Johanna

  @Micke Tråkigt att du försvinner ett tag men kul att du också hittat detta fantastiska bidrag! Otroligt vacker låt!

 58. Micke

  @Johanna, det är ingen större grej. Insåg för ett tag sedan här att jag tydligen kommenterar MF ändå trots att jag inte vill och inte ens är intresserad. Bättre då att hoppa tills MF är över. Positivt på minst två sätt. 1. Jag kommer tillbaka med större intresse igen. 2. Ni slipper ha någon här som rent ut sagt hatar MF. Det vill jag bespara er. Men det är tre dagar dit. Det som blir svårt (men jag kommer att klara det) är att låta bli att kolla upp om möjligen “Sun numero” trots allt går och vinner 🙂 Men det får jag ju reda på i mitten av mars 🙂

  Vet du Johanna jag har kollat tillbaka här lite igen. Har tid då jag varit sjuk för 345 gången eller så senaste åren. Känns nästan så 🙂 Det stämmer det du säger att vår gemensamma smak börjar hitta tillbaka. Matchar allt bättre igen 🙂

 59. Johanna

  @Micke Ja men jag känner det med. Dock gillar jag ju Norge och Tjeckien men åh andra sidan kan man ju inte tycka lika om allt! Usch jag (och barnen) har varit sjuka mer eller mindre konstant sedan November så haft liiite för mycket fritid här med. Hoppas du får bli frisk iaf under ditt ESC-uppehåll!

 60. Micke

  @Johanna, en seriöst menad fråga utan hån eller liknande. Bara för att försöka förstå?

  Vad är det i Norges bidrag som du ser, som jag inte ser? I don´t get it

  Jag är ganska ok nu. Det värsta har lagt sig. Du är säkert på G snart igen tjejen. Det vet du ju själv att det alltid blir lite annorlunda med förkylningar och liknande med barn inblandade. Önskar dig och dina barn ett snart tillfrisknande för er allas fritid 🙂

 61. Johanna

  @Micke Jag kan inte svara på exakt vad det är men jag tycker den är rolig på “rätt” sätt. Den har en melodi som sätter sig på direkten och de går all in på plojgrejen och kör inte något halvdant (som Lettland som tror de är seriösa) Samt att de har också bra röster vilket man inte kan säga är det vanligaste med denna typ av bidrag. Sedan påminner den ju lite om “What does the fox say” som spelades flitigt härhemma när det begav sig (ska nog säga att sambon var mer skyldig än jag till det dock)

  Men som svar på din fråga så är det nog främst melodin som nästlat sig in i min hjärna och stannat där (sedan att det var den enda låten förutom “Made of glass” som jag gillade i Norges startfält)

 62. Micke

  @Johanna, helt ärligt, vilket du redan vet, så håller jag med Adri om det mesta han säger om vargarna. Jag tycker allt runt den är hemsk. Men samtidigt är det ju kul att du ser något helt annat. Det är ju det som är grejen med skämtbidrag och all sorts humor. Jädrar vad tråkigt om alla hade samma humor precis som om alla haft samma musiksmak.

  Jaså du skyller på sambon när han inte kan försvara sig 🙂 Just kiding. Du kan ju förbereda honom på det som norska folket kommer att få se när maskerna åker efter vargarna har vunnit i Norge.

  Det här med skämtbidrag är jag annars den första att stödja i ESC. En stor del av ESC för min del. När jag kommer tillbaka i mitten av mars ska jag slänga ihop en topp 10 av skämtbidrag i ESC och även en botten 5.

  Jag klarar seriösa bidrag i ESC, skämtbidrag ja det mesta. Det enda jag inte jag klarar är rent vidriga bidrag, vilket ju fanns ett i Litauensuttagning i år. Klarar inte heller bidrag där totalt talanglösa individer tar sig själva på allvar och tror att de är guds gåva till mänskligheten vad gäller musik, vilket ju fanns ett bidrag i år i Lettlands uttagning.

  Vet du vad Johanna och även ni andra här? Min överlägsna etta “Sun numero” kanske inte är etta så länge till. Det underbara flyta-bort-bidraget Mögulegt från Island knappar in allt mer. Jädrar jag kan inte sluta lyssna på det. Så vackert så jag saknar ord. Bara flyter bort och glömmer tid och rum 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se