ESC 2022Schlagerpinglan: För två dagar sedan sammanställde jag min personliga topp-lista över de bidrag som bekräftats inför Eurovision Song Contest 2022 men då Ukrainas bidrag (som inte bekräftades förrän idag) egentligen borde vara med där så uppdaterar jag den listan lite snabbt.

Här nedan ses därför min uppdaterade personliga ESC 2022-topplista som den var tänkt att se ut efter superlördagen den 19:e februari. 😀

Ett av de tävlande ESC 2022-bidragen

Lights Off”, We Are Domi (Tjeckiens ESC 2022-bidrag)

Schlagerpinglans nuvarande ESC 2022-topplista, 2022-02-22:
Mycket bra:
1. (1.) Tjeckien Tjeckien: Lights Off”, We Are Domi
2. (ny) Norge Norge: Give That Wolf a Banana”, Subwoolfer
3. (2.) Moldavien Moldavien: Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov
4. (3.) Bulgarien Bulgarien: Intention“, Intelligent Music Project
5. (4.) Litauen Litauen: Sentimentai“, Monika Liu
6. (5.) Irland Irland: That’s Rich”, Brooke Scullion
Helt OK:
7. (ny) Polen Polen: River”, Krystian Ochman
8. (6.) Spanien Spanien: Slo mo”, Chanel
9. (7.) Estland Estland: Hope“, STEFAN
10. (8.) Albanien Albanien: Sekret“, Ronela Hajati
11. (ny) Malta Malta: Out Of Sight“, Emma Muscat
12. (ny) Kroatien Kroatien: Guilty Pleasure“, Mia Dimšić
13. (ny) Slovenien Slovenien: Disko“, LPS
Osäker:
14. (9.) Nordmakedonien Nordmakedonien: Circles”, Andrea
Inte i min smak:
15. (ny) Ukraina Ukraina: Stefania”, Kalush Orchestra
16. (ny) San Marino San Marino: Stripper”, Achille Lauro
17. (10.) Lettland Lettland: Eat Your Salad“, Citi Zēni
18. (11.) Italien Italien: Brividi“, Mahmood & Blanco
19. (12.) Israel Israel: I.M“, Michael Ben David

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för ESC-ländernas pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2022-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


31 kommentarer till “Eurovision 2022: Schlagerpinglans topp-19-lista (22-02-22)”

 1. Pato

  Min topp 5 so far:
  1. Litauen
  2. Ukraina
  3. Albanien
  4. Tjeckien
  5. Spanien

 2. Anton

  Jag kommenterar alldeles för sällan! Vill bara säga att jag läser alla inlägg och kommentarer och tycker om att hänga med i alla diskussioner som sker här dagligen. Jag ska försöka kommentera lite oftare, det lyfter ju upplevelsen ytterligare. Med det sagt, här kommer min topp 19

  1. Tjeckien
  2. Polen
  3. Nordmakedonien
  4. Italien
  5. Norge (förlåt Adri)
  6. Israel
  7. Ukraina
  8. Albanien
  9. Irland
  10. Estland
  11. Litauen
  12. Kroatien
  13. Spanien
  14. Malta
  15. San Marino
  16. Lettland
  17. Moldavien
  18. Slovenien
  19. Bulgarien

 3. Schlagerpinglan

  @Anton, Roligt att du tycker att det är intressant att följa bloggen / diskussionerna och även om det absolut inte är ett måste att kommentera så uppskattas det naturligtvis. 😀

 4. Zacke

  Har precis lyssnat igenom alla, hittills, uttagna låtar några gånger. Ganska låg kvalité än så länge måste jag säga, men finns ändå några ljusglimtar.

  Min topp 19:
  1: Polen
  2: Estland
  3: Slovenien
  4: Moldavien
  5: Irland
  6: Albanien
  7: Kroatien
  8: Ukraina
  9: Tjeckien
  10: Bulgarien
  11: Italien
  12: Litauen
  13 San Marino
  14: Nordmakedonien
  15: Spanien
  16: Malta
  17: Norge
  18: Lettland
  19: Israel

 5. Pato

  Inte en enda svenskskriven låt från något land än så länge. Det där är fan bra. Äntligen.

 6. Mikaela

  De är rankade i ordning men orkar inte numrera:

  Bra:
  Tjeckien 8/10
  San Marino 7/10
  Polen 7/10
  Slovenien 6,5/10
  Ukraina 6,5/10
  Norge 6/10
  Estland 6/10

  OK:
  Bulgarien 5/10
  Litauen 5/10
  Moldavien 5/10
  Italien 5/10
  Kroatien 5/10
  Albanien 4/10
  Spanien 4/10

  Dåligt:
  Makedonien 3/10
  Irland 3/10
  Malta 3/10
  Lettland 2/10

  Uselt:
  Israel 1/10

 7. Mikaela

  @Zacke Kul med fler med Slovenien i topp. Hittar nya element i den med varje lyssning.

 8. Micke

  Lär inte bli någon höjdarföreställning i maj tyvärr. Av de 19 finns det bara två jag riktigt tycker om

  1. “River“, Krystian Ochman – POLEN
  2. “Hope“, STEFAN – ESTLAND

  Ytterligare två kan jag bocka av som bra bidrag

  3. “Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov – MOLDAVIEN
  4. “Intention”, Intelligent Music Project – BULGARIEN

  Därefter finns det som bästa några man kan kalla godkända

  5-12

  Sedan har vi då bottenskrapet kvar. Sju bidrag som är så dåliga att det är svårt att beskriva dem utan att ramla av stolen i allmän skrattkramp.

  13. “Brividi“, Mahmood & Blanco – ITALIEN
  14. “Slo me”, Chanel – SPANIEN
  15. “Stripper”, Achille Lauro – SAN MARINO
  16. “Eat Your Salad”, Citi Zēni – LETTLAND
  17. “Disko“, LPS – SLOVENIEN
  18. “I.M”, Michael Ben David – ISRAEL
  19. “Give That Wolf A Banana“, Subwoolfer – NORGE

  Angående Ukraina som jag har på plats 7. Det är dock väldigt luddigt lindrigt sagt. Om jag tar allt förutom den jädra rap som förstör låten då hade jag haft den på plats 4 med betyg (8/10) MER ÄN BRA. Räknar jag tvärtom denna jädra rap så blir det betyg (2/10) MER ÄN DÅLIG

 9. Adri

  Jag VÄGRAR ge upp redan. 19 bidrag in… AND THEY STINK! Men det är alltså 22 bidrag kvar – måtte de vara bra! 🙂 Chansen finns! 🙂

  Men ah ja.

  1. Tjeckien
  2. Irland
  3. Albanien
  4. Malta
  5. Polen
  6. Kroatien (Växare just nu!)
  7. Nordmakedonien
  8. Estland
  9. Litauen
  10. Ukraina

  11. Lettland
  12. Israel
  13. Slovenien (även lite av en växare)
  14. Italien (inte en växare, men VILL att den ska växa)
  15. Moldavien
  16. San Marino
  17. Spanien
  18. Bulgarien
  19. Norge

 10. Adri

  Annars verkar det här bli sämsta året sen 1978 (som ju är sämsta året i ESC-historien). Men ah, det är 54% av låtarna kvar att visa sig! Detta kan räddas 🙂 Men skaran skit-låtar ska inte öka nu 🙂

 11. Micke

  @Adri, ett råd. Om du vill att Italiens usla bidrag ska växa. Titta då inte på studioversionen för den stinker än mer än liveframträdandet

 12. Pato

  Jaja. Fansen säger alltid vid den här tiden av säsongen att det blir det sämsta någonsin men sedan i maj säger dom att det var det bästa någonsin.

 13. Pato

  Men hittills är det ändå en bra mix låtar, några är redan hits och väldigt få låtar som är totalt menlösa. Att det är dessutom zero svenskt so far är för andra fans säkert inte något bra betydelsefullt men för mig är det ett stort + i kanten.

 14. Johanna

  Äsch jag tycker det är ett roligt år! Man måste inte ha en “Euphoria” eller en Conchita Wurst i startfältet varje år (mao en självklar vinnare) Tycker det är jättekul att det (än så länge) är så öppet och oförutsägbart! Och ja, jag kände att det vände i lördags. Det är alltid sämsta året någonsin fram tills typ 1/3, i år vände det till det bättre tidigt ändå!

 15. Daniel

  Hör och häpna, och alltid gläder det några här på bloggen, att Norges bananlåt inte längre är min nummer ett, utan Ukraina toppar den numera.

 16. Adri

  Jag kan inte minnas att jag någonsin kallat en årgång – i min livstid – för sämst. Men det här är en stinkande katastrof verkligen. Tjeckien, min vinnare, är liksom inte ens SÅ bra. Men allt annat är bara trashigare.

 17. HW

  Gillar även Ukrainas nya bidrag (även om jag ärligt talat fortfarande inte är säker på att de kommer delta). Rappen ger mig inte särskilt mycket men älskar flöjt så fastnade för de instrumentala delarna 🙂

  Bra:
  1. Albanien
  2. Tjeckien
  3. Ukraina
  4. Irland
  5. Moldavien
  6. Polen
  Har något:
  7. San Marino
  8. Estland
  9. Slovenien
  Inte dåliga, men rätt tråkiga:
  10. Italien
  11. Nordmakedonien
  12. Bulgarien
  13. Malta
  14. Kroatien
  15. Litauen
  Helst inte:
  16. Norge
  17. Spanien
  18. Lettland
  19. Israel

 18. HW

  Jag tycker också det är ett svagt år än så länge, men att det skulle vara historiskt svagt tror jag inte på. Tyckte 2021 var svagt i typ mars-april men sen hände något och nu tycker jag det var ett riktigt starkt år. Märkte nu att jag ändå har 6 låtar jag gillar av 19, inte jättebra men det är något i alla fall 🙂

 19. Josef

  @schlagerpinglan. Hej igen! 🙂

  Väldigt intressant Norskt bidrag som har både humor och ett underliggande budskap.
  16 År sedan de fantastiska Lordi vann från Finland, och är det Norges tur nu? Jag är lite rädd att man kanske lyssnar sig trött på låten tills det är dags för tävling!? Jag lovar återkomma med lista på mina favoriter, dock vill jag höra på varje bidrag minst 5 gånger innan jag avlägger uppfattning.

  Tack för en bra sajt med mycket lätthämtad information om det man vill veta om Mello och ESC!

 20. Adri

  Josef: Vinner Norge så är människo-rasen klar, känner jag 😉 Då kan solen slockna och allt försvinna, för då är vi ju bortom räddning, inte sant? 🙂

 21. Micke

  @Josef, lyssna gärna på

  “Sun Numero”, Younghearted – FINLAND
  “Mögulegt“, Markéta Irglová – ISLAND
  “I Swear to God“, Maël & Jonas – TYSKLAND

  Välkommen tillbaka förresten 🙂 Hade varit kul att höra din åsikt om dem efter några lyssningar innan jag drar iväg här ett tag. Främst det isländska kräver flera.

 22. Pato

  Jag minns att tidigare år var det verkligen inte starkare än vad det är hittills i år.

 23. Mikaela

  Tycker inte året är svagt. Brukar kämpa med att få ihop en vettig topp 10, men i år har jag redan sju bidrag som jag gillar.

 24. Schlagerpinglan

  @Josef, Roligt att höra från dig igen. 😀 Jepp, det mesta finns på bloggen (förutom enskilda inlägg från helgens finaler men de dyker upp under veckan). Håller med om att det norska bidraget är väldigt intressant och det ska bli roligt att se hur det placerar sig. Personligen så har jag inte märkt att jag tröttnat på det utan det växer snarare… men det kan, som synes, uppfattas olika. 🙂

 25. Mikaela

  Lyckas sällan vara on topic men:

  Tagit mig igenom alla Serbiens låtar. Starkt startfält! Dessa är bäst:

  Vasco – “Znaš li”
  Gramophonedzie – “Počinjem da ludim”
  Orkestar Aleksandra Sofronijevića – “Anđele moj”
  Marija Mikić – “Ljubav me inspiriše”

 26. Mikaela

  Albaniens låt växer något i studioversion på albanska. Men verserna är horribla tycker jag. Men hur är det, är det Albanien som brukar hotta upp sina låtar längre fram i säsongen?

 27. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Jepp. De är redan i full gång. 😀 Finns ett litet smakprov att lyssna på: https://twitter.com/RonelaHajati/status/1486408290233950219

 28. Mikaela

  @Pinglan tack! Blev inte mycket klokare…

 29. Josef

  @schlagerpinglan. Tack ska du ha! “som synes” var riktigt kul att du skrev med tanke på vissa tyckanden om Norges bidrag här på bloggen! :-D. Jag tycker i övrigt att det är en förhållandevis jämn kvalité på årets bidrag hittills. Ingen riktigt superbra låt, men heller inget riktigt dåligt bidrag?! Ska bli intressant att se kommande halva under slutet av FEB-MARS.

  @Micke. Hej igen! Hoppas allt är väl med dig. Nu har jag lyssnat igenom de tre bidragen som du länkade. Tysklands bidrag med lite lättare rocktoner och snygga vändningar faller mig mest i smaken efter 2 lyssningar på varje. Som du säger kräver Islands bidrag mer tid då den är väldigt lugn i början och sedan byggs upp.
  Finland hade en intressant början tyckte jag men märkte att halvvägs in i låten började jag tänka på annat!?Kändes som om man hade hört den typen av låt rätt många gånger.

  @Adri. Hej igen Adri! Nu kanske du överdrev en smula?! Inte kan världen gå under om en udda låt röner framgång på ESC-arenan?! 😉

 30. Micke

  @Josef, Jag försvinner några veckor efter imorgon så kul att du lyssnade. 🙂

  Tyska bidraget är ett glädjepiller som jag ser det. Att bli på gott humör av

  Isländska bidraget greppar man inte på några lyssningar. Ett mysigt flyta-bort-bidrag

  Finska bidraget är min favvis i år. Vet du vad som förvånar mig mest med de som inte greppar det riktigt som jag? Just det du sa 🙂 “halvvägs in i låten började jag tänka på annat”. Fattar inte riktigt det Josef. Det är ju i andra delen låten verkligen lyfter. Kan det möjligen vara så att några bara lyssnar halva låtar? Bara en tanke 🙂

  Jodå det är bara bra här. Samma med dig hoppas jag. Bara så du vet. Jag är på Adris sida när det gäller Norges bidrag även om jag inte tar det så allvarligt som han. Vet inte vad norrmännen går på. Det är inte masked singer det här även om de kommer att använda sig av det i finalen. Vet inte vilka de tror de ska överraska 🙂

 31. Adri

  Josef: Världen kommer inte göra det… av den anledningen iaf. Men jag välkomnar det! 🙂 Vi bor i en kall värld just nu. Krigshot, klimathot, en pandemi som inte försvunnit bara för att restriktionerna har det…

  ÄNDÅ är ”Give that wolf a banana” det mörkaste med hela tillvaron 2022! 😉

  Kul att du är tillbaks, men jag hade önskat du kom tillbaks med nåt lite bättre än positiva ord om GTWAB 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se