Sverige Schlagerpinglan: Vanligtvis så brukar den första repetitionen med publik genomföras under fredagen men inför den semifinalen av Melodifestivalen 2022, den som utspelar sig i Friends Arena i Stockholm den 26:e februari, fanns (troligtvis) ingen publik på plats.

Däremot så fanns det en del journalister närvarande så är man intresserad av rapporter och foton därifrån så finns de bl.a. hos Aftonbladets Tobbe Ek. Någon publikundersökning av Melodifestivalklubben blev det uppenbarligen inte men de aktuella oddsen (från Unibet) för artisterna att ta sig till final ser ni här nedan.

(Vid lördags-genrepet kl. 14:00-15:30, som ni kan följa via Schlagerbloggen, fanns det dock en liten publik på plats.)

Odds-favoriter efter Semifinal 1-repetitionerna:
Anna Bergendahl Tone Sekelius
Anna Bergendahl & Tone Sekelius (Foto: Janne Danielsson/SVT)

Unibets Odds – Semi 1 (22-03-05)
1. “Higher Power“, Anna Bergendahl (1.25)
2. “My Way”, Tone Sekelius (1.40)
3. “Suave”, Alvaro Estrella (2.00)
4. “Hallabaloo”, Danne Stråhed (7.50)
(Källa: unibet.com)

Odds-favoriter efter Semifinal 2-repetitionerna:
Lisa Miskovsky Cazzi Opeia
Lisa Miskovsky & Cazzi Opeia (Foto: Janne Danielsson/SVT)

Unibets Odds – Semi 2 (22-03-05)
1. “Best to Come”, Lisa Miskovsky (1.25)
2. “I Can’t Get Enough”, Cazzi Opeia (1.75)
3. “Till Our Days Are Over“, Lillasyster (2.00)
4. “Som du vill”, THEOZ (1.25)
(Källa: unibet.com)

Schlagerpinglan: Som sagt, i kväll håller jag tummarna för Lillasyster, Cazzi Opeia och Lisa Miskovsky och kommer därför att vara extra uppmärksam när det är dags för den andra semifinalen. 😀

Om jag får bestämma så går Alvaro Estrella och Anna Bergendahl vidare från den första semifinalen, men det är inget jag känner speciellt starkt för. Nej, jag hade gärna ersatt de båda med en (eller två) från den andra semifinalen (beroende på hur illa det går). 😀

Se även: “Melodifestivalen 2022” – “ESC-Veckoschema” – “Eurovision Song Contest 2022

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Melodifestivalen 2022: Semifinalens odds”

 1. Adri

  Bryr mig om tre låtar:

  Cazzi Opiea, Anna Bergendahl och Lisa Miskovsky! 🙂

  Anna B och Lisa M känns som rätt säkra finalister! Men tyvärr har jag en känsla att Theoz tar Cazzis finalplats. Vilket är tråkigt för han är ju klart sämst i startfältet för mig.

  I semi 1 ser jag helst att… Tone gör Anna sällskap, men varken Danne eller Alvaro gör mig pissed faktiskt. Två helt ofarliga låtar. Bara de inte tar platsen från Anna! 🙂

 2. Pato

  Skicka bara Bagge… vi alla vet att det kommer hända…

 3. Adri

  Pato: Inte om juryn gör sitt jobb 🙂

 4. Adri

  Jag försöker verkligen dechiffrera hur finalen kan tänkas gå. Det beror på vilka länder som utgör juryn. Är Danmark och/eller UK med så kan nog de ge Bagge lite högre poäng.

  Men övriga internationella jurygrupper kommer nog inte ge mer än 4-5 poäng till Bagge tänker jag.

  Och då kan – förmodligen – inte ens maxpoäng från alla tittare, 96 poäng (vilket jag inte heller tror han får dock), skicka Bagge till toppen.

  Men det är ett ovisst år. Cornelia och Klara är också med. Liamoo också i mimdre grad.

 5. Pato

  Jag tror juryn kan gå igång på att han är en producent som har jobbat me namn…

  Baggen sjunger ju bra bara när han är fokuserad så jag tror inte juryn kommer vara så snåla mot honom…

 6. Adri

  Aja. MF är ett underhållningsprogram, men just i finalen slutar det vara på skoj för mig. För då ska verkligen någon respresesntera en framför hundratals miljoner.

  Om Anders vinner ser jag hellre att han tävlar under neutral flagg som i sportsammanhang när nåt land misskött sig. För jag, i egenskap av svensk, skäms om han representerar oss.

  Han sjunger faktiskt bara ok, och når inte ens upp till ok när det gäller hans ”performance skills”.

  Som sagt, är juryn trovärdig så kommer de inte ge honom så höga poäng. Låten är smörig, låten är gammeldags (vilket inte stör mig, men det är nåt juryn inte brukar belöna) och den är typ ”oavsiktligt rolig”.

  Om Anders vinner så skickar det också ett budskap om att kvinnor inte behöver göra sig besväret att vara med i MF.

  För om två kvinnor som gör allting rätt, Cornelia och Klara, ser sig slagna av en man som är rätt medioker på det mesta – men råkar va lite sympatisk – så är det bara så dark. Så man inte ens kan skratta åt eländet.

  Tyvärr är också det största problemet enligt mig, Anders Bagge själv, det som är många andras anledning att rösta. För han är en ”go gubbe” ju.

 7. Pato

  Jag tror Bagge vinner och Cornelia blir typ som Dotter, typ tvåa eller trea.

  Det där är vad jag tror. Hade jag fått välja själv så hade varken valt Bagge eller Cornelia. Jag hade valt Medina 100% o i andra hand Klara. Det är ju dom två låtarna Sverige lyssnar på mest. Det är ju bara att kolla på alla kanaler…

 8. Adri

  När alla finalister är klara ikväll – eller eventuellt senare nästa vecka när vi vet vilka länder som utgör internationella juryn – så ska jag verkligen försöka tippa var varje poäng från både jury och tittare hamna. För att se vad min ”slutgiltiga” tippning blir.

  I nuläget ser jag det som otroligt tight med typ 31% vinstchans för Cornelia, 30% var för Klara och Anders. 5% Liamoo, 3% Medina och sen delar övriga på den sista procenten.

  Av de klara finalisterna tror jag Faith Kakembo iaf är den som placerar sig sämst. Robin och John har en ”familiarity” som Faith inte har, såatteh…

 9. Daniela

  @Adri kan du vara så snäll och förklara för mig varför du tycker att Klara är en av de potentiella representanter för Sverige i Torino?

  För jag känner enorm olust och besvikelse om det blir så! Jag hoppas verkligen att detta inte kommer att hända! Det finns andra mycket bättre artister där och röster som ska få den äran tycker jag!
  Men jag är nyfiken på din åsikt! Tack på förhand! 🙂

 10. Denis

  Vem Bagge har jobbat med är mindre viktigt för juryn, det spelar ingen roll. De är där för att bedöma hur pass låten funkar att tävla med, och då tror jag inte de ser det som högt. En gammaldags låt som var populär 2005, juryn gillar inte det.
  Sedan är ju frågan om svenska folket verkligen vill skicka en man med scenskräck till en stor Arena och bli bedömd av hela Europa.
  Fast jag är också rädd för att folket ger Bagge så pass många röster att han vinner. Det hade ju varit synd i ett år med två kvinnor som faktist har ambitioner att vinna ESC att vi väljer en helt meningslös låt bara för att vi gillar meriterna

 11. Pato

  Men egentligen spelar ingen stor stor roll. Ingen av Sveriges bidrag i år har en chans att vinna ESC. Medina kan komma topp 5, thats it.

 12. Adri

  Pato: Jag tror du har rätt i att vi inte vinner – men det är ju en enorm hög ribba. Bara ett land har ju låten som vinner. I år är det inte Sverige.

  Däremot, med tanke på standarden 2022, så tror jag vi har rekordhöga chanser för en bra placering iaf 🙂

  Finns ju betydligt fler drägliga bidrag bara i MF än ESC så här långt.

  Daniela: Jag gick inte så mycket på personlig åsikt, även om jag verkligen tycker låten är bra!

  Men den är så välarbetad, genomtänkt, Klara är ett proffs på scenen. Inget är liksom lämnat åt slumpen där 🙂

  Men samtidigt är den inte så polerad som Benjamin eller Tusse var, så den där ”tröttheten” som ibland riktas mot de ”perfekta” svenska låtarna tror jag inte riskerar drabba Klara.

 13. Pato

  Medina till Turin och det blir topp 5 placering kanske till och med topp 3. Det är ju som Arash 2009. Nej, på flera sätt är Sverige riktigt riktigt dumma om de it skickar Medina grabbarna jihoooo

 14. Denis

  Pato, säg det till Expressens läsare som ser Bagge som frälsare och ESC vinnare:)

 15. Pato

  Men Bagge är ju inget pinsamt val med tanke på hans meriter jämfört med de andra. Sverige kommer definitivt gå till final med Bagge o sen i finalen kanske 19e plats…

  Det pinsamma valet är John Lundvik, Faith, Anna Bergendahl…

 16. Adri

  Denis: Expressens röstare är dock inte MF-röstarna 🙂 intala dig det.

  Jag kan inte se Anders vinna. Än iaf. Får se om det ändras kommande vecka.

  Inte ens om han – mot förmodan – skulle kamma hem de maximala 96 poängen från tittarna tror jag juryn kommer gett tillräckligt med stöd för en vinst.

  Pato: Hans meriter är oviktiga faktiskt. Att han gjort bra saker i det förflutna är inget som ska ge honom fördelar nu när han inte är bra denna gång.

 17. Denis

  Pato förstår inte varför du håller på och tjatar om hans meriter? Vad spelar det för roll?
  Ingen bryr sig om att han producerade för Celine Dion 1995. Det är ju inte en faktor som kommer få folk i Europa att rösta. Det är låten och framträdandet man röstar på.
  Det är samma tänkande som BBC hade när de grävde upp gamla stjärnor som Bonnie Tyler och Blue, att folk skulle ge de röster för att de hade meriter och folk kände igen de. Skillnaden är att ingen känner till Bagge..

 18. Pato

  Återigen, jag har inte sagt att folk kommer rösta på honom bara för hans tidigare meriter.

  Jag förklarade bara att det kan inte vara så jäkla pinsamt att skicka Bagge som har jobbat med Enrique Iglesias, Madonna, Janet Jackson, Anastasia, Celine och flera andra. Dessutom har han skrivit två låtar till Eurovision som har båda kommit topp 5 i finalen… så han är ett namn o jobbar med namn. Det är ingenting som gör hans låt bättre (nähä…). Men hur kan det vara skämmigt att skicka en producent som kan musikbranschen? Vadå, det kommer ju visst om Bagge kommer representera Sverige i ESC. I vilket Eurovision har man bara ignorerat vem artisten är?

  Däremot är han ju inget namn som artist och låten går ju bra på kommersiella plattformar, bättre än både Cornelia och Liamoo…

 19. Pato

  Det kommer visst komma fram om han vinner mello*

 20. Pato

  Hur som helst, jag vet vad jag pratar om, jag vet hur européer kommer snacka o reagera. Hihi.

 21. Denis

  Jag vet också hur européer reagerar, det ser man om man är online
  Att skicka Bagge är skämmigt eftersom ett popland som Sverige inte skickat bättre än en stel gubbe som står framför naturbilder och sjunger en fånig text. Liksom han har producerat jättemycket och ändå inte skrivit på en bättre låt?
  Nä ingen ignorerar artisten men man bryr sig inte om andra faktorer än just låten. Det spelar ingen roll om det är dedikerat döda släktingar eller om han har varit bakgrundsångare i 30 år, det är bara låten vi vill ha
  Problemet är att svenskar verkar tro att Europa kommer ha samma relation till Bagge som vi har och att de kommer bli imponerande av hans meriter..

 22. Pato

  Jag tror ärligt talat Sverige skiter ganska mycket i ESC. Hade man på riktigt brytt sig om ESC så skickar Sverige Medina direkt haha

 23. Pato

  Nu har ju inte Bagge skrivit låten men ok

 24. Pato

  Ja… att det går dåligt för Bagge i Europa talar ju inte riktigt för det… han har ju kommit topp 5 två gånger redan. Han kanske underskattas…

 25. Pato

  Men rösta inte på Bagge då haha! Rösta på Medina åt mig ;))

  För ja befinner mig inte i Sverige utan i Grekland så rösta på Medina åt mig hihi haha

 26. Daniela

  @Pato: jag kommer att tok rösta på Medina! Det är fan bane mig de som ska representera Sverige i år! BASTA!

 27. Daniela

  Alvaro fick inte en plats i finalen vilken för min del är helt kast!

 28. Denis

  Gillar också Medina. Men gillar Cornelia mer;)
  Och nu även Cazzi Opeia..
  Tur man kan rösta på fler..

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se