Cyperns Eurovision-bidrag 2022

2022-03-09 (onsdag)

CypernTV-bolaget CyBC bekräftade i dag, den 9:e mars, att de internvalt sångerskan Andromache att få representera Cypern i Eurovision Song Contest 2022 samt att hon kommer att tävla med låten “Ela“ i Turin.

Tävlingsbidraget släpptes i dag och inledningsvis så kan den medföljande, officiella videon ses via panikmusic.gr. Den 11:e mars släpps låten helt och kommer då att finnas tillgänglig på youtube och andra digitala plattformar.

Bakom “Ela” står Alex P. och en mängd andra kända låtskrivare, se nedan, medan scenshowen kommer att vara signerad Marvin Dietmann och Dan Shipton. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Cyperns bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Ela“, Andromache officiell musikvideo (Foto lånat från eurovision.tv)
(text och musik: Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Giorgos Papadopoulos, Robert Uhlmann, Viktor Svensson, Yll Limani)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av Cyperns ESC 2022-bidrag (eller egentligen ett flertal då jag inte ville sluta lyssna) så kan jag inte säga annat än att jag är otroligt imponerad av studioversionen och märker att jag måste försöka lugna ner mig lite här så att jag inte anväder alltför stora ord. 😀

Jag älskade “Fuego” men har inte varit lika road av de senaste årens försök från Cypern att sända något liknande. Att de därför nu väljer att gå mot mer etniska tongångar känns helt rätt och fungerar väldigt väl på mig personligen. Om de bara lyckas att få med känslan i studioversionen upp på scenen i Turin så skulle det här kunna bli hur bra som helst. 😀

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Cypern i ESC 2022” medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Cyperns Eurovision-bidrag 2022”

 1. Mikaela

  Inte dåligt. Har svårt för den här typen av röster, men medelhavs-soundet och en klistrig refräng väger upp. 6/10 och därmed har jag nu 11 bidrag som jag rankar som bra.

 2. Pato

  Jag avgudar Andromachi och hon har en grym katalog. Ett drömnamn för Eurovision. Cypern raka vägen till finalen.

 3. Daniel

  Nej det här tilltalade mig inte alls. Ganska tråkig och intetsägande. Inte säker att den når final.

 4. Mr A

  Mer information om UK imorgon: https://mobile.twitter.com/tapmusic/status/1501596925254066183?cxt=HHwWjoCz2dOc39YpAAAA

 5. Dragi

  Väldigt fin och även om jag gillade Fuego och alla Fuego versioner så är det kul att de vågar testa nåt annat nu. Och spec mer etno sound. Hade dock önskat att den var på grekiska med lite engelska än tvärtom.

 6. Adri

  Det här tyckte jag om! 🙂 Den satte sig däremot inte, så jag har ingen aning om hur den går nu längre. Men jag minns att jag gillade den!

 7. Lukas (ESC-Panelen)

  Jag förstår inte. För mig är detta bara samma sak fast kryddat med lite mer etniska tongångar och lite mer grekisk text men det hjälper liksom inte. Cypern står och stampar på samma ställe

 8. Mikaela

  @Mr A Klippet fortsatte gå som en loop utan att jag förstod det, så jag satt där i säkert 3 minuter och tyckte att det började låta lite tjatigt…

 9. Mr A

  Haha, ja det är väl dags UK skickar nåt som kan vinna nu.

 10. Pato

  UKs låt är redan ute…

 11. Adri

  Det ryktas om att Sam Ryder och låten “Space man” är Storbritanniens låt. Jag ber till eventuella gudar i universum att det inte stämmer. För om det stämmer… då har inte UK lärt sig ett p av att komma sist två gånger i rad med “safe” låtar.

 12. Engsla

  Det som är positivt med Cyperns bidrag är etno-stuket, annars låter det lite som det brukar, bara långsammare. Så följaktligen tilltalar det här inte mig. Men det kan ju bli bra med en fin scenshow, så den kanske växer 🙂

 13. Pato

  Bäst Esc året på flera år, inga svenska generiska låtar som fansen alltid vill ha! Det är därför alla fans gråter när de hör årets låtar haha. Det händer ju mkt mer saker i år

 14. oe

  Har bara lyssnat en gång, men den här är rätt bra. Påminner dock lite om “Fuego” och “Replay”, fast kryddat med etniska inslag. Inget fel med det 🙂 Men. 10 låtskrivare inblandade?

 15. Pato

  Oe, d e så musikbranschen fungerar…

 16. Johanna

  Bästa Cypern skickat sedan 2016. Jag rankade både “Fuego” “replay” och “Rl Diablo” I botten 5 men “Ela” är riktigt, riktigt bra!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se