ESC 2022 Schlagerpinglan: Här följer den tionde av 40 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2022, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideor, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Turin. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Armenien i Eurovision Song Contest:

Armenien
Land: Armenien deltagit 13 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: AMPTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2006 André kom 8:a av 24 i finalen med “Without Your Love

Armeniens tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2021: – – – – – –
2020: Chains On You“, Athena Manoukian (Depi Evratesil) inställd tävling
2019: Walking Out“, Srbuk (Internval) 16:e i semi 2
2018: Qami“, Sevak Khanagyan (Depi Evratesil) 15:e i semi 1
2017: Fly with me“, Artsvik (Depi Evratesil + Internval) 18:e i finalen
2016: LoveWave“, Iveta Mukuchyan (Internval) 7:a i finalen
2015: Face The Shadow“, Genealogy (Internval) 16:e i finalen
2014: Not Alone“, Aram MP3 (Internval) 4:a i finalen
2013: Lonely Planet“, Dorians (Internvalda artister +
nationell final
)
18:e i finalen
2012: – – – – – –
2011: Boom Boom“, Emmy (Internvald artist +
nationell final
)
12:a i semi 1
2010: Apricot Stone“, Eva Rivas (Nationell final) 7:a i finalen
2009: Jan Jan“, Inga & Anush (Nationell final) 10:a i finalen
Se även “Armeniens samtliga bidrag i Eurovision Song Contest

Armenien i Eurovision Song Contest 2022:


Armeniens ESC 2022-bidrag: “Snap”, Rosa Linn

Lyssna på Armeniens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Snap officiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: live i Tel Avivlive i Amsterdamlive i Madrid
“Eurovision House Party”-video
se även: Eurovision House Party: “Tiezerq“ (Piano Version)
Låtskrivare: Rosa Linn (t&m), Allie Crystal (t&m), Courtney Harrell (t&m), Jeremy Dusolet (t),
Larzz Principato (t&m), Tamar Mardirossian Kaprelian (t&m)
Semifinal: nr 17 i Semifinal 1 (10:e maj)
Uttagning: Internval: Efter att Armenien stått över tävlingen ett år p.g.a. oroligheter i landet så beslutade TV-bolaget AMPTV sig för att välja ut sin ESC 2022-artist internt. Valet föll dock inte på Depi Evratesil-vinnaren Athena Manoukian (som aldig fick tävla i Rotterdam då ESC 2020-ställdes in) utan sångerskan Rosa Linn. Avslöjandet gjordes den 11:e mars medan tävlingsbidraget, “SNAP“, inte släpptes officiellt förrän åtta dagar senare. Läs mer här: “Armeniens Eurovision-bidrag 2022
Artist: Rosa Linn (Roza Kostandyan)
Rosa Linn
(Foto lånat från Eurovision Twitter)
Sociala medier:
FacebookYouTubeSpotify
TwitterInstagramTikTok
WikipediaEurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with Rosa Linn (av Wiwibloggs)
Interview with Rosa Linn (av Eurovoxx)
Interview with Rosa Linn (av ESCplus)
Interview with Rosa Linn (av TES)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2022)
Odds att vinna (2022-04-18): topp-20 (plats 19) av de 40
Odds att gå till final (2022-04-18): topp-tio (plats 6) av de 17


Åsikter och spekulationer om Armeniens bidrag och chanser i Eurovision 2022:

Schlagerpinglan tycker: Till final ArmenienArmenienArmenienArmenienArmenien Betyg: 4 / 5
Betyg: 8 / 10
“Snap” må vara lite mer avskalad och mer “vis-aktig” än de låtar jag vanligtvis lyssnar på men det var något med det armeniska bidraget som talade till mig från första lyssningen och sedan dess har det fortsatt att växa till sig. Trots sin inte helt positiva text så har låten en uppiggande effekt på mig och då sångerskan, genom sina många förfest-framträdande, visat att hon kan förstärka den känslan live så är Armenien ett av de länder som jag bara “måste” ha vidare från den första semifinalen. Ett riktigt må-bra-bidrag med tvist som jag hoppas ger Armenien en bra placering i sin comeback.
Schlagerpinglan tror: Till final
De senaste två gångerna Armenien deltagit i ESC så har det inte räckt till final men denna gång så tror jag faktiskt att landet gjort ett val som kan vända trenden. Kombinationen av en låt som känns äkta (och innehåller ett flertal intressanta delar) och en artist som verkar ha en förmåga att nå fram till sin publik på ett varmt och hjärtligt sätt kan vara precis vad som behövs för att motivera både jury och tittare att vara generösa med sina röster. Jag tror på den teorin i alla fall och just nu så verkar även oddsen peka på en finalplats för Rosa Linn. Om det sedan stämmer återstår dock att se.

Fler ESC 2022-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Inför ESC 2022: Armenien – “Snap” – Rosa Linn”

 1. Oskar

  Här är en personlig favorit, ryser varje gång jag hör den. Videon är även den en riktig “höjdare” lätt topp 3!

  Intressant det du säger pinglan om den inte alls så positiva texten. Vi lyssnar alla på olika saker, personligen vet jag knappt vad någon låt handlar om då det för mig är rytmen som är viktig.

  Exempel:
  Oskar: lyssna på den här låten, den är jättebra
  Lyssnarn: Men vilken tragisk historia den här låten var
  Oskar: eh va? Jasså!

  Känner någon igen sig?

 2. Schlagerpinglan

  @Oskar, Oftast så brukar jag lyssna ganska mycket på texterna i låtarna då de tillför så mycket men i just det här fallet så får jag faktiskt hålla med dig. 🙂 Innan jag skrev inlägget så uppfattade jag bara låten som en mysig låt. Det var inte förrän jag var på väg att beskriva den som en “må-bra-låt” som jag reagerade på att texten inte alls stämmer överens med hur jag uppfattar känslan i låten. Nåja, huvudsaken är väl att man gillar det man hör. 🙂

 3. Pato

  ARMENIEN – Rosa Linn – “Snap” #Eurovision 2022

  Det låter som att de har beslutat sig för att strunta fullständigt i framgångarna som de fick med Eva Rivas och Sirusho. Det är inte så mycket ansträngning i år. De måste ha haft fullt upp med annat. Jag är inget stort fan av östeuropeiska länder som försöker återskapa musik som ska påminna om låtarna som ligger på listorna i Sverige eller i England.

  För det är precis det dom försöker göra här. Det här är då en kristen helylletjej som gör Tom Dice möter Miss Li, en kombination jag inte skulle ha drömt våta drömmar om över att få se i Eurovision. Hon är habil. Låten är harmlös. De har gjort någonslags kvinnlig Karlsson på taket-video inspelad i en utbränd kåkstad. Det låter som en riktigt tradig trött avslagen tisdag på Rix FM och det där mormor-framträdandet som vi fick se i Tel Aviv vill jag inte se upprepas i Turin. Det verkar inte vara en tjej som kommer se till att saker kommer att hända när det väl gäller. Hon får två. Tjejen kan sjunga men det här blir alldeles för fegt och tråkigt för min smak. Jag är osäker på ifall den går vidare.

  2/5

 4. Micke

  @Oskar, hej du. Välkommen hit. Jag ska skriva lite om låten sedan men en liten kommentar till det du säger om text först.

  I mitt musikliv utanför ESC-bubblan kan text ibland vara väldigt viktigt. I bubblan däremot är jag precis som du. Jag bryr mig inte det minsta. Det är låten och framträdandet som betyder något för mig.

  Jag hoppade av Melodifestivalen för tio år sedan men älskar fortfarande ESC. Jag minns att det något av de senare åren jag var kvar 2010-2012 nångång var med en kvinna med ett väldigt lågmält bidrag som jag tyckte väldigt mycket om. Minns att jag blev väldigt förvånad när folk sa att de inte gillade den “det är ju så deppig text.” Även såna som jag känner som normalt gillar den typen av låt resonerade lika märkligt i mina ögon och öron. Minns inte vad låten hette men jag känner igen ditt tankesätt du säger om Armeniens bidrag i år

 5. HW

  Det här var inte riktigt vad jag förväntade mig från Armenien. Betyder det att jag är besviken? Inte det minsta för det är en riktigt bra och mysig låt 🙂 (trots texten som ni nämner här)

  När den kom var jag inte helt övertygad men Micke fick rätt och det är nu en rätt stabil topp 10-låt för mig, fortfarande inte riktigt lika bra som mina tre favoriter däremot. Gillar att det är rätt avskalat och fokus på den där gitarren i bakgrunden.

  Hörde att artisten aldrig stått på en stor scen tidigare vilket gjorde mig lite orolig, men såg en video från en förfest och det lät bra/såg bra ut så live kommer den nog funka också.

  Betyg: 8/10
  Tycker: Final
  Tror: Final (gränsfall)

 6. Adri

  Detta låter som en hel radda artister och grupper jag gillar; som Lumineers och Smith/Thell. Jag gillar den. Refrängen är väl något fantasilös tyvärr, men den är inte dålig. Och oavsett så kompenseras det av en riktigt bra vers.

  Jag gillar texten. Texter är viktiga, och jag kan inte tänka bort dem även om jag aktivt försökt 🙂

  Och framför allt älskar jag musikvideon. Jag vet att många blev besvikna av låten när den släpptes. Armeniens låtar förlitar sig ofta på attityd, och i år är de väldigt ”junior-aktiga”. Köper det. Men sångerskan är ju väldigt ung också. Så det passar sig att låten är ungdomlig.

  Kul att hon håller live också! 🙂 Hoppas att liveframtrdandet inspireras av musikvideon.

  Tror? Final
  Tycker? Final

  02. Island – Systur – ”Með Hækkandi Sól”
  04. Serbien – Konstrakta – ”In corpore sano”
  09. Armenien – Rosa Linn – ”Snap”
  14. Danmark – Reddi – ”The Show”
  16. Kroatien – Mia Dimsic – ”Guilty pleasure”
  26. Slovenien – LPS – ”Disko”
  27. Ukraina – KALUSH – ”Stefania”
  32. Finland – The Rasmus – ”Jezebel”
  34. Moldavien – Zdob si zdub – ”Trenuletul”
  37. Israel – Michael Ben Davd – “I.M”

 7. Micke

  @Adri, trodde du skulle ta låten jag pratade om rakt av 🙂

 8. Adri

  Micke: Jag noterade inte det. Men en deppig kvinna mellan 2010-2012 finns det väl rätt många av. Men Sara Vargas ”Spring för livet” var inte en glad låt iaf. Våld i nära relationer kan man skriva mycket om, men glatt är det då inte i alla fall.

  Och det känns spontant som en låt du skulle gilla 🙂 Jag med. Det är toppenlåt.

 9. Micke

  @Adri, thanks right on spot. Det var den ja pratade om. Inte hört den på länge men fortfarande mysig märker jag. Det var ju MF som sagt och då betyder texter nada för mig 🙂

 10. Lukas (ESC-Panelen)

  VAD JAG TYCKER:
  Detta kan bli lite konstig läsning då jag på ESC-Panelens egna sida drar mycket paralleller till Grekland (som dyker upp senare på denna blogg), och mycket av mitt omdöme för Armenien kommer då kännas igen när det bidraget kommer till tals. I vart fall, finstämd melodi, mörk text med hög igenkänningsfaktor, som lunkar på i hyfsad takt. Har dock stått och vägt en del betygsmässigt men jag landar i slutändan på en 3,5:a, och det tack vare att låten också har en förmåga att sätta sig. Intressant att man låter denna låt avsluta semifinalen.

  Betyg (0-5): 3,5

  VAD JAG TROR:
  Mycket likheter stämningsmässigt med Grekland således, och jag tror även denna kommer smyga sig vidare till finalen. Dock kanske inte på den mest framskjutna placeringen, utan mer som 7:a eller 8:a. Armenien ska som sagt stänga semifinalen och jag känner på mig att de säkert har något ess där i rockärmen som kan bli tungan på vågen.

  Final? Ja!

 11. Anton

  Jamen eftersom vi inte fick hora den harliga YES med Ben & Tan i Eurovision 2020 sa far jag val noja mig med den har laten som kanns liknande i stil. Och jag gillar den starkt! Tycker texten hojer laten faktiskt. Hade texten varit “mysig” eller “trevlig” sa finns det en risk att den skulle dra for mycket at “Love is forever”-hallet (vilket inte ar nagot positivt i min bok). Upptacker nu att jag precis jamfort SNAP med tva danska latar. Ar det har Armeniens forsok att lata som Danmark? Hursomhelst, jag gillar laten och satter den pa en femte plats just nu.

  5. Armenien: Rosa Linn – “Snap“
  14. Danmark: Reddi – “The Show“
  16. Israel: Michael Ben David – “I.M”
  18. Serbien: Konstrakta – “In corpore sano“
  20. Island: Systur – “Með hækkandi sól“
  23. Kroatien: Mia Dimšić – ”Guilty Pleasure”
  25. Finland: The Rasmus – “Jezebel“
  37. Slovenien: LPS – “Disko“
  38. Moldavien: Zdob și Zdub & Frații – “Trenulețul“

 12. Pato

  Folk verkar ha slutat med att sätta ett betyg här 😉

  Det är ju typ bara jag Pinglan, HW o Lukas ;))
  Sorry om ja glömde någon 😉

  Adri, du som är mest aktiv ändå.. vad blir ditt betyg på Island o Armenien? 🙂

 13. Micke

  Pato… Fan du glömde mig. Förlåter dig aldrig 🙂

 14. Pato

  Haha nej bror, men du sätter ju alltid betyg! 😉

 15. Pato

  Nej nej bror @Micke, jag läser alla dina omdömen på låtarna ;))

 16. Adri

  Pato: Jag är inget fan av betyg då allas kriterier är olika så ett betyg i nåns skala motsvarar ett lägre betyg i nån annans skala. Eller tvärtom.

  Men ok. Om jag använder skalan 0-5 där kriterierna är följande:

  0: Ta mig av daga innan du sätter på denna låt!
  1: Dåligt
  2: Axelryckning
  3: Bra
  4: Mycket bra
  5: Fantastiskt

  Med de kriterierna in mind ligger Island på 4,5 och Armenien på 3,5.

 17. Micke

  @Pato

  Island (8/10)
  Armenien (9/10)

  Skriver mer sen

 18. Micke

  ARMENIEN

  Detta bidrag var egentligen den stora vändpunkten i ESC 2022 för mig. Visst det hade redan dykt upp bra bidrag strax innan men det var först här jag för första gången kände att ESC 2022 höll på att räddas från katastrof.

  Detta är en enkel gitarrlåt med kör men åh så underbar den är. Jag vet inte hur många gånger jag kämpat med övriga låtar här och börjat känna mig less. På något sätt har Armeniens bidrag blivit vägen tillbaka. När jag känt tristess över allt här har jag åter igen lyssnat på Rosa Linn och hennes bidrag och plötsligt på något mirakulöst sätt har allt bara släppt.

  Faktum är att flera av de bidrag jag gillar idag hade jag aldrig ens gillat om det inte hade varit för att jag haft Rosa linns låt som bollplank.. Så jädra simpel i sin uppbyggnad men ändå så genial.

  Det här är ett av de tre bidrag jag sätter en bra bit över övriga. Kom igen nu Europa och rösta fram den här till final. Hade varit så jädra kul att se låtar premieras istället pusselbyggen.

  HEJA ARMENIEN!

  BETYG (9/10) MYCKET BRA
  ——————————

  Armeniens bästa ESC-bidrag: “Snap”, Rosa Linn (2022)

  Armeniens sämsta ESC-bidrag: “Chains On You” Athena Manoukian (2020)

  Armeniens verkliga vinnare 2022: Mycket bra

  Armeniens största miss i egen uttagning:

  (Internval)

 19. Denis

  Med tanke på att ingen visste vad man skulle vänta av Armenien så är det inte dåligt alls. Söt gullig folk pop låt. Fast tycker någonstans att hon och Kroatien tävlar om samma publik och där Kroatien mycket bättre.

 20. Johanna

  Den här gillade jag inte alls första gången jag hörde den trots att jag brukar gilla liknande musik (t.ex Danmarks 2020-bidrag)
  Men den har växt till sig och nu gillar jag den. Den är inte riktigt uppe i topp 10 än men den ligger runt plats 12 eller så. Jag tror att den ligger på gränsen till att kvalificera sig också men den hamnar nog på rätt sida gränsen till slut.

  För övrigt är semi 1 mycket starkare än semi 2 och jag hade velat ha med 12 låtar från semi 1 och 8 från semi 2 egentligen…

 21. Zacke

  Oväntat att Armenien skickar en sån här typ av låt, men jag gillar verkligen att de gör det. Detta känns väldigt mycket Smith and Tell vilket är väldigt positivt. Jag gillar drivet och rytmen i låten. De enda negativa med låten är att refrängen är något svag. Den är absolut inte dålig, men den lyfter inte riktigt som jag hade hoppas. Med det sagt är detta en av Armeniens bästa bidrag någonsin och jag hoppas det får en bra placering

  Betyg: 8/10

  3: Danmark 9/10
  5: Island 9/10
  6: Finland. 9/10
  8: Armenien 8/10
  9: Ukraina 8/10
  10: Serbien 8/10
  22: Moldavien 6/10
  28: Slovenien. 4/10
  29: Kroatien 3/10
  40: Israel 0/10

  —————————

  Topp 3 Armenien:

  1: ”Not alone” (2014)
  2: ”Snap” (2022)
  3: ”Qélé, Qélé” (2008)

 22. Micke

  @Zacke, där sprack våra gemensamma tripplar 🙂

  Topp 3 Armenien:

  1: ”Snap” (2022)
  2: “Jan Jan“ (2009)
  3: ”Not alone” (2014)

  Men åtta av nio är ju inte illa 🙂

 23. Engsla

  Söt trallvänlig låt med en text om något som väl de flesta någon gång har upplevt, bra så. Men det blir inte mer än en axelryckning för min del, det tilltalar mig helt enkelt inte tillräckligt mycket. Trots det så återfinns “Snap” på övre halvan på min lista över årets bidrag, och jag tror att den tar sig vidare till finalen.

 24. oe

  Jättemysig låt, lyssnarvänlig som tusan. Skönt driv låten igenom, fin melodi och sångröst. Texten stör mig inte, även om det inte är den bästa. Saknas kanske lite dynamik för att den ska sticka ut. Den är inte lika anonym som Island, men nästan. Sju eller åtta i betyg… jag kan inte bestämma mig just nu.

  Kroatien 8/10
  Armenien 7,5/10
  Island 7/10
  Danmark 6/10
  Slovenien 5/10
  Finland 5/10
  Serbien 5/10
  Ukraina 4/10
  Israel 3/10
  Moldavien 3/10

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se