ESC2022 Schlagerpinglan: Schemat för hur repetitionerna inför Eurovision Song Contest 2022:s tre live-shower ser ut hittar ni i min uppdaterade ESC-2022-kalender, se knapp ovan och länk ute till höger.

Repetitionerna inleds lördagen den 30:e april, och som vanligt inleds repetitionerna med att varje land får två enskilda repetitionstillfällen på 30 resp. 20 minuter. Därefter repeteras hela showerna i ett svep tre gånger innan de sänds live.

Sveriges bidrag i ESC 2022

Hold Me Closer (Live)“, Cornelia Jakobs (Eurovision House Party 2022)

Det första repet är vanligtvis stängt för åhörare, det andra är den speciella show där juryn lämnar sina röster medan det tredje repet främst vänder sig till familjer. Som vanligt så finns det även schemalagda meet & greet och presskonferenser efter de olika repetitionstillfällena där pressen får tillfälle att ställa sina frågor.

Sverige och Cornelia Jakobs gör sina enskilda repetitionspass tisdagen den 3:e maj och fredagen den 6:e maj. Repetitionerna inför semifinal 2 (där Sverige tävlar) görs två gånger den 11:e maj samt en gång den 12:e maj innan det är dags för live-sändningen. Se repetitionsschemat för ytterligare detaljer vad gäller ESC-2022-förberedelserna. 😀

Mer info om ESC 2022 hittar ni här: “Alla bidragen i Eurovision Song Contest 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Repetitionsschemat för Eurovision Song Contest 2022”

 1. Denis

  Hoppas rösten håller för så många repetitioner. En sådan raspig röst kräver mycket vila för att inte skadas..
  Men jag håller tummar och har en bra känsla:)
  Jag vet att vi kan vinna!

 2. Pato

  Men det skulle va lite sunkigt för tävlingen om Sverige eller Italien vann igen. De två mest framgångsrika länderna under 2010 talet vinner igen…

  Det finns andra länder i Europa oxå.

 3. Denis

  Ja det finns andra länder. Men tanken är väl ändå att den bästa låten vinner oavsett var den kommer ifrån?
  Så om Sverige har den bästa låten enligt folk så får det bli såä Om andra länder vill vinna så får de väl anstränga lika mycket som Sverige ansträngt sig helt enkelt

 4. Pato

  Haha Sverige/SVT har inte ansträngt sig ett dugg. Sorry. Man bryr sig inte längre om Melodifestivalen. Man bryr sig inte längre om den internationella tävlingen. Man bryr sig inte längre om publiken. Man gör inga inför program längre.

  Däremot så dök det upp en tjej som heter Cornelia Jakobs som en jävel på att tillverka musik som valde att släppa en låt via mello o hon vann sedan tävlingen. Hon till och med tvekade på att ställa upp och isf hade Bagge representerat Sverige…

  Däremot absolut. Sverige får gärna vinna för mig, på kvalité om Sverige vinner telefonröstningen. Men jag tänker alltid på framtiden o jag vet att producenter o tv arrangörer ute i mer resursfattiga länder tappar motivationen att engagera sig i tävlingen på det här sättet om det är 1-2 länder som tar över o regerar hela tävlingen och tävlingen får inte åka till ett kallt västerländskt land igen…

  Låt Serbien eller Cypern vinna!

 5. Denis

  Om dessa länder tappar motivation får de väl skicka bättre länder istället för låtar som hamnar på typ 17e plats! De får skylla sig själva och sluta klaga på att andra vinner..
  Om varje land hade skickat urstarka låtar istället för lokala pubartister som bara är där för att ha kul så hade fler länder vunnit också..
  Nä, ESC bör inte “låta” någon vinna..

 6. Pato

  Jag håller med om det där men det är så det ser ut på flera håll i Europa. Nej. Västeuropa kan inte vinna år efter år. Låt det bli Belgrad 2023. Där har vi en hit. Haha

 7. Adri

  Men vadå – det är sju år sen Sverige vann. Och förra året gick det inte ens särskilt bra för oss öht. Så det är inte som att Sverige bara är framgång på framgång. Jag ser inte Sverige som ett ”powerhouse” i ESC.

  Ukraina och Italien tänker jag mer på när jag tänker ”powerhouses”.

  Och jag är med Denis. Går det inte tillräckligt bra så får de andra bry sig mer, det är inte SVT som ska hålla tillbaka. De andra får komma upp 🙂

 8. Denis

  Adri, håller med. Läser man på internet och forum så skrivs det framför allt av svenskar ” vi behöver inte vara top 3 varje år”. Och nä, men då glömmer de att vi inte har varit topp 3 sedan Måns vann.
  Dessutom är vi ju inte särskilt starka heller då juryn faktist är största anledningen till att vi hamnar relativt högt, då tittarna ibland med all rätt inte tycker våra bidrag har varit så bra.
  Dock tror jag att i år kan vi få över 100 poäng av tittarna, och läser man kommentarer på nätet så är Sverige det enda land som de flesta ser som vinnarkandidat..
  Att det går dåligt för andra länder är inte SVTs problem. Det är ingen anledning till att SVT plötsligt borde hålla tillbaka. Istället borde varje land satsa på att skicka vinnare. Det är först då kanske Sverige börjar tappa på riktigt

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se