ESC 2022 Schlagerpinglan: Klockan 21:00 i kväll startar den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2022 och ca två timmar senare så får vi reda på vilka 10 bidrag som tar sig vidare till finalen på lördag, den 14:e maj. 😀

I denna andra semifinal får vi svenska tittare lov att rösta, då Sveriges representant Cornelia Jakobs är en av de tävlande. Här nedan hittar ni en snabb liten sammanställning av det mesta man behöver veta inför kvällens sändning, inkl. röstningsregler, startordning, länkar till tävlingsbidragen, texter, repklipp samt de genomgångar av bidragen som gjorts här på bloggen (där ni hittar ytterligare information och åsikter om de tävlande bidragen).

Snabbguide: “Eurovision Song Contest 2022”, Semifinal 2, 12:e maj:
När? klockan 21:00-23:17
Var? PalaOlimpico i Turin, Italien, via SVT1, SVT Play och ESC YouTube
Hur? 50% tittarröster och 50% juryröster utser 10 finalister av 18 tävlande bidrag
Vem? Se startlistan längre ner på sidan,
skriv ut röstningsblad från eurovision.tv och/eller eurovisionworld.com.
Favorit? Se morgonens odds vad gäller ländernas chans att gå vidare till final.

Röstningsregler m.m. vid ESC 2022 – Semi 2 – 12:e maj:
18 länder, se nedan, tävlar om 10 platser i finalen den 14:e maj.
De 18 tävlande länderna samt Tyskland, Spanien och Storbritannien får rösta i den andra semifinalen. Som vanligt får man inte rösta på sitt eget lands bidrag.
Efter att de 18 tävlande länderna framfört sina bidrag så kommer vi att få höra delar av bidragen från de finalklara länderna Tyskland, Spanien och Storbritannien.
Varje land har utsett sin egen fem-manna-jury som följde den andra semifinalsrepetitionen i går då de lämnade in sina röster som kommer att stå för 50% av slutresultatet.
Tittarna i de 21 länder som får rösta, och står för de övriga 50% av slutresultatet, röstar under den riktiga showen på torsdagskvällen via telefon, SMS och den officiella appen.
För mer info om hur du röstar och aktuella telefonnummer: se svt.se.
Jury- och tittarrösterna räknas sedan samman och de tio länder som fått högst poäng kvalificerar sig till finalen och avslöjas i slumpvis ordning.
Hur de respektive rösterna fördelat sig avslöjas inte förrän efter finalen.
Laura Pausini, Alessandro Catellan och Mika är programledare medan Edward af Sillén och Linnea Henriksson* sköter de svenska kommentarerna vid kvällens semifinal. (*Uppdaterat: Edward af Sillén kommenterar semifinalerna själv – Linnea Henriksson covidpositiv. Källa: SVT)
Den andra semifinalen kommer att gästas av Italiens ESC 2015-representanter Il Volo.

De tävlande bidragen i den andra semifinalen:

OFFICIAL RECAP: Second Semi-Final (Running Order) – Eurovision Song Contest 2022

ESC 2022 Semifinal 2 – startordning, repetitionsklipp m.m.:
Finland 1. Finland Jezebel“, The Rasmus 2:a repettext
bidrags-presentation
Israel 2. Israel I.M“, Michael Ben David 2:a repettext
bidrags-presentation
Serbien 3. Serbien In Corpore Sano“, Konstrakta 2:a repettext
bidrags-presentation
Azerbajdzjan 4. Azerbajdzjan Fade To Black“, Nadir Rustamli 2:a repettext
bidrags-presentation
Georgien 5. Georgien Lock Me In“, Circus Mircus 2:a repettext
bidrags-presentation
Malta 6. Malta I Am What I Am“, Emma Muscat 2:a repettext
bidrags-presentation
– – – Reklampaus – –
San Marino 7. San Marino Stripper“, Achille Lauro 2:a repettext
bidrags-presentation
Australien 8. Australien Not The Same“, Sheldon Riley 2:a repettext
bidrags-presentation
Cypern 9. Cypern Ela“, Andromache 2:a repettext
bidrags-presentation
Irland 10. Irland That’s Rich”, Brooke Scullion 2:a repettext
bidrags-presentation
Nordmakedonien 11. Nordmakedonien Circles”, Andrea 2:a repettext
bidrags-presentation
Estland 12. Estland Hope“, Stefan 2:a repettext
bidrags-presentation
– – – Reklampaus – –
Rumänien 13. Rumänien Llámame“, WRS 2:a repettext
bidrags-presentation
Polen 14. Polen River“, Ochman 2:a repettext
bidrags-presentation
Montenegro 15. Montenegro Breathe“, Vladana 2:a repettext
bidrags-presentation
Belgien 16. Belgien Miss You“, Jérémie Makiese 2:a repettext
bidrags-presentation
Sverige 17. Sverige Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs 2:a repettext
bidrags-presentation
Tjeckien 18. Tjeckien Lights Off”, We Are Domi 2:a repettext
bidrags-presentationSchlagerpinglan: Innan det är dags för kvällens livesändning så ska hela semifinalen repeteras en tredje och sista gång i dag klockan 15:00, läs mer om repetitionerna här. I går repeterades hela showen två gånger, varav juryn fick rösta vid den ena.

Traditionsenligt så har jag redan utsett mina personliga favoriter och tagit en sista titt på oddsen samt gjort min obligatoriska gissning. Allt som återstår nu är att förbereda här hemma innan det är dags att bänka sig framför kvällens show. Heja Sverige! 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


54 kommentarer till “Eurovision 2022: Allt inför den andra semifinalen”

 1. Pato

  PATO TIPPAR

  VIDARE:
  – San Marino
  – Sverige
  – Serbien
  – Polen
  – Tjeckien
  – Estland
  – Finland
  – Australien
  – Cypern
  – Belgien

  UTSLAGNA:
  – Azerbajdzjan
  – Israel
  – Nordmakedonien
  – Malta
  – Rumänien
  – Montenegro
  – Irland
  – Georgien

 2. Adri

  De som har mest ”upp till bevis”-läge för mig är Finland och Cypern.

  Bådas repklipp var så dåliga att man inte ens kunde skratta.

  Finlands röst var otroligt svag. Cyperns sångerska verkar aldrig hört talas om nåt som kallas ”ton”.

  Finland har jag iofs aldrig gillat men vill ha en uppenbarelse. Cypern gillade jag innan, men det finns exakt 0 ursäkter att låta som hon gjorde på repklippet (och enligt rapporteringar från repen har falsksången fortsatt).

  Ska det på det viset tar jag Irland och Rumänien – alla dagar! 🙂

 3. Johanna

  Hörde Finland på radio senast idag så svenskarna lär ta betet och rösta på den. Och jag gillar ju ändå den så gäärna för mig!

 4. Denis

  Ha en kul semi final dag hör ni!
  Lämnar här nu för att njuta av dagen utan spekulationer om odds och vinnaren:)
  Heja Sverige, heja Cornelia, kör hela vägen till kaklet!

 5. Micke

  Tar en liten koll på de sex som behöver gå till final för att alla mina 15 ska vara där:

  SVERIGE: Blir lite orolig när jag ser Cornelias rep på 30 sekunder. Har inte lagt tid på det men nu………Känns som att de lägger musiken lite mer i bakgrunden av rösten och det gillar jag inte alls. Det är ju kombinationen när musiken trycker på och Cornelias röst som är hela grejen. Hoppas det inte är så ikväll.

  CYPERN: Problemen som lagts fram med hennes röst greppar jag inte alls. Visst, kanske inte världsklass men va tusan väntar vi oss. Det är ju ESC det här. Tycker tvärtom hon fixar det helt ok så det oroar mig inte. Saknar väl lite tryck men det kommer ikväll 🙂

  POLEN: Här är min stora oro för kvällen. Den blixtrande scenen är inget annat än ett fiasko jämfört mot i polska uttagningen. Hans falska barnskrik efter mamma då han inte fått sin docka är än värre. Vad tusan sysslar de med? Killen har ju en grymt bra röst vilket han visade när han vann i Polen. Värför fördärva det? Min stora oro inför kvällen.

  ESTLAND: Såååååå less på tjat om likhet med Avicii. Hallå…welcome to ESC. Finns det något bidrag ikväll som inte har likhet med annat? Det här är en trevlig, mysig låt som jag absolut vill ha till final. I hope sjunger Stefan… Det enda jag HOPE inför kvällen är att de ska hänga av honom gitarren. Ser bara löjligt ut med den hängandes på ryggen.

  MONTENEGRO: Har tyvärr inget att säga då de tyvärr visar totalt fel 30 sekunder av bidraget. Går inte att läsa något alls ur det. Men rösten känns som den är där.

  AZERBADJZJAN: Är detta ett skämt? Om det var fel 30 sekunder vi fick se från Montenegro är det dubbelt så illa här. Kan inte ens säga något om rösten.
  ——————————————————————————————————–

  Dessa är alltså MINA favvisar ikväll. I övrigt då?

  Börjar med en gnällig koll på de fyra i botten!

  MALTA: Har bestämt mig för att lämna denna utanför. Så som Malta svek sina tittare är de inte ens värda min och andras uppmärksamhet som jag ser det.

  SAN MARINO: VIdrig……………..I rest my case

  AUSTRALIEN: Har någon låt i ESC någonsin varit så ICKE MUSIK. Var finns melodin?

  ISRAEL: Om San Marino är vidrig så är det bara förnamnet mot vad denna är. Historiens sämsta ESC-bidrag. Jag som 50% österrikare tackar Israel för att jag nu inte längre behöver skämmas för Österrikes bidrag från 2012 som tidernas sämsta. För nu är den inte det längre.
  ——————————————————————————————————–

  FINLAND: Kanske det bidraget som kan påverka mer än andra för mig live ikväll. Astråkig vers men en bättre refräng, i synnerhet andra halvan av bidraget. Har tyckt det ser lite light ut på sce både performance och röstmässigt. Dags för The Rasmus att ge mig en riktig käftsmäll ikväll

  RUMÄNIEN: Min stora chock i år. Den har allt som jag ogillar men lik förbannat gillar jag den. Önskar jag kunde ge dem två råd bara. 1. Återgå till liveframträdandet från den rumänska finalen. Ni hade ju putsat bort skavankerna från er semi. Varför då tappa lite av det igen. 2. BH är en viktig och vacker tingest. Men snälla låt dessa sitta på tjejerna som behöver dem. Ser så löjligt ut

  SERBIEN: Jädrar nu är jag taggad Adri och ni andra som hyllar detta bidraget. Jag har hittills bara sett en kvinna som tvättar händerna. Nu ikväll hoppas jag att jag kan se det ni ser i detta bidraget. I want to

  GEORGIEN: Detta är det bidraget tillsammans med Ukraina som har det ojämnaste bidraget. Den helt underbara, livgivande refrängen “Lock me up, lock me down”. Blir på så jädra gott humör. Tyvärr kommer även primaternas julfest med versen “Take me to the space craft, take me to dance club.” Så bottenlöst dåligt att jag saknar ord

  BELGIEN: Avstår några ord. Tycker jag den är så dålig? Inte alls men den här måste jag se i full skepnad live först

  IRLAND: Det mest positiva jag har att säga är. Det är inte så dåligt som vanligt. Det kan vara kul för stunden men sen kommer tanken. Fan….detta är Irland. Ett av världens bästa musikländer. Kräver faktiskt lite mer vuxen genomarbetad musik. Men sen landar jag ändå i. Jag måste bedöma det i samma vågskål som övriga länder och inte det verkliga musikirland. Får ändå ge det godkänt om det inte fjantar bort det på scen

  NORDMAKEDONIEN: Känner att om jag lyssnar för mycket på detta kan jag hamna i djup depression Hon ser nästan ut att ha gjort det. Den har absolut sina stunder men det är absolut inget jag går och nynnar på eller ens vill ha med mig på kvällen

  TJECKIEN: Synt och dunk Oj vad jag hatade den här i början. Fortfarande inget för mig men jag blir inte irriterad på den längre. Vissa stunder kan jag till och med “hamna i den” så att säga. Lite orolig för hennes röst men hon kan ju motbevisa det ikväll om hon vill och kan

 6. Micke

  Till alla här…en helt seriös grej. Ni som älskar Serbiens bidrag. Vad är det som har gjort er helt sålda på den?

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Låten sätter sig på huvudet (det tog dock ett antal lyssningar innan det inträffade), artisten är i en klass för sig, scenshowen är unik. Helheten är speciell. 🙂

 8. Pato

  ”Cyperns sångerska verkar aldrig hört talas om nåt som kallas ton.”

  https://www.youtube.com/watch?v=0OThXi2KYqo

  Vadå vet inte hur man tar en ton…?

 9. Pato

  @Micke

  Serbiens bidrag är en av de mest intelligenta bidragen någonsin i Eurovision. Jag försöker inte ”dumförklara” dig, kompis. Men det är en riktigt intelligent smart hypnotisk stycke subversiv satir.

 10. Denis

  Micke, Cornelia har haft stora problem med ljudet under repetitionerna. Kan det kanske vara en del av det?
  Hon hade blivit utlovad en extra sound check men vet inte om det blev av..
  Ändå sjöng hon som ett proffs och jag tror inte det kommer påverka hennes chanser

 11. Adri

  Pato: Då hon ändå är sångerska hoppas jag hon har hört om ”ton”. Men jag är inte tillräckligt engagerad för att kolla på klippet där tyvärr. Andromache är inte tillräckligt intressant för att det ska locka mig.

  Hon får en chans ikväll. Får se om hon tar den. Jag har ingen anledning att tro det. Enligt rapporteringar från repen har hennes insatser bara blivit sämre och sämre också. Juryrepet ska ha låtit uselt överlag, i vissa stunder iaf mediokert.

  Men jag dömer inte förrän jag sett alla tre minuter såklart 🙂

 12. Pato

  Men svensk media är likadan varje år. Man tokhyllar o skriver raader med massa positivism om Sverige medans de andra bidragen sågar man. Man sågar dom som är dåliga och man sågar även dom som är bra för att man ser dom bättre bidragen som ett hot mot Sverige. Haha. Det är exakt så det är.

 13. Adri

  Pato: Jag följer inte svensk media. Den enda som finns är Tobbe Ek. Och du vet… har man inget snällt att säga så skall man låta bli 🙂 Kort sagt.

  Jag kollade reddit.

 14. Denis

  Pato, tycker det är tvärtom. Varje år verkar media skriva om alla problem Sverige har. Nästan som om man vill få oss att börja tvivla på bidraget.
  Det är alltid typ ” problem med rösten”, misstag under juryröstning, hånet mot Sverige, experter sågar Sveriges bidrag”
  Alltid sånt. Inget positivt om att trots alla problem sjöng hon fläckfritt. Utan allt bara negativt. Verkar som om svensk media inte vill att vi ska tro vi jsm vara duktiga..

 15. Pato

  Reddit är bland det sämsta jag har sett. Där skriver man att Sverige o Ukraina är en potentiell shock NQ. Jag får borrelia av att läsa det där. Dessutom ska det tydligen vara väldigt många barn där… typ 13 åringar…

 16. Micke

  @Adri, vill inte låta gnällig men den värsta blaska som finns är väl Aftonbladet. Att det är så visades väl än mer när de har kvar Tobbe Ek efter det han skitade ned sig själv med om knark och Måneskin. Att Tobbe är patetisk har jag alltid vetat men efter det han gjorde där undrar man om han kan sjunka lägre. Är det ens möjligt?

  Jag ligger väl mitt emellan i det ni diskuterar Pato och Denis om media. Men en sak är ju säker. Svensk media i efterhand är patetisk. 2010 hyllade de, som de sa, underbarnet Anna Bergendahl. Hade det någonsin funnits någon större sångerska i historien? Inte enligt media som det lät. Sen missade hon final och plötsligt slog Media om och stackars Anna var knappt ens värd vatten. Äcklas än idag över hur de behandlade den här stackars tjejen.

  2018 hyllade de det svenska bidraget. Det var egentligen bara att åka dit och hämta hem segern (Personligen tycker jag bidraget är och var skit) Men det hör inte hit. Sen visade det sig att Europa dissade bidraget och plötsligt var experten Media där igen och odugligförklarade hela Europa. Europa visste inget om musik och jag vet inte allt som man läste.

  Bara två exempel 🙂

 17. Schlagerpinglan

  När jag startade bloggen så läste jag allt jag hittade om ESC (först via tidningar, sedan allt jag hittade online tills det blev för mycket) men numera så håller jag mig borta från i princip all negativ press. Jag hittar det mesta jag behöver från ESC-sidor och det ni läsare ger mig (tack ännu en gång). Aftonbladet är bra för rubriker (om något speciellt skulle inträffa, infon hittar jag på andra ställen) och länkar till händelser (som t.ex. de genrep som pågår) men personligen så roas jag inte av deras vinklingar. Det finns m.a.o. många sätt att följa ESC på och mitt är att hålla sig uppdaterad utan att utsättas för alltför mycket av skvallerjournalistik och fans-drama. 😀

 18. Nathalie

  Någon som vill dela med er angående ifall ni tänker rösta ikväll och i så fall på vilket/vilka bidrag?

  Själv tänker jag rösta på Irland och Rumänien, och hoppas innerligt att åtminstone ett av dem går vidare.

 19. Nathalie

  @ Glöm inte Marcus Larsson- bedrövlig “musik” journalist!

 20. Johanna

  Jag älskar Markus Larsson. Han har fantastisk humor i sina analyser och ändå lyser det igenom att han älskar ESC. Dock är Tobbe Ek inte min grej alls….

 21. HW

  @Nathalie Kommer antagligen rösta på Georgien och San Marino, har inget hopp om att få vidare båda men kanske en av dem?

 22. Micke

  @Pinglan, way to go. Man når alltså bäst om man undviker media :-)Är helt övertygad om att du minns ur illa de behandlade stackars Anna B. Skär i mig än idag. Som du vet bryr jag mig inte om MF men när jag hör om att hon ställer upp med nya låtar växer hoppet i mig om Annas revansch. Jag lyssnar inte på MF-låtar men Annas har jag inte kunnat låta bli att lyssna på.

  Tycker alla tre hon haft efter mediamordet mot henne har hållit klass högt över det som normalt finns i MF. Får förtydliga n sak här annars går min vän Adri här i stridsställning 🙂 Jag pratar om allt som deltagit i MF 2012 och tidigare. De tio sista åren vet jag ju inget om vad gäller helhet men ska man döma efter vinnarna som jag ju hör sen i ESC så har klassen snarare försämrats.

  Men 2019, 2020, 2021 och 2022 hade Sverige kunnat haft riktigt bra deltagare i ESC. Anna B 2019 och 2020. Clara Klingenström, som Adri lurade mig att lyssna på 🙂 och då Cornelia Jakobs i år.

  Men att Anna inte får sin revansch mot media fortsätter att skära i mig

 23. Micke

  En polare som inte gillar ESC berättade att Marcus sagt att ett bidrag i år är det sämsta i detta århundrade (eller liknande). Inte allt för vågad gissning att han menar Israel 🙂

 24. Johanna

  Jag kommer rösta på EStland och Belgien. Det är ju typ bara de3m och Polen (och Sverige) jag bryr mig om iden här semin så…..

 25. Micke

  @HW, du som verkade vara en sån bra rockkille 🙂

 26. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Enligt min åsikt är Markus Larsson fenomenal på “klick-journalistik” (men inget jag personligen läser). Personligen så tycker jag att en person ska ha en röst (och röstar därför av princip inte) men om jag hade gjort det så hade jag röstat på Finland. 😀

  @Johanna, Jag håller med dig, jag är övertygad om att Markus Larsson innerst inne älskar ESC och uppfattar det som att han faktiskt är riktigt rolig… men då det är lite för “norrländsk” för min smak så är det inget jag lagt någon tid på. 😀 (Hade jag haft 10 timmar mer per dygn hade jag däremot garanterat läst/lyssnat på honom.)

 27. Schlagerpinglan

  @Micke, Jepp, jag tyckte att det var helt fel val av Sverige 2010 men när de/vi väl gjorde det valet så borde de/vi ha stått bakom det. Riktigt vedervärdig media-bevakning det året. Efter det har dock Anna Bergendahl ställt upp med riktigt bra bidrag så skammen (om man nu vill beskriva det som sådan) ligger hos media/fansen, inte hos Anna.

 28. Pato

  Markus Larsson är grym. En av Sveriges bästa om inte den bästa musik journalist. Han skriver som man ska.

 29. Mikaela

  Har inget att säga om de ni pratar om. Men inflikar att jag saknar Hanna Fahls recensioner. Roliga, engagerade och respektfulla.

 30. Pato

  Jag kan tycka Hanna Fahl är bra på sitt sätt men DN är ju skräp totalt. Haha

 31. Pato

  Det är så sjukt haha, jag skriver en liten synpunkt eller minsta lilla åsikt eller kommentar o då blir liksom 555 kommentarer på typ 20 sekunder, haha ;))

 32. Mr A

  Jag läser både Aftonbladet och röstar. Haha.

 33. Pato

  Kan man se kvällens semi på youtube? Jag börjar hata kommentatorer 😀

 34. Pato

  Själv har jag kaviar med några liter vodka som snacka till ikväll, det behövs nog när det är en sån hemsk vedervärdig samling låtar vi själva utsätter oss för ikväll, haha!

  Nä, skojar bara. Jag tycker fan kvällens semi är bättre än tisdagens. Jag har iaf fler personliga favoriter. 🙂

 35. Johanna

  @Pato Jag delar din åsikt, om både Markus Larsson och Hanna Fahl.

 36. Pato

  @Johanna. Mm. Absolut. Hamna Fahl är schysst. Det finns ju fan hundratals värre…

 37. HW

  @Micke Ja, du gillade Bulgarien och Finland och jag gillar San Marino. Lite roligt att fastän vi båda gillar rock så är det rocklåtarna vi är minst överens om i år 😉

 38. Schlagerpinglan

  @Pato, Jepp via eurovision.tv ( https://www.youtube.com/watch?v=VrG5k4QCPeU ) det var där jag såg den första semifinalen och reagerade inte på att det saknades kommentarer förrän mot slutet av sändningen. 🙂

 39. HW

  Dock får jag faktiskt erkänna – jag hade inte blivit sur om Bulgarien fick finalplats. Refrängen är fortfarande lika trött men låten har sina stunder (introt och bryggan tänker jag på) och de var bättre live 🙂

 40. Mr A

  Man ska inte ta Aftonbladet på så stort allvar. De vänder sig till de som kollar denna vecka. Inte till de som hänger på ESC bloggar och kommenterar varje dag.

 41. Mikaela

  @HW och Micke Jag gillar San Marino. Inte tillräckligt för att lyssna på den i bilen, men refrängen är trevlig. Jag gillar Bulgarien på samma sätt.
  Jag gillar INTE Finland. Jag tycker det är emo-rock.

 42. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Själv älskar jag Bulgariens och Finlands bidrag medan San Marinos bidrag inte alls är in min smak (men att det är just Achille Lauro som framför det gör att jag ev. kan omvändas i sista stund). “Rock” är m.a.o. lika komplicerat som alla andra genrer. 😀

 43. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jepp, de vill att människor klickar på deras länkar några dagar om året och vet vad som säljer. Kanske är det intressant… kanske inte… jag länkar ibland (om jag själv inte har tid att skriva) men läser sällan. 😉

  (Förtydling: Aftonbladet är välinformerade och vänder sig till den publik som uppskattar deras sensationella vinklingar, inget fel i det, jag personligen är inte lika road.)

 44. Micke

  @HW, nja om jag gillar Bulgarien och Finland vet jag inte. De ligger väl mellan (6/10) MER ÄN GODKÄNT och (7/10) BRA. När jag pratat “plus” för Bulgarien har det mest varit för att försvara hatet mot bidraget som jag förstår nada av. Helt harmlöst bidrag. vad Finland beträffar r det tråkigt ena dan och lite charmigt andra da-) HW ursäkta mig nu min vän men för mig är San Marinos bidrag inte rock. Sorry

  Som jag sagt tidigare är jag ikväll mest orolig för Polen. De där 30 sekunderna skrämde skiten ur mig. Vad tusan har de gjort? Hoppas verkligen de vaknat upp och gått tillbaka till det som gjorde det till ett starkt bidrag

 45. Micke

  HA NU EN JÄDRIGT TREVLIG KVÄLL ALLA ESC-VÄNNER HÄR 🙂

 46. Schlagerpinglan

  @Micke, Detsamma. 😀

  (Vad gäller Polen så är det just “spök-dansarna” och de “skakiga TV-bilderna” som fått mig att känna den koppling till bidraget som jag så länge saknat (och är anlednignen till att Polen numera har ett av det bidrag som jag MÅSTE ha vidare till finalen). Jag älskar Ochmans röst men det behövs något “extra” för att hålla fast min uppmärksamhet i tre minuter och jag tror att de eventuellt har klarat av uppgiften. Vi får väl se. 😀

 47. Mats

  Önskar er alla en härlig schlagerkväll, snart är det dags.

 48. HW

  @Micke Jag har nog överskattat hur mycket du gillar Finland faktiskt, men då vet jag att den inte tillhör dina favoriter 🙂 Vad gäller San Marino är det en låt jag verkligen fastnat för men det var rätt oväntat då jag tycker det är rock, men inte någon typ jag brukar lyssna på utanför bubblan. Egentligen är det bulgariska bandet närmare min “vanliga smak” men låten levde inte alls upp till mina förväntningar. Ha en väldigt trevlig ESC-kväll du också 🙂

 49. Mikaela

  @Pinglan Jag tycker tvärtom, att de där jordbävningarna gör att ett stiligt bidrag känns kaosartat. Och inte på ett bra sätt

 50. Mikaela

  ..men älskar bidraget. Väldigt Take me to church

 51. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Jo, jag har tyvärr uppfattat att det inte har tagits emot helt bra och är därför lite orolig… Polen har kanske inte ett så säkert finalbidag som jag trott, även om jag själv numera är säkrare än någonsin på att det är en finalist hos mig. Det kan m.a.o. bli oerhört spännande i kväll. 😀

 52. Schlagerpinglan

  @Mikala. 😀 Vi får väl se var vi står efter att vi sett live-framträdandet. 😀

 53. Mikaela

  @Pinglan Tror finalchansen är 100, inte orolig. Men tycker skakningarna förstör det finstämda

 54. Schlagerpinglan

  @Mikaela. 😀 Helt förståeligt. För mig hjälper skakningarna att hindra bidaget från att bli för händelsefattigt. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se