ESC 2022 Schlagerpinglan: På torsdagskvällen den 12:e maj avgjordes den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2022. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 14:e maj, ser ni här nedan (presenterade i den ordning de avslöjades).

Ifall ni missade showen eller helt enkelt vill se något lands bidrag igen så har sammanställningen här nedan kompletterats med länkar till alla de tävlande artisternas semifinal-framträdanden (samt de finalklara bidragen från Tyskland, Spanien och Storbritannien). Det exakta resultatet och fördelningen mellan tittar- och jury-röster avslöjas däremot inte förrän efter finalen.

Vid den efterföljande presskonferensen kommer det att lottas fram i vilken del av finalen de nykläckta finalisterna ska starta, resultatet nedan uppdateras efterhand:

Snabbreprisen av de tio finalisterna

The 10 Qualifiers Recap – Second Semi-Final – Eurovision 2022 – Turin

De tio länder som gick till finalen av ESC 2022 från semifinal 2 (+var de startar i finalen):
Belgien Belgien: Miss You“, Jérémie Makiese (andra halvan av finalen)
Tjeckien Tjeckien: Lights Off”, We Are Domi (första halvan av finalen)
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: Fade To Black“, Nadir Rustamli (andra halvan av finalen)
Polen Polen: River“, Ochman (andra halvan av finalen)
Finland Finland: Jezebel“, The Rasmus (första halvan av finalen)
Estland Estland: Hope“, Stefan (andra halvan av finalen)
Australien Australien: Not The Same“, Sheldon Riley (andra halvan av finalen)
Sverige Sverige: Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs (andra halvan av finalen)
Rumänien Rumänien: Llámame“, WRS (första halvan av finalen)
Serbien Serbien: In Corpore Sano“, Konstrakta (andra halvan av finalen)

Länderna som ej tog sig vidare från den andra semifinalen av Eurovision 2022:
Israel Israel: I.M“, Michael Ben David
Georgien Georgien: Lock Me In“, Circus Mircus
Malta Malta: I Am What I Am“, Emma Muscat
San Marino San Marino: Stripper“, Achille Lauro
Cypern Cypern: Ela“, Andromache
Irland Irland: That’s Rich”, Brooke Scullion
Nordmakedonien Nordmakedonien: Circles”, Andrea
Montenegro Montenegro: Breathe“, Vladana

Tre av de på förhand finalklara bidragen:
Spanien SloMo“, Chanel (Spaniens bidrag)
Tyskland Rockstars“, Malik Harris (Tysklands bidrag)
Storbritannien SPACE MAN“, Sam Ryder (Storbritanniens bidrag)

Övriga video-klipp med anknytning till den andra semifinalen:
♥ “Opening Act: THE ITALIAN WAY – Second Semi-Final
♥ “Recap – Second Semi-Final – Eurovision 2022 – Turin
♥ “Laura Pausini & Mika – Fragile / People Have The Power – Second Semi-Final Interval
♥ “Il Volo – Grande Amore – Second Semi-Final Interval – Eurovision 2022 – Turin
♥ “Eurovision Song Contest 2022 – Second Semi-Final – Turin – Live Stream
♥ “Eurovision Song Contest 2022 – Second Semi-Final Qualifiers – Press Conference
♥ “Qualifiers Announcement – Second Semi-Final
♥ “The 10 Qualifiers Recap – Second Semi-Final

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


22 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2022: Semifinal 2”

 1. Adri

  Hur jag misstänker att de utslagna placerade sig:

  11. Malta
  12. San Marino
  13. Irland
  14. Israel
  15. Cypern
  16. Georgien
  17. Montenegro
  18. Nordmakedonien

 2. Nathalie

  Mycket glad för Serbien och Rumänien.

  Jättebesviken över Irlands förlust.

  Resterande bidrag gav mig nada.

 3. Mats

  Kvällens bästa låt (tyvärr utom tävlan): “Grande amore” med Il volo. Älskade den 2015 och gör det fortfarande (vilket jag verkar vara rätt ensam om här på bloggen).

  Kvällens chock: att Rumänien gick vidare, obegripligt för mig med tanke på att Cypern, Irland och Malta som jag tycker är mycket bättre åkte ur.

  Desto roligare att Tjeckien, Finland, Sverige, Estland och även Azerbajdzjan gick till final. Blev aldrig nervös även om Sverige ropades upp först som åttonde finalist. Knöt tummarna hårt för att de skulle säga Cypern istället för Serbien som sista, besviken men inte förvånad.

  Intressant att se hur oddsen förändras efter semifinal 2. Var inne på Eurovisionworld och kollade nyss och då hade Sverige gått förbi Italien upp på tredje plats efter Storbritannien och Ukraina. Även Spanien verkar komma starkt, intressant att se vad som händer fram till finalen.

 4. Mats Wältare

  Jag är så jävla glad att Polen, Rumänien och Sverige min top 3 gick till finalen! Jag skrek av glädje när Rumänien ropades up att dom gick till final när jag trodde att dom inte skulle göra det

 5. Denis

  Väldigt många långsamma låtar i final i år och inte många dans låtar. Kanske är Europa i mer introvert stämning i år..

  Och ja, ännu mer övertygad om att Cornelia faktist vinner. Har man en låt publiken sjunger med till så är man där uppe..

 6. Micke

  @Mats, du är inte ensam.

  Tisdagens höjdpunkt:

  Utan minsta tvekan Diodato

  Torsdagens höjdpunkt.

  Il Volo

 7. Mats

  @Micke,tack. Det kanske blir så att några av pausnumren är det man kommer att komma ihåg mest från årets tävling då startfältet överlag känns lite svagare än det gjort på senare år.

  Nu stänger jag mitt bloggande för ikväll, vi hörs imorgon igen.

 8. Artemisia

  Jag är glad att Estland, Finland, Sverige, Polen och Serbien kom med! Att Australien, Azerbajdzjan, Belgien kom med är godkänt, men jag är inte så värst glad åt att Rumänien och Tjeckien gick vidare. Det borde ha varit Cypern och Montenegro i stället.
  Konstaterar dock att Vikingaimperiet fick med 6 av 8 medlemmar i finalen. Estland, Finland, Island, Litauen, Norge, Sverige gick till final. Danmark, Lettland kom inte till final.

 9. Micke

  Ha det gott Mats

 10. Daniela

  @Artemisia: Rumänien förtjänar mer än väl sin plats i final! Cypern hade en bra låt men sångerskan gjorde inte bra från sig, det var en energilös aura över henne! Montenegro däremot hade jag velat gå vidare i stället för Estland som hade en kitsch låt framställd av en rätt så banal artist.

 11. Mr A

  Startordningen

  https://eurovision.tv/story/eurovision-22-grand-final-running-order-revealed

 12. Micke

  TOPP 10 från de två semifinalsändningarna

  1. “Fai Rumore”, Diodato
  2. NO GREEN ROOM
  3. “De diepte”, S10
  4. Israel utslagen
  5. “Snap”, Rosa Linn
  6. Edward af Sillén
  7. “Hold me closer”, Cornelia Jakobs
  8. Den nästan totala avsaknaden av robotdansare
  9. “Grande amore”, Il Volo
  10. “Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov

 13. Pato

  Andra delfinalen avklarad… Jag vettefan. Blandade känslor från min sida…

  Finalisterna först.

  – BELGIEN. Jag tycker framträdandet blev lite svettigt men låten är fortfarande hög kvalité så det här var välförtjänt men det lär nog inte bli någon tokhög placering i finalen direkt…

  – TJECKIEN. Det här var ju klockrent. När Österrike åkte ut såg jag att flera kommenterade på vissa sajter att man inte kan gå vidare med en sån här typ av danslåt som Österrike hade. Det visade ju Domi att det kan man visst. Du kan gå vidare med vad som helst bara det är tillräckligt genomarbetat och bra gjort. Det här är ju en bänger, fan.

  – AZERBAJDZJAN. Jag vettefan, det börjar kännas som att Azerbajdzjan skulle kunna skicka en kebabrulle till Eurovision och fortfarande överleva kvalet.

  – POLEN. Jag råder nog alla kvinnor här på bloggen att ni tar ett graviditetstest imorgon bitti om ni har tid för det, för jag tror precis att den här snubben gjorde folk gravida efter det här framträdandet. Killen är ingen sångare. Snarare en vulkan. Jag tror jag nästan själv ska kolla upp om jag blev gravid efter det här..

  – FINLAND. Helt väntad finalist. Jag tycker dock framträdandet blev lite fånigt med de här gula ballongerna. Det blev liksom Danmark 2011 igen.. I finalen kommer detta användas mer som utfyllnad för många. Men med tanke hur starkt UMK var i år så var det här välförtjänt.

  – ESTLAND. Låten är redan bra och uppenbarligen var snubben även upptagen på scenen med att flirta med kamerorna för han var nog väl medveten om alla brudar som satt hemma o väntade på honom, haha. Och de röstade dessutom! ;))

  – AUSTRALIEN. Jag vill inte regna på hans parad men jag kan fan inte sitta här och påstå att det här var välförtjänt. Egentligen ett mardrömsresultat; Många av mina personliga favvisar eliminerades o flög ut medans onödiga meningslösa ballader från Australien & Azerbajdzjan gick vidare. Det här tillför exakt zipp, nada och ingenting i finalen.

  – SVERIGE. För första gången så är det inte helt genomskärande nationalism som gör att svenska journalister tokhyllar det svenska bidraget. Det här var en utklassning på många plan.

  – RUMÄNIEN. Spanien måste ha röstat kraftigt i den här semifinalen…
  Låten är egentligen rätt så harmlös. Ja, vi behövde eventuellt lite mer tempo i finalen men det här är fel sorts tempo. Startnummer 2 i finalen… nästintill ingen kommer lägga märke till denna på lördag men jag är glad för hans skull. Att vara den han är i Rumänien kan inte vara en enkel historia.

  SERBIEN. Världsklass. Total överkörning. Konstrakta är en potentiellt smygande vinnarkandidat på lördag. Helvete vilken hit det här är. Många i Sverige tror att Cornelia vann ikväll med en total överlägsen jordskredsseger. Jag är inte lika säker där. Jag tror definitivt med all säkerhet att Cornelia vann men jag tror både Serbien och Polen låg inte långt efter henne ikväll. Dessutom fick Polen och Serbien gå ut som tredje sist respektive näst sist i finalen vilket tyder på att både kom nog väldigt högt ikväll.

  Över till de eliminerade bidragen…

  – – – – –

  ISRAEL. Precis som jag skrev i min review. Det här är snubben som kommer ta över hela sändningen och samtidigt floppa stenhårt. OK. Här har vi Michael Ben Davids Eurovision-resa lite kort:

  – örfilade en moldavisk musiker på öppningsceremonin
  – slet av mikrofonen på den kroatiska representanten på turkosa mattan
  – invaderar andras intervjuer
  – vara allmän huvudvärk för konferensvärdarna
  – störde programledarna under viktig röstningsinformation
  – gav sitt land deras sämsta placering på nästan tio år

  Jaha… så kan man också jobba. Bra jobbat gubben…

  GEORGIEN. Det här hade kunnat funka rätt bra med lite mer professionalitet. Låten är inte tre tråkiga minuter men med det här kanelbulle-framträdandet blev det väldigt statiskt och bandet var lite sådär halvt nonchalanta, vilket sällan går hem. Klart som fan det inte funkar då.

  MALTA. Här skulle jag faktiskt vilja lägga in tre länder i samma bunt. Malta, San Marino & Cypern. Både Emma, Achille och Andromache är artister som har väldigt stabila karriärer som pikar ordentligt utanför Eurovision. Jag upplevde det som att det inte gjorde någonting ifall de skulle floppa i Eurovision eller inte. De kändes inte särskilt hungriga, de kändes ganska frånvarande och energinivån var lite lätt avslagen. Det här tycker jag är väldigt beklagligt men jag förstår dem. Däremot hade Malta en låt som inte hade något i finalen att göra, ändå.

  SAN MARINO. Låten var mer ett albumspår än en hitsingel, men ändå. Jag copy and paste:ar det jag skrev under Maltas utlägg. Jag hade gärna sett Achille i final. Han är en riktig personlighet och att både Achille och Emma tvingades åka ut på hemmaplan gjorde ont att se.

  CYPERN. Folk som har kritiserat Andromaches sångröst förvånar mig jättemycket. Röstmässigt hade hon inga problem, det lät jättebra. Men. Framträdandet var inte helt hundra och återigen brist på energi och på det här sättet kan vilken talangfull artist som helst få problem. Låten blev lättare än en fjäder från ingenstans och den högkvalitativa folkpop det är märktes knappast av med den här presentationen.

  Vad är det för konstig trend i år, att man väl på scenen skapar kaos av anständiga bidrag? Obegripliga kameravinklar och orepeterade nummer.

  Jag är ju god vän med flera som producenter som jobbar med Andromache nere i Grekland och följt henne i flera år och önskat att hon ska representera Grekland eller Cypern i Eurovision så att se detta bli eliminerat på det här sättet gör ont, det gör det. Jag har ju kanske inte så lång erfarenhet av Eurovision som säkert alla ni andra här på bloggen har. Jag har ju bara varit en riktig bevakare av Eurovision i några år nu så för mig var nog det här den mest smärtsamma utslagningen jag har upplevt under min tid som ett fan.

  Nu var detta första året Cypern missade en final på nio år, vilket är beklämmande och den stora frågan nu är hur och på vilket sätt ska cypriotisk tv tänka nu? Vad blir deras nästa steg? Hur blir deras nästa metod efter det här?

  Jag tror nog det aldrig har hänt mig att en låt från min personliga topp tio har åkt ut i ett kval i Eurovision. Men i år åkte min personliga favvis, min förstaplats ut direkt i delfinalen. Det här visar bara att man måste anstränga sig på flera nivåer för att kunna vara framgångsrik i den här tävlingen. Du kan liksom inte bara gå upp på scenen och presentera en liten låt utan du måste ge något extra till publiken. Det känns förjävligt men det är vad det är…

  NORDMAKEDONIEN. Ännu en personlig favvis som föll. Det här var inte direkt oväntat, låten är inte direkt skapt för en såhär pass massiv tv-produktion. Men jag gillar verkligen Andrea som fan, jag känner igen mig mycket i henne; komma från ett litet land och arbeta sig framåt med de få verktyg man har. Jag tycker faktiskt det här var lite underskattat. Hon sjöng väldigt bra och det var en bra text. Låten hade man kunnat jobba vidare på men det här är fan en av mina mest skinande pärlor som jag tar med mig ifrån i år.

  MONTENEGRO. Vladana sjöng bättre än förväntat MEN den här tävlingen handlar ju inte om att man ska sjunga bättre än förväntat, haha. Den här tävlingen handlar om hits, den handlar om hitta starka melodier och kvalité. Det här var tre sorgliga minuter. Inte ens grannlandsröstningen räckte, då är det riktigt illa och jag tror inte heller Dimitrov kunde vara nöjd över det här.

  IRLAND. Ja, visserligen behöver finalen en aning mer fart och tempo men det hjälper inte att ha en upptempolåt om det är en kass upptempolåt. Låten höll inte men jag ska ge henne att hon levererade en helt okej show trots en helt ohållbar låt. Nu måste ändå irländsk tv börjat vakna. Dags att steppa upp spelet till nästa år…

  Jag tippar att Nordmakedonien kom sist ikväll medans Malta blev 11a. Sverige vann och Rumänien var 10a.

  Sammanfattningsvis så var ju årets kvalomgångar betydligt mer dramatiska än i fjol. Förra året gick ju alla vidare helt som alla rankningar, polls och odds hade beräknat. I år var det många fler ögonbrynshöjare och förvåningar. Bulgarien, Israel och Cypern fick alla lämna tävlingen redan i semifinalerna för första gången på nästan tio år. Malta och San Marino åkte ut på hemmaplan. Favoriter som Albanien och Österrike missade också finalen och vad vi också kan se är att folk verkar inte bry sig så mycket om lite mer kvalitativ pop i år. Det här är året då de intima, innerliga och återhållna bidragen får framgång vilket är ju lite så många antagligen känner nu i och med hur världsläget ser ut…

 14. Mikaela

  Om startordningen:
  Tjeckien som öppnande var väntat.
  Sång 2-5 kommer kännas otroligt segt.
  Tre ylande herrar i rad i sång 21-23 känns ganska ofördelaktigt för dem.

 15. Nathalie

  En gång vill jag se Sverige med startnummer 2.

 16. Micke

  Synd att Armenien inte kunde fått två nummer senare, precis innan Nederländerna. Då hade jag kunnat ta ett break 7-9 när tre av de fyra urdåliga bidragen framförs. För att sen få Armenien och Nederländerna som nystart 🙂

  Kan också vara bra med Sam Ryder som nr 22. Behövs nog efter att man fallit i sömndvala under låt 21. Serbien har fel startnummer. Antingen som start eller avslutning. Det är ju då vi lärt oss att tvätta händerna under pandemin

 17. Adri

  Hade helst velat att Sverige var den av favoriterna som gick ut sist, men nu får hon både UK och Serbien efter sig. Hoppas ”Hold me closer” förblir färskt i tittarnas minne när det är dags för röstning ändå 🙂

  Det är bara småsaker.

 18. Micke

  Jag vill se Sverige med det startnummer som vinner. Det har jag nästan aldrig tidigare

 19. Engsla

  Nä Micke, Konstrakta hamnade precis rätt där efter Polen med tanke på vad vi lärt oss om handhygien 😉

 20. Adri

  Jag orkar inte göra nån storskalig analys av startordningen, mer än att jag hade gjort en annan.

  Däremot något som man brukar kunna se är att om en låt blir ”sandwiched” mellan två favoriter så brukar det innebära att låten tog sig till final med nöd och näppe.

  Därför blir jag förvånad över att Nederländerna sattes mellan Spanien och Ukraina. Kom de kanske på plats 9/10 i semin?

  Nej. Jag tror snarare detta är tal om ett trendbrott bara 🙂

 21. Micke

  @Engsla, något säger mig att du inte är jättenöjd med Polen 🙂

  Fortfarande chockad över det som hänt. Det har funnits bättre år (2009) men har det någonsin tidigare hänt att jag har 19 av 25 i final som jag tycker om? Tvivlar 🙂

  Synd bara att fyra länder ska skita ned finalen. Den av dem som jag är ABSOLUT mest rädd för i finalen är Spanien. Kanske inte favorit bland alla spekulerare men jag oroar mig av annan orsak. Vi är tack och lov nästan helt befriade i år från bidrag med robotdansare. Det är jag rädd för gör Spanska dyngbidraget livsfarligt

  Men åter igen. Det enda jag har kollat på igen efter semifinalsändningarna är Diodato. WOW!!!!!!!!!

 22. Daniela

  @Nathalie: Det vill jag också! Så irriterande orättvist hur man särbehandlar i Eurovision.
  Förresten är jag ingen fan av Cornelia! Hon marknadsförs ivrigt men jag stänger av när hon börjar med sitt gnäll! Sorry men jag känner ock tycker så!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se