ESC 2022 Schlagerpinglan: Efter fredagens repetition av finalen så genomfördes en omröstning där ackrediterad press som följt repet antingen via presscenter eller via livestream röstade på de fem bidrag som de gillade bäst. Se resultatet här:

En av vinnarna av “Press Poll” – Final:

SPACE MAN“, Sam Ryder – Storbritannien

Resultatet av “Press Poll – Finalen” – 14:e maj
Storbritannien 1. Storbritannien
SPACE MAN“, Sam Ryder
14,4% Norge 14. Norge – “Give That Wolf
a Banana
“, Subwoolfer
2,3%
Spanien 2. Spanien
SloMo“, Chanel
12,8% Estland 15. Estland
Hope“, Stefan
2,1%
Sverige 3. Sverige – “Hold Me Closer“,
Cornelia Jakobs
11,1% Island 16. Island
Með Hækkandi Sól“, Systur
1,7%
Serbien 4. Serbien – “In Corpore Sano“,
Konstrakta
7,6% Rumänien 17. Rumänien
Llámame“, WRS
1,5%
Italien 5. Italien – “Brividi“,
Mahmood & Blanco
5,7% Australien 17. Australien – “Not The
Same
“, Sheldon Riley
1,5%
Grekland 6. Grekland – “Die Together“,
Amanda Georgiadi Tenfjord
5,5% Armenien 19. Armenien
Snap“, Rosa Linn
1,3%
Polen 7. Polen
River“, Ochman
5,2% Belgien 19. Belgien – “Miss You“,
Jérémie Makiese
1,3%
Portugal 8. Portugal – “Saudade,
Saudade
“, MARO
4,0% Finland 21. Finland – “Jezebel“,
The Rasmus
1,1%
Moldavien 8. Moldavien – “Trenulețul“,
Zdob și Zdub & Frații Advahov
4,0% Tyskland 21. Tyskland – “Rockstars“,
Malik Harris
1,1%
Nederländerna 10. Nederländerna
De Diepte“, S10
3,8% Azerbajdzjan 21. Azerbajdzjan – “Fade To
Black
“, Nadir Rustamli
1,1%
Ukraina 10. Ukraina – “Stefania“,
Kalush Orchestra
3,8% Litauen 24. Litauen – “Sentimentai“,
Monika Liu
1,00%
Tjeckien 12. Tjeckien – “Lights Off”,
We Are Domi
3,1% Schweiz 25. Schweiz – “Boys Do Cry“,
Marius Bear
0,50%
Frankrike 13. Frankrike – “Fulenn“,
Alvan & Ahez
2,5%
(Källa: escxtra.com)

Schlagerpinglan: Inte för att ett fåtal från pressen är speciellt representativa för de som röstar, men lite intressant tycker jag dock att resultatet är. Att Ukraina, som toppar oddslistorna och anses ha runt 60% vinstchans, knappt klarar av att ta sig upp på topp-tio när de som följt juryrepet ska utse sina favoriter är anmärkningsvärt. Annars är jag mest glad över att se Sverige så pass högt upp medan det ska bli oerhört intressant att se var Storbritannien till slut hamnar i resultatlistan. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Resultatet av “Press Poll – Finalen””

 1. Adri

  Ugh. Ner med Spanien.

 2. Mr A

  Uk var högt. Väldigt högt.

 3. Johanna

  Spanien hoppas jag kommer mycket lägre. Ukraina kommer komma högre. Jag tänker att många i pressen också är fans så de här brukar vara lite missvisande….

 4. Mats

  Ändrar inte mitt tips men visst är det här intressant, precis som i OGAE:s omröstning hamnar Ukraina en bra bit från toppen, börjar lukta lite Storbritannien om det här faktiskt.

 5. Micke

  YES or NO:

  Jag har fyra bidrag jag skulle bli asglad om de vann men jag har också fyra bidrag jag skulle bli assur om de vann. De ingår i kategorin YES or NO:

  ——————————————–

  YES!!!!!!!!!!!!!!!!!

  NEDERLÄNDERNA
  (Årets bästa låt. Egentligen behöver jag inte säga mer…Sluta jubla på bloggen nu för det är inte sant…Nu kommer det mer 🙂 En stark artist kombinerat med en stark låt. Inte legio på ESC men inte mindre kul när det väl händer. Anade att det skulle bli något bra från början. Den andra dåren, förutom mig, i mitt band som älskar ESC och inte hatar som övriga visste vem tjejen var. Han tjatade ständigt om hur bra detta skulle bli. Han hade rätt. En helhet som inget annat bidrag i år besitter. Underbar flyta.bort refräng varvat med underbar soft na na na. Årets riktiga vinnare)

  ARMENIEN:
  (Ett av två glädjepiller som jag ser det. I detta fallet grundat på det underbart avskalade bidraget som i all enkelhet förmedlas till oss av den charmiga sångerskan. Ni vet ibland kan man inte bli av med en låt i skallen. Behöver inte alltid vara positivt iofs. En gång hade jag Carolas Främling i skallen en hel dag. Jag överlevde dock och behövde ingen extra medicin eller inläggning eller så. Detta med Rosa Linns låt är dock en helt annan sak. Blir på jädrigt gott humör när jag tänker på helheten i detta)

  SVERIGE:
  (Ja vad ska man säga? Sverige har en bra låt och en bra artist. Ni hör ju själva. Är det ens möjligt? Jag hade ju fått höra detta oavsett nu när ESC tar sitt i maj månad men tack Adri för att du övertalade mig att lyssna så jag fick tid på mig. Hela uppbyggnaden på scen och Cornelias sätt att ta sig an detta talar för att detta kommer att komma högt och vi kommer att få höra mer framöver av denna damen. Jag är lyrisk. Säkerligen mer än jag borde men jag är bara så chockad över att Sverige har något bra. Svårt att tagga ner)

  MOLDAVIEN:
  (Glädje i ESC….Hur ska man bäst kunna förklara det? Räcker att säga Moldavien. De har haft ett gäng glädjepiller genom åren, inte minst rockbidrag. I år har de ännu ett glädjepiller. De som inte greppar detta bidrag tycker jag uppriktigt synd om. Fiolpartiet kunde dock varit med en extra gång för att förgylla det än mer. Riktigt nöjd med att Pinglan gillar detta. I min inskränkthet hade jag inte trott det. Sorry Pinglan 🙂 Jag älskar blandad musik. Det har de lyckats bra med här. Hur töntigt som helst men samtidigt hur härligt som helst)

  ——————————————–

  NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  AUSTRALIEN:
  (Det finns ett mycket gammalt uttryck “Går och går men kommer aldrig till dörren.” Har det uttrycket någonsin matchat ett bidrag bättre? Jag älskar sång och jag älskar fågelsång men detta vi hör här låter mest som måsar som bara låter likadant hela tiden. Killen skriker ut “not the same” hela tiden men det är ju just det som är problemet. Det låter THE SAME från första till sista sekund. Visst i slutet händer det faktiskt något. Han tar av sig masken. Men hade det inte varit bättre att behålla den på istället för att behålla en stereotyp låt hela vägen? Var finns harmonierna? Var finns melodin? Kommer ändå att få massa extra “för sakens skull” poäng)

  SPANIEN:
  (Skandalen med röstningen i spanska uttagningen känner ni väl alla till. Räcker så. Detta är allt det jag avskyr. Det är intränad robotdans helt befriat från allt det spontanitet står för. Det är en extremt tråkig låt. Det är ett extremt plagiat, årets största. Det är en stöld av seger från den riktiga vinnaren “Terra”. Det är såååå mycket. Finns det då inget bra i det. Jo, jag önskar sångerskan fick en riktig låt och slapp robotarna som tar uppmärksamhet ifrån att hon faktiskt har en bra klinga. Men det är allt. Låten är skit)

  ITALIEN:
  (Detta gör mig riktigt upprörd men framförallt så jädra besviken. En av de största höjdpunkterna med ESC är att varje år ta till sig ett nytt italienskt bidrag. De har aldrig någonsin haft ett dåligt bidrag i ESC….tills nu. Dessutom ett extremt dåligt falsettskrikande kadaver som jag önskar de lämnat vid någon vägkant eller helst sopstation. Att sitta brivid i desperation och bara hoppas att Italien gjort fel. Har aldrig hänt förr)

  NORGE:
  (Måste erkänna att jag inte är lika upprörd över detta längre. Känner numera mest ett litet gapskratt inombords över hur banalt och bananas detta är. Ett plus är ändå att det är proffsigt ändå trots töntigheten. Jag älskar ju skämtbidrag i ESC. En mycket viktig del. Detta tilltalar mig dock inte men tro mig. Jag förstår om många gillar det)

 6. Johanna

  Storbritannien vinner. Det har jag trott i 2 månader nu. Känns givet. Kan bli Ukraina med men tror ändå inte det. Oddsen överskattar den tror jag!

 7. Denis

  Känner lite pressfolk som är i arenan och dom säger att inne i arenan och pressrummet är det inte många som tror på Ukraina.
  Så kanske har oddsen överskattat Ukraina?

 8. Schlagerpinglan

  @Denis, Jag hoppas i alla fall det men samtidigt så ska man komma ihåg att Ukraina inte ens / knappt nådde topp-tio i OGAE Poll 2022 ( https://www.schlagerpinglan.se/blog/2022/04/29/ogae-ukrainas-roster-slutresultatet-av-ogae-poll-2022/ ) och Press Poll 2022 ( https://www.schlagerpinglan.se/blog/2022/05/14/resultatet-av-press-poll-finalen-2/ ) vilket kan betyda att det kan vara just den speciella gruppen av fans/pressfolk som inte gillar bidraget. De utanför ESC-bubblan har kanske en annan åsikt (eller lutar mer åt att, medvetet eller omedvetet, sympatirösta)?

 9. Denis

  Schlagerpinglan, kanske men tror i så fall både Serbien och Norge är mer attraktiva för folk. Speciellt klappandet i Serbien.
  Kanske överskattar gemene man icke fans förmåga att sympatirösta?

 10. Schlagerpinglan

  @Denis, Förhoppningsvis, för jag tycker inte att det är rätt sätt att vinna på. Men, men… jag håller tummarna för att det blir en spännande omröstning och att Sverige till slut vinner (eller någon annan av mina favoriter).

  Även Storbritannien ser jag som en mycket välkommen segrare, trots att jag inte är så förtjust i låten… men jag får kanske en aha-upplevelse i kväll. Sam Ryder verkar ju ha gjort ett stort intryck på många andra. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se