NederländernaTV-bolaget AVROTROS har inte bara bekräftat att Nederländerna kommer att delta i Eurovision Song Contest 2023 utan även börjat att ta emot ansökningar från artister och låtskrivare.

Fram t.o.m. den 31:a augusti tar TV-bolagets urvalskommitté emot bidrag via e-mail-adressen songfestival@avrotros.nl, dit man även kan skicka ev. frågor om uttagningen. Processen kommer även denna gång att övervakas av Nederländernas delegationschef Lars Lourenco.

Nederländernas ESC 2022-bidrag:

De Diepte“, S10 (live i Turin – 11:e-plats i finalen)

Kommittén söker ett bidrag med ett samtida, eller i alla fall autentiskt sound som kan klara sig i en tävling. framförd av en nederländsk artist som kan och vill presentera en personlig låt på ett distinkt sätt, i valfri genre, och (om det är möjligt) med en personlig historia.

Regler och krav:
Låten ska vara övertygande utmärkande och stämma in på ovanstående beskrivning.
Har man flera låtar kan max tre av dessa (som passar ESC-bäst) skickas in.
Låten får inte ha släppts (kommersiellt) före den 1:a september 2022.
Låten får inte vara längre än 03:00 minuter.
Senast den 31:a augusti 2022 ska bidragen vara inskickade.
(Källa: avrotros.nl)

Schlagerpinglan: Jag har ju fortfarande en hel del kvar att gå igenom innan jag är klar med ESC 2022-säsongen så än är jag inte redo att blicka fram mot 2022. Men, men… det är ju glädjande att AVROTROS väljer ut sitt bidrag på samma sätt som sist. Varför förändra något som visat sig fungera riktigt bra? Lycka till, Nederländerna. 😀

Mer om Nederländernas ESC 2023-förberedelser hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2023“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Nederländerna 2023: AVROTROS tar emot bidrag”

 1. Micke

  @Adri, en fråga till dig innan jag droppar detta.

  Förklara en sak för mig. Hela detta året har din största klagan varit på att året förpestats av “gnälliga män”. Det har du all rätt i världen men hur klickar det med att du förra året råhyllade Måneskin och deras bidrag?

  Som du vet är Hårdrock och rock överhuvudtaget mitt numero uno inom musiken. Som du nu också vet finns det ingen hejd för mig när det gäller röj i det instrumentala. Dock när det gäller röstmässigt. Jag gillar egentligen Måneskins låt 2021 men tyvärr är det mest skrik i refrängen utan melodi som jag känner det.

  Hur rimmar din klagan över mäns gnäll i ESC 2022 med din hyllning av Måneskins gnäll 2021? 🙂

  Supermodel i år är för mig klassen bättre. Ingen rock direkt men ett riktigt glädjepiller och här får Damiano visa att han har en riktigt bra röst.

  Som sagt Adri hylla du Måneskin 2021 hur mycket du vill. Det ska jag skita fullständigt i. Men bara undrar hur du värderar gnäll och skrik efter det du säger.

  Jag återkommer när andan faller på och detta med jury/tittarröster är över. Inte min grej 🙂

 2. Adri

  Micke: Skulle väl inte säga att jag hyllat Måneskin nån gång. Men absolut.

  För det första skulle jag helt rakt av inte säga att Damianos röst är gnällig.

  Men sen handlar det ju om vad det är för typ av låt också. Det är ju svårt att gnälla i upptempo, för upptempo är inte gråt-musik. Det är ju en fråga om tempo.

  Men även texten spelar roll. Rekord-gnället kommer ju från Australien. Men den titeln hade han ju inte fått om han sjöng om nåt annat än hur speciell han är.

  Så när jag kallar folk gnälliga handlar det jnte om rösten. Tvärtom. En gnällig röst är ofta plus i min bok. Sångröster som ofta har en tår i halsen uppskattas av mig.

  Utan jag pratar bokstavligt gnäll. Att vad de bölar om är gnälligt.

  Italien, Azerbajdzjan, Australien, Polen och Schweiz blev som grupp otroligt frustrerande att lyssna på. Framför allt Australien och Schweiz.

  Har själv otroligt svårt att se hur Måneskin kan kallas ”gnälliga” när det inte förekommer några klagomål i deras låttexter.

 3. Micke

  @Asri, köper det rätt av. Vi pratar helt enkelt om olika typer av gnäll då tydligen. Som jag har sagt tusen gånger Adri så stänger jag text utanför när det gäller ESC. Det gör jag helt enkelt för att jag är rädd om mitt intresse för ESC. Jag gjorde inte det förut och det var väl första steget till att jag tröttnade så extremt på MF. Du kanske tror det vad robotdans och delvis ja men det började med såååååååå dåliga och tröttande texter.

  Vad gäller Måneskin ska varken du eller någon annan här tro att jag tyckte deras bidrag 2021 var dåligt. No way. Finns mycket bra i det men refrängen blir så skrikig och framförallt entonig för min del. Låter exakt samma hela tiden. Gnällig och skrikig är i mycket samma ord Adri 🙂

 4. Adri

  Micke: Nja skriver inte under på det. Skrikrig och gnällig KAN va samma ord. Som den där ”Zorja” som deltog i Serbiens uttagning. Den var både skrikig och gnällig.

  Men jag tycker till exempel inte Ungern 2018 är gnällig även om de skriker för glatta livet 🙂

 5. Micke

  @Adri, jag som trodde du hade lärt dig nåt 🙂 “Zorja” är ju ESC. Långt ifrån radioskval och liknande man drabbas av irl.

  Ungern 2018 och deras skrik ligger på ett helt annat plan. Det är inte entonigt och melodin bibehålls hela tiden. Det är inte samma ton i all evighet

 6. Micke

  Jädrar så jag saknar Ungern. Inte bara dem…Turkiet, Bosnien och Hercegovina, Luxemburg. Säkert fler jag just nu glömde

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se