Schlagerpinglan: Här nedan ser ni hela listan med de artister som gästar Lotta på Liseberg under 2022. I listan är, som vanligt för relevansens skull, de personer som deltagit (som artist eller programledare) i Melodifestivalen och/eller Eurovision Song Contest fetstilsmarkerade.

Lotta på Liseberg 2022 sänds under tio måndagar, under ledning av Lotta Engberg, från den 13:e juni till den 15:e augusti klockan 20:00TV4 och TV4 Play. Programmet direktsänds från Stora Scenen och publiken på plats kan välja mellan sittplats- och ståplatsbiljetter, som köps via liseberg.se.

Lotta på Liseberg 2022
Lotta Engberg
(Grafik lånad från tv4.se)

Lotta på Liseberg 2022:

Program 1 – Premiär – 13:e juni
Charlotte Perrelli ♥ Eagle-Eye Cherry
Klara Hammarström Tusse
Anders Bagge ♥ Nadja Kasanesh Holm – Bodyguard
Program 2 – 20:e juni
Cazzi Opeia Arvingarna
Emmi Christensson Paul Rey
Frida Öhrn
Program 3 – 27:e juni
♥ Chris Kläfford Dotter
Sylvia Vrethammar Omar Rudberg
Uno Svenningsson
Program 4 – 4:e juli
♥ Sissel Kyrkjebø Kristin Amparo
♥ SYLVE ♥ Isaac And The Soul Company
♥ Dominique Dolly Style
Benjamin Ingrosso
Program 5 – 11:e juli
Linda Pritchard ♥ Annie (musikal)
♥ Super Fëmmes* John Lundvik
Program 6 – 18:e juli
Peter Jöback ♥ Anna-Lotta Larsson
Victor Crone Loulou Lamotte (The Mamas)
Samira Manners
Program 7 – 25:e juli
Anna Bergendahl ♥ Cherrie
♥ Aron Eriksson-Aras (Vinnare av Talang) Medina
Program 8 – 1:a augusti
Jill Johnson ♥ Tennessee Tears
♥ Isak Danielson Andreas Lundstedt
Hanna Ferm
Program 9 – 8:e augusti
♥ GöteborgsOperan med musikalen “Det var en gång på Grand Hôtel”
Liamoo ♥ Petter
Linnea Henriksson ♥ Moonica Mac
Program 10 – Finalprogram – 15:e augusti
Nanne Grönvall Lina Hedlund
♥ Gammal ♥ Myra Granberg**
Afrodite
(Källa och grafik: liseberg.se)
Fler artister kan tillkomma. Med reservation för eventuella ändringar.

* Therese Grankvist har deltagit i Melodifestivalen (2:a 1999 med “Stjärna på himmelen”)
* Emilia Mitiku har deltagit i Melodifestivalen (9:a i finalen 2009 med “You’re my world”)
* Denise Lopez har deltagit i Melodifestivalen (7:a i deltävling 1 2003 med “Someone, Somewhere, Someday”)
** Myra Granberg var med och skrev “Fyrfaldigt hurra!” (5:a i deltävling 3 i MF 2022, Linda Bengtzing)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


38 kommentarer till “Lotta på Liseberg 2022 – Artister och programschema”

 1. Pato

  Mycket fler namn… detklart att artister föredrar TV4 framför SVT…

 2. Adri

  Pato: Torr generellt folk föredrar SVT. Det ser man ju i undersökningar. SVT har tittarna, de har förtroendet, de har det bättre ryktet.

  Men TV4 har ju pengarna. Det är ju inte konstigt man är där då. Bättre gage 🙂 Tror inte det är svårare än så.

 3. Micke

  Det finns ett ord som används alldeles för mycket i vår värld och det är HATAR. Typ jag hatar det och det.

  Tyvärr är jag inte heller felfri så det händer att den grodan slinker ur käften på mig nångång. Varje gång det händer blir jag sur på mig själv och tänker “Uppträd för fan som en vuxen människa.”

  Vid vissa tillfällen blir jag dock inte lika sur på mig själv och detta som nu kommer är ett av dessa….JAG HATAR TV4…….

  Självklart överord och att gå för långt men jag kan lugnt säga att jag tycker illa om TV4. Skulle aldrig ens komma på tanken att ägna sekunder åt skitkanalen om det inte är genom TV4play eller liknande.

  Det finns inget äkta med den kanalen. Nämn ett program som de kommit på själva utan att stjäla det från andra kanaler, typ Champions League i fotboll som TV3/TV6/Visat hft i åratal och gjort till något äkta genomarbetat. Plötsligt stjäl fyran den och gör hela programmet till ett skämt. Både Aftonbladet och Expressen har helt odugligförklarat skiten. Fyran har förvandlat det till en samstämd storprodukt till ett barnprogram där fotbollen kommer i andra hand. Där programledarna och alla runt det ska vara det primära.

  För att inte prata om reklamen. Programmet börjar…försenat givetvis på grund av reklam. Sen kommer de in och pratar i två minuter för att sen utbrista….”Vi tar en kort reklam.”… 5-7 minuter senare dyker de upp igen. Matchen börjar. Första halvleken tar slut de klipper direkt för en kvarts paus som det är i fotboll. De tar 7 minuter reklam. Återkommer 2 minuter. För att ännu en gång ta “en kort reklam.” 7 minuter senare är de tillbaka för andra halvlek.

  Ibland känner man för att se någon ny serie på fyran. Finns de som börjar med första avsnitt för att när det tar slut får höra “Resten av serien kan ni se på TV4play. Händer vecka ut och vecka in.

  En annan sak. Testa får ni se. Om någon skit händer i världen och nyheter rapporterar. Alla andra kanaler säger ibland kanske hemska saker som “Två döda och 12 allvarligt skadade. Polisen jagar gärningsmannen. Alltför ofta låter det då på fyran typ “Två döda och 17 allvarligt skadade. Polisen jagar de fyra gärningsmännen. Tror ni jag skämtar? Ett råd…..Kolla

  TV3 och KANAL 5 och deras kanaler har respektfull reklam där den kommer hyfsat vid regelbundna tider. Sånt skiter fyran fullständigt i. De tar när de vill. Let´s dance är ett bra exempel på respektlösheten som de skiter ur sig. De kör en och en halvtimme med massa reklam. Sen säger de “Vi tar en kort reklam.” Den korta reklamen blir upp mot en timme där de lägger in en halvtimmes komedi och Nyheter. Plus reklam givetvis. Sen återkommer de med en kvarts avslutning där en tredjedel av det som visas är repris, plus reklam givetvis.

  JAG ÄLSKAR VERKLIGEN TV4 🙂

  Kollar man på det som sägs av tidigare inlägg här så är jag helt på Adris sida

 4. Adri

  Micke: SVT kontra Tv4 var en diskussion i våras och jag har inte ångrat mig på en enda punkt 🙂

  Det är sällan man kan tala så brett, men i den här frågan kan jag verkligen säga följande:

  ALLA på svt är bättre än ALLA på TV4 🙂 Så är det. TV4s ”bästa” person – vem är det ens… Pär Lernström kanske? – är inte ens hälften så bra som SVTs sämsta 🙂

  Men TV4 har pengarna tyvärr. Det blir ju lätt så när man säljer ut allt annat – inklusive professionalitet och äkthet – så jag tycker trots TV4s sunkighet inte det är konstigt att TV4 fick fler namn.

  Men för min del får man gärna lägga ner kanalen 🙂 Det skulle göra mig glad 🙂 en massa odugliga tv-personligheter hade fått skaffa sig nya jobb de förhoppningsvis är bättre på då 🙂

 5. Pato

  Jo men vadå förtroende för kanalen? Snackar vi om nyheter eller snackar vi om underhållning?

  Jag lägger förstoringsglaset här på underhållningen och SVT har bara två stycken flaggskepp och det är På spåret och Melodifestivalen. Sedan finns det även ett program som heter “test i bäst” eller något sånt som jag somnade till när jag skulle kolla på det programmet. Vad var det för tråkigt och poänglöst program…

  Jag tycker att TV4 är LÅNGT mycket bättre än SVT när det kommer till underhållning. Även femman har mycket bättre underhållning än SVT, haha. Absolut. Allvarligt talat. Att kolla på SVT är som att kolla på en TV-kanal från forna Sovjetunionen. Det finns inga programledare med stark karisma eller nån som helst karaktär. Allt handlar bara om att det ska vara så politiskt korrekt som möjligt.

  Jo, jag hatar SVT. SVT är såå ute. SVT är stendött. TV4 är en mycket bättre station. Dessutom har TV5 gjort ett program som är väldigt mycket i stil med “På spåret” bara helt överlägset mycket smartare; “Alla mot Alla”. Helt överlägset mycket bättre. SVT har ett sånt dött, grått och avslaget klimat. Jag blir bara trött och nedstämd när jag sätter på SVT. Jag älskar inte TV4 heller, också lite för PK för mig men alla dagar i veckan bättre än “SVT”.

  Sverige är ju också ett ganska dåligt TV-land, ärligt talat. TV är mycket mer populärt och uppskattat ute i Europa. Där lägger man de bästa tjejerna som programledare, de med karisma. De starkaste männen. Mycket roligare underhållning. TV ute i Europa är en helt annan grej, ett helt annat klimat. I Sverige har ju många inte ens en TV hemma. TV4 och TV5 lyssnar på folket. SVT kommer med ofattbara program emellanåt. “Bäst i test”. Bara massa såna tråkiga program som ska vara så PK som möjligt.

  TV4 har ju “Så mycket bättre” som är ett fantastiskt bra program. “Idol” var ju helt sanslöst bra förra året. “Lets Dance” är jag inget fan av, på tok för tråkig jury. Men man märker att TV4 & TV5 har mycket mer fingertoppskänsla för bra underhållning som vanligt folk följer.

 6. Pato

  Jag tycker SVT borde läggas ner. Helt ärligt.

 7. Pato

  Jo. Jag kan hålla med om Pär Lernström och även Peter Jihde. Slätstrukna och inga med karaktär men TV4 har ju ändå Mauri, Petra Mede, David Hellenius och flera andra…

 8. Pato

  SVT är väldigt mycket trötta morsor och slätstrukna tråkiga män… :/

 9. Micke

  Ledsen orkar inte med sånt här just nu. Feberskiten dras ner intresset. Jag är inget större fan av SVT men i jämförelse med TV4 är det mästerligt. All underhållning fyran har är stulet från andra kanaler. De har inget eget. Sen håller jag med dig Pato om “Alla mot alla” även om jag inte är något fan av de två snubbarna som leder programmet.

  Nej ni får fortsätta snacket om detta om ni orkar 🙂

  Provar en liten annan sak. Bara en sidgrej jag funderade över. Jag älskar ju gitarrer. Det är way över allt annat. Men om jag ska hitta något moment i ESC där ett helt annat instrument knockat mig så är det flöjten i Turkiets bidrag “Dinle” från 1997. Adri eller nån annan….. Något eget sånt? 🙂

 10. Pato

  Men vad spelar det för roll om man lånar andras tv format? Det gör ju alla länder…

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag håller med om att flöjten var något alldeles extra. Själv älskar jag saxofonsolot i “Não Vou Ficar” (9:a i Portugals Festival da Canção 2021). 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=SWoIbuCqrFI

 12. Adri

  Pato: Jag vill inte heller ha en stor grej, men om nån är positiv mot TV4 måste jag säga ifrån… för det är dumheter 🙂 Det mesta har sagts.

  Länder säljer tv-format mellan varandra; det stämmer.

  Det TV4 gör är att de ofta stjäl format från andra svenska kanaler. Tror Micke menade det.

  Jag älskar ”Alla mot alla”. Och ”På Spåret”. Det är två helt olika program. Eller ok, det är frågesport… men där tar likheterna slut så ingen poäng i att jämföra.

  + jag gillar Kanal5 ändå. Det är bara fyran jag vill se gå upp i rök 🙂

  Får jag ställa en fråga utan att få hinkmängder med attityd tillbaks – vet du vad PK betyder? För du använder det i otroligt märkliga kontexter. Hur är ”Bäst i Test” PK tex? Nu somnade du ju, så du har ju inte ens sett det. Men åsikter verkar på nåt sätt kunna finnas.

  Mauri, Mede och Hellenius kan inte jämföra sig med nån på SVT. Mede var grym i Eurovision, men det handlade mer om manuset än henne. För sen dess har hon inte gjort nåt bra 🙂

  Människorna på TV4 är helt enkelt de som misslyckades när de ville in på SVT 🙂 Ingen där är värdig SVT

 13. Adri

  Micke: Svår fråga. Jag tror dock det är i Rumäniens låt 2007.

  Jag älskar ju dragspel. Och jag älskar i den låten hur dragspelet kommer in just när låten blir franskspråkig – för man ska under INGA OMSTÄNDIGHETER missa att ”nu blev låten fransk”.

  Men å andra sidan – det finns aldrig ett dåligt tillfälle för dragspel 😉

 14. HW

  @Micke Ett instrumentalt moment jag kom att tänka på var fiolslingan i “Origo” från 2017. Flöjt är dock ett instrument som kan göra (nästan) all musik bättre, vilket man ser om man kollar på Ukrainas två senaste bidrag 🙂

 15. Adri

  Pato: Av respekt till Pinglan (och de andra) så undviker jag politik här 🙂 Men nu skrev du att du vill att SVT ska läggas ner vilket är ett politiskt statement ändå.

  Och då vill jag ändå svara med raka motsatsen:

  Public Service är min viktigaste fråga. Jag skulle kunna hålla med ett parti i ALLA frågor, men om de yttrar ETT ord om nedskärning mot SVT/SR så skulle jag inte ens kolla åt deras håll! Det är viktigare fråga för mig än sjukvården, migrationen, skolan osv osv. 100% ärligt. 🙂

  Så vi är ju minst sagt raka motsatser där! 🙂

  Förlåt Pinglan! Kommer aldrig vara politisk igen, och vill du ta bort detta så gör det. Men jag gillade inte att låta Patos ”lägg ner SVT”-kommentar vara oemotsagd 🙂 Kommer hålla mig 100% opolitisk i framtiden! 🙂 Slå mig på fingrarna annars!

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Även bastuba/ukulele-mixen i “Undir regnbogann” (2:a i Islands Söngvakeppni Sjónvarpsins 2009) är en personlig favorit när det gäller instrumentala höjdpunkter i ESC. 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=ZH-uK_6fIpk

 17. Schlagerpinglan

  @Adri, Ingen fara, jag förstår känslan att vissa kommentarer inte kan få stå oemotsagda. 😀

 18. Pato

  Men på vilket sätt är SVT så bra då? Du säger ju bara att SVT är så jättebra men varför? Och varför är TV4 så urusla? Jag är på riktigt nyfiken…

  Bäst i test och alla andra SVT-program är extremt PK. Man märker det i manuset och i deras “skämt”. Ingen vågar ta ut svängarna, inget vulgärt, inga sexskämt, man vill inte “kränka” någon, alla är rädda för att förlora sitt jobb. Så fort någon svär, så fort någon säger något utmanande, så fort någon gör något som inte passar då tonas allt ner.

  Fruktansvärt…

 19. Pato

  Bara för att tydliggöra, jag är inget fan av TV4 heller men alla gånger bättre än SVT för mig..

 20. Micke

  @Pinglan, Kul att se låtar från uttagningarna från innan 10-talet 🙂 Förutom Sveriges och Österrikes hade jag nada koll på ländernas uttagningar innan då när jag hittade din blogg. Av det du skrev nu var det mest överraskande dock att jag faktiskt gillade saxofonen i det portugisiska bidraget 🙂 Normalt ett av de instrument jag har svårast för men här brötade det inte in och massakrerade låten utom harmoniserade och lyfte.

  @Adri, du prickar ett av världens svåraste instrument för mig. Oftast tycker jag jättemycket om det i vissa låtar kan det tyvärr bli direkt dödande. Men vet du vad? Jag har nog aldrig blivit så överraskad över något som du skrivit som nu. Jag älskar Rumäniens låt från 2007 men jag trodde du avskydde den. Du brukar ju ha taggarna ut för lite skämtbidrag. Askul att jag hade fel 🙂

  @HW, köper helt det du säger. Jag älskar fiol. Ska jag ta en topp 3 av instrument blir det tre jag både helst lyssnar på och spelar själv. Gitarr, trummor och fiol. Fiol HW är världens vackraste instrument i rätt händer. Flöjt rankar jag också högt. Låten du nämner är underbar.

  @Pato, Bäst i test klarar jag bara inte av. Men så känner jag nästan om allt i TV4

 21. oe

  Vad sägs om saxofonsolot i “Run Away”, Moldavien 2010..? 😀 Fast jag gillar egentligen fiol-introt bättre. Grym låt.

  Flöjten i Slovenien 2014 “Round and Round (Spet)” går inte heller av för hackor. Skulle kanske inte säga att den knockat mig men nog det närmsta.

 22. Pato

  Och sen Babben Larsson…

  Vem på fullaste allvar garvar när hon öppnar munnen…?

 23. Pato

  Jag vettefan. Jag tycker om instrumentalmusik. Jag tyckte Moldavien i år var grym och sedan gillar jag Polen 2014 som också är väldigt instrumental.

 24. Micke

  Tack för svar alla här. Hade inte väntat mig något svar överhuvudtaget så jag hade inte tänkt över min fråga till 100.

  Men min favvis i detta är troligen introt till min favvis överhuvudtaget. 35 sekunder av det bästa inom musik. Gitarrer och trummor 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=-OE5Cww_Jx0

  @oe, saxofon är som sagt inte riktigt min grej men precis som i Pinglans exempel är den ett med musiken i din låt och bara det är ett plus för saxofon. Den lyfter och samkör 🙂

  @Pato, då skulle du och jag nog matcha bättre än det har känts som. Instrumenten är A och O inom musiken 🙂

 25. Pato

  Nää, fan Schweiz 2009 är verkligen ingen personlig favvis. Ofarligt, mesigt dött indieband med en dålig sångare som knappt kunde leverera. Det där var fan ingen rock n roll!

  Jag vill ha min rock grov och tung.

 26. Adri

  Pato: Detta blir en s.k ”slutreplik” för min del. Svarar du, så kommer inte jag svara 🙂 Hoppas det är lugnt.

  Först; OBJEKTIVT osant. Alltså, inte ens en fråga om åsikt eller uppfattning. SVT tillåter svordomar och könsord i samma grad som kommersiell tv 🙂 Ditt klagomål där är helt olegitimt 🙂

  Och jag ÄLSKAR Babben 🙂 Men alla gillar inte alla. Du gillar Leif & Billy – jag tycker det är barnprogram när det är som sämst.

  Men ok, SVT är public service. Det är tv för alla. Det innebär inte att alla program passar alla individer. För då skulle det bli fiasko rakt igenom. Det betyder att människor som kom till Sverige igår obetalt kan ta del av media på sitt språk. Människor i city likväl som på den yttersta landsbygden.

  Medan TV4 lägger ner more or less alla sina lokala redaktioner, så vill man uppdateras om sitt närområde gör man fel i att lita på TV4.

  Sen underhållningen. SVT har hjärta. De har inte den höga budgeten så de kan inte vara flådigare än nödvändigt för att täcka in löner och sånt. Och det är bra, för den jordnära-heten innebär att de inte slösar på skattemedel. Det är där TV4 kommer in.

  Tv4 har noll hjärta. De kollar på USA och kopierar allt. Alla deras kvinnliga programledare stylas likadant som sina amerikanska motparter (fast med 1% av budgeten). Översminkat med halvlockat hår, med kritvita (inte äkta) leenden från öra till öra. Männen samma där. Halv-backslick snett bakåt i beige eller grå kostym. Ingen sticker ut på TV4.

  Sen tycker jag programmen är sämre. Masked Singer? Idol? Lets Dance? Tack men nej tack 🙂

  Så ja. Vi möts inte. Vi vidrör inte varandra. Vi får enas i att vi gillar ”Alla mot alla” istället 🙂 Men Filip & Fredrik är ju kanske hela media-Sveriges mest PK duo 😉 Men jag gillar dem ändå. Såna proffs 🙂

 27. Micke

  Adri…. “Alla mot alla” är jädrigt bra… Trots att Filip och Fredrik sitter där

 28. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag hade för mig att du inte var någon saxofon-älskare egentligen, men det finns ju undantag med det mesta. 😀

  Att jag gick så långt tillbaka som innan 10-talet var en liten överraskning även för mig, finns garanterat fler bra exempel som är nyare men tydligen satte den isländska låten djupa spår. Roligt att återuppleva så tack för frågan. 😀

 29. Micke

  Pinglan… Steel guitar och saxofon är de två jag har väldigt svårt för. Men som du säger det finns alltid undantag. Handlar ju om huruvida de kompletterar eller tar över

 30. Engsla

  En av tidernas bästa instrumentalister i esc är Sahib Shihab på tvärflöjt i https://m.youtube.com/watch?v=fMtNBic_yms

  Och bästa frågesportprogram i tv är såklart Kulturfrågan Kontrapunkt 😀

 31. Adri

  Engsla: Kontrapunkt är för svårt för dumma lilla mig, haha 🙂 På Spåret och Alla mot Alla – det är ”my jams” 🙂 Finns typ inget bättre lyckorus än när man klarar en destination på 10 i På Spåret för min del. (Ja mitt liv är tomt, hur så? 😉 ).

  Micke: Personligen gillar jag Bäst i Test ibland. Beroende helt på panelen 🙂 Nån säsong var Ankan Johansson med… då blev det skip, snabbt som fasen (tyvärr invaderade han även Alla Mot Alla sen, men jag hoppade bara de avsnitten).

  Sen! Rumänien 2007. Nej men gud vad fel du har 🙂 Den har jag gillar ända sen barnsben 🙂 Den är kul. Min favorit är han i lila skjorta – som reppar La France! 🙂 Låten skulle verkligen typ kunna vara theme song för Eurovision som företeelse känner jag 🙂 Blir på så gott humör!

  Och som sagt – dragspel är mumma!

 32. Pato

  Alltså grejen är återigen att Sverige är PK-mupparnas land och det skiner ju igenom ganska ofta genom även TV-stationerna också…

 33. Denis

  Tycker också TV4 är bättre på underhållning. Masked Singer är ju lätt det bästa underhållningsprogrammet just nu. Det hade aldrig SVT haft. I överlag är Hellenius en bättre programledare än alla på SVT.
  Har SVT ens bra underhållningsprogram förutom På Spåret och Mello? Doobidoo? Ledda av en mossig gubbe med trista gäster som var intressanta på 80 talet, som sjunger gamla schlagerhits och låtar från 60 talet ingen kan sjunga till
  Så TV4 gets my money. Dock var min favorit av alla sång program ” Sommarkrysset” med Gry Forsell. Hon var bättre än både Lotta och Sanna. Det kan TV4 ta tillbaka…

 34. Micke

  Nja den största frågan är väl egentligen…..vilket är det mest fejkade programmet som gått i någon av dessa två kanaler? är det Parlamentet i TV4 eller är det Så ska det låta i SVT? blir nog målfoto på det

 35. Adri

  Micke: Jag är ju team SVT hela vägen, men i den duellen “vinner” Så Ska Det Låta (alltså är värre än “Parlamentet”).

  För även om det är otroligt oäkta så finns det en poäng i att humor ska vara manusbundet, för improvisation är väldigt sällan bra – ens för proffs. Men att ett program som “Så Ska Det Låta” more or less är uppgjort från start förtar ju HELA poängen med programmet.

  Obs, jag gillar inte ens “Parlamentet”. Jag gillar många människor som varit där, jag gillar ju Annika Lantz mer än jag gillar många av mina kompisar osv osv, men programmet är absolut p. Men som sagt, manusbunden humor har en poäng. Manusbunden… musiktävling är verkligen provocerande.

  Denis: Jag kan verkligen inte hålla med 🙂 Juryn i “Masked Singer” stör mig. Skriker och ser ut som att de träffat ett spöke… för att de ser Yohio. Nån som var LITE känd för snart 10 år sedan.

  Sen är ju jag också anti-Hellenius ändå. Mannen är så törr så törr.

  Nä jag står nog kvar vid att det enda TV4 har för lille mig är “Sveriges Mästerkock” – ironiskt nog det enda utan en programledare, kanske där räddningen är? 🙂

  SVT kan ta alla mina pengar, for all I care 🙂 Älskar den skiten.

 36. Micke

  @Adri, jag är som du vet med i ditt gäng vad gäller SVT kontra TV4. Klasskillnad

  Vad sen det gäller det du säger om Parlamentet så är vi inte i samma gäng. Håller med dig rakt igenom i det med Så ska det låta. Jag ser dock ingen skillnad vad gäller Parlamentet och det falska med det fejkade i det programmet.

  Självklart är humor till stor del manusbundet. Hur skulle det annars se ut. MEN………………………… När man tittar på någon komedi, teater, stand-up or whatever vet man redan när man sätter sig till att de går efter manus till största delen. Finns inget konstigt med det. De hymlar inte själva om det. De som spelar och de som tittar…….alla vet.

  Vad det gäller Parlamentet är det en helt annan sak. De säljer ut konceptet att allt är spontant och äkta. Om någon skulle säga annat så slår de ifrån sig direkt och det gör mig så förbannad. Hatar oäkta ting. Det är precis som han magikern som avslöjade hur de “fantastiska trollkarlarna” gjorde sina trick. För mig var han en skit som sviker de sina. Men än större svin var de som gick ut och svärtade ned honom och bestred allt han visade och ljög än en gång och lurade de som tittade.

  Sån är Parlamentet. Alla som nån gång varit på en inspelning av det programmet vet hur fejkat det är. Men ändå hävdar de rakt igenom att det är äkta. Jag vet inte………….är det äkta när deltagarna fått manus en vecka innan? Är det äkta när de alla tränat ihop i en vecka så de vet när de ska skratta och kommentera? Är det äkta när de efter inspelningen kollar igenom det och spelar in på nytt de delar de inte var nöjda med?

  Kan hålla på hur länge som helst men den viktigaste frågan kvarstår…….Är det äkta när man lurar tv-tittarna att tro att allt är spontant?

 37. Adri

  Micke: Tror dina referenser är lite utdaterade, för idag är de rätt öppna med att det är manus 🙂

  De säger det inte i programmet iofs men när olika medverkande pratar om programmet så är de alla öppna med att det är förskrivet.

  Jag har hört Bianca Kronlöf, Johanna Nordström och Mikael Tornving bland annat yttra meningar som börjat med formuleringen ”När jag gick manuset till det avsnittet av Parlamentet så…”.

  Jag tror de insåg att den fajten var lönlös 🙂

 38. Micke

  @Adri, jag mår illa bara jag ser reklam för det programmet så jag har inte kollat på länge. Hoppas verkligen att du har rätt. Att de vaknat upp och fattat att det inte går att lura folk i all evighet 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se