Österrike I dag meddelade Esctoday att de fått bekräftelse från ORF att Österrike kommer att delta i Eurovision Song Contest 2023. Hur TV-bolaget tänker utse landets nästa bidrag har ännu ej beslutats utan mer info kommer vid ett senare tillfälle. (Källa: esctoday.com)

Österrikes bidrag i Eurovision Song Contest 2022:

LUM!X feat. Pia Maria: “Halo”

Österrikes senaste ESC-uttagningar, bidrag och resultat:

År Uttagning ESC-bidrag ESC-resultat
2023: ?
2022: Internval Halo“, LUM!X feat. Pia Maria 15:e i semi 1
2021: Internval Amen“, Vincent Bueno 12:a i semi 2
2020: Internval Alive“, Vincent Bueno inställd tävling
2019: Internval Limits“, Paenda 17:e i semi 2
2018: Internval Nobody But You“, Cesár Sampson 3:a i finalen
2017: Internval Running On Air“, Nathan Trent 16:e i finalen
2016: Nationell uttagning Loin d’ici“, ZOË 13:e i finalen
2015: Nationell uttagning I Am Yours“, The Makemakes 26:a i finalen
2014: Internval Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst 1:a i finalen
Se även:Österrikes samtliga ESC-bidrag

Schlagerpinglan: ORF har tidigare meddelat, enligt eurovoix.com, att de är besvikna över att ha missat finalen för tredje gången i rad samt att de behöver analysera hur det kan komma sig att en låt kan ha en stor succé på YouTube och Spotify men ändå inte få tillräckligt med röster i ESC för att gå vidare till finalen. TV-bolaget förväntas att fatta ett beslut i juni om hur de ska utse sitt 2023-bidrag så att de har sommaren på sig att förbereda sig för eventuella förändringar i urvalsmetoden.

Detta låter ju inte helt fel, för precis som i fallet med Tyskland så har Österrike haft några mindre lyckade år i ESC på sistone och förhoppningsvis kommer de på något bra sätt att få fram lite mer framgångsrika bidrag. Lycka till, Österrike. 😀

Se “Österrike i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Österrike 2023: ORF bekräftar Eurovision-deltagande”

 1. Adri

  Mitt tips: testa nationell uttagning igen! 🙂

 2. Adri

  Iofs så har österrikare en historia av dåliga val… Trackshittaz 2012, minns nån?

  Men de behöver ett nytt system – det märker vi 🙂

 3. Micke

  Adri jag var hos släkt i Saalbach en massa 2012. Jag lovar dig det är väldigt få där nere som inte kommer ihåg den skammen Trackshittaz svepte över sitt land.

  Tidernas sämsta bidrag i ESC är inget land vill ha över sig. I 10 år släpade Österrike på den stämpeln tills Israel…. Hur omöjligt det än låter… gav ESC ett ännu sämre bidrag

 4. oe

  @Micke, för mig går det inte ens att jämföra Österrike 2012 med Israel 2022. Israels bidrag är i alla fall en låt, en catchig sådan med melodi. Kan dock absolut förstå att man kan störa sig på den, sångaren och texten framförallt. Österrikes däremot… går knappt att sätta ord på hur uselt det är alltså.

 5. Adri

  Ah jag är med oe här. Israels låt 2022 fick en att vilja slå huvudet i väggen iofs, men Österrike 2012 är ju bara så ont…

 6. Pato

  Nej! Nej! Trackhittaz (eller va fan de hette), dom var ju kul. Nä, de var grymma. En hit. Det är ju exakt sånt de måste skicka igen. Jag gillar musik som är gjord för det sociala folket.

 7. Adri

  Pato: Fast de kom ju sist. Alltså av alla. 42 av 42. Så… det var inte mycket av en hit ändå?

 8. Pato

  Dom kom sist säkert bara för att dom sjöng på tyska. Hade dom sjungit på engelska så hade den låten bombat upp på hela startfältet, det är jag helt övertygad om!

 9. Adri

  Pato: Vet inte. 2012 var ju ändå väldigt inne på just inhemska språk. Plats 2, 3, 5, 6 och 10 (till vis del plats 9 också) var ju på inhemska språk, så jag tror mer det handlade om att… låten sög.

 10. Pato

  Jag mena inte riktigt så. Jag menar mer att tyska är inte ett så uppskattat språk i Europa, Östeuropa…

 11. Micke

  Pato… Fick just syn på det du skriver om Österrike 2012 och tror att jag genom det fick svaret på en fråga jag haft sen du började skriva på bloggen.

  Ibland med vissa grejer du skrivit har jag tänkt. “Skriver han detta för att han verkligen tycker så eller för att han älskar att jävlas lite.” 🙂

  Jag är 50% österrikare. Jag spelar i ett band som är består av två tredjedelar österrikare. 25% av min tid tillbrimgar jag i Österrike. Med detta i bagaget kan jag säga….. Jag har nästan aldrig träffat någon som pratat gott om den låten och tro mig Pato…. Österrikare och de som bor där uppskattar det tyska språket.

  Så Pato jag känner nog allt mer att du ibland säger vissa saker mest för att du älskar att jävlas lite 🙂

  Pato man kan knappt ens nämna den låten för en österrikare utan att man får en ovän för livet.

  En av de bästa sakerna för mig med årets ESC är att jag känner att jag inte längre behöver bära på att Österrike har haft tidernas sämsta ESC-bidrag

  Tack för det Israel

 12. Anton

  @Micke Här kommer jag och säger något som kanske får dig att sätta wienerschnitzeln i vrångstrupen: Jag gillar både Österrike 2012 och Israel 2022. Inte gillar som i att jag tycker att de är bra låtar, utan mer att jag tycker att de är kaosiga, härliga stämningshöjare. Därför hoppades jag att båda låtarna skulle gå till final sina respektive år, men förstår varför det inte blev så. Minns med glädje hur jag fick hela min gymnasieklass att dansa till Woki mit deim popo under hela våren 2012.

 13. Micke

  @Anton, om du nu dessutom skulle gilla Sverige 2013 och 2017 kan jag lugna dig med att det finns hjälp att få 🙂

  Just kiding my friend 🙂

  Som alltid…smaken är olika. Ser du något i dessa låtar så är det ju du som är vinnaren. Jag får ju absolut nada. Dessutom är det alltid roligare att vara i minoritet än i majoritet inom musik. Vad är det för kul att gilla nån musik om alla gör det 🙂 Så även där vinner du i detta fallet 🙂

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kan garantera dig att din känsla är rätt. Hade du sett alla de kommentarer som jag inte godkänner så hade du aldrig ens ställt dig den frågan. (Och din beskrivning hade inte varit “jävlas lite”.) (Min slutreplik då jag inte längre ödslar någon tid med den frågan.)

  (Uppdaterat: Inget är ju svart eller vitt så det som kan ge er andra något (konstruktiva kommentarer och åsikter) välkomnas ju men jag lägger inte längre ner någon tid på att diskutera med de som inte förstår/vill förstå varför förolämpningar, hån och dylikt inte accepteras.)

 15. Micke

  @Pinglan, jädrigt tråkigt att höra. Lovar dig att jag inte lägger mer tid på den här frågan så slipper jag bygga på det för sig. Hoppas du inte tar det fel men en kram till dig för att visa att jag bryr mig. Och att jag är såååååå jädra impad över allt du gör här

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, 😀

 17. Pato

  Nej, det stämmer inte att jag bara skriver något för att jävlas. Jag tycker Woki with them popo är grymt bra. En potentiell hit som ändå inte gick hem.

  Nej, jag är inte impad alls. Man börjar snart tro att det är 70-årig tant direkt från ett servicehus som är ansvarig för den här bloggen. Alltid gnäll, alltid negativitet, så fort man skriver något som han inte är ense om så ska man anklagas eller så ska kommentaren kastas i soptunnan. I pinglan, i hans värld är allt negativt och kritiskt en förolämpning!

 18. Schlagerpinglan

  @Pato, För att inga missförstånd ska uppstå så gör jag en sista, avslutande kommentar sedan kommer jag aldrig mer att kommentera dig eller dina kommentarer utan helt återgå till ESC och Melodifestivalen.

  Jag välkomnar alla sorters kommentarer, både positiva och negativa, vilket du ser i kommentarsfältet. Olika åsikter är intressanta och de uppmuntras. Provokationer, falska anklagelser, lögner, förolämpningar, påhopp, sexistiska, rasistiska, homofobiska kommentarer är däremot ej accepterade. Den senaste tiden har det alltför ofta slutat med att vi haft diskussioner om vad DU skriver i stället för om frågan det handlar om och det har gjort att jag börjat tröttna. Inte på ESC utan på de tröttsamma diskussionerna.

  Detta är därför sista gången jag har denna diskussion och jag kommer att vara mycket mer selektiv i vad jag släpper igenom då ditt beteende haft en stor negativ effekt här. Du är dock välkommen med dina kommentarer precis som alla andra då du tillför väldigt mycket när du inte är otrevlig, hånfull, lögnaktig och aggressiv. Ha en trevlig sommar. 🙂

  Uppdaterat: På grund av ditt beteende (du är otroligt respektlös och aggressiv, kommer med falska anklagelser, använder dig utav förolämpningar och, av någon anledning, återkommande kallar mig för “han” när du vet att jag är en “hon” i ett barnsligt försök att skada mig?) gjort att jag inte har något val än att svartlista dig helt ett tag. Jag hoppas att du kan komma tillbaka och kommentera här vid ett senare tillfälle (eller börja om på ny kula direkt) men det är helt upp till dig själv. Trakasserier är inget jag accepterar.

 19. Schlagerpinglan

  Till alla läsare:

  För att undvika missförstånd så vill jag påpeka att ingenting förändrats vad gäller min inställning till kommentarsfunktionen i stort. Alla är hjärtligt välkomna att kommentera här på bloggen, oavsett vem man är och vilka åsikter man har. Positivt eller negativt, allt är välkommet så länge man visar respekt och inte medvetet går in för att skada andra. Ganska självklart egentligen.

  Lyckligtvis så förstår den stora majoriteten av läsare detta (vad jag kan minnas så är det en och samma person som stått för alla icke godkända kommentarer den senaste säsongen) och ni verkar (precis som jag) uppskatta en plattform där man får prata fritt utan att bli påhoppad för sina åsikters skull och jag skulle gärna vilja att bloggen fortsätter i denna stil.

  Jag vill därför rikta ett stort tack till alla er som bidragit med era kommentarer genom åren och hoppas att ni återkommer även nästa år, för utan er är det inte lika roligt. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se