ESC 2023 José Manuel Pérez Tornero, chefen för Spaniens TV-bolag RTVE, har uttalat sig angående landets tidigare erbjudande om att ställa upp som värdland för Eurovision Song Contest 2023 om det visar sig att det inte går att arrangera tävlingen i Ukraina.

Enligt El Faro de Vigo så har José Manuel Pérez Tornero meddelat att Spanien dragit tillbaka sitt erbjudande och kommer i stället att koncentrera sig på att vinna nästa års tävling. Enligt den spanska chefen så är det Storbritanniens BBC som kommer att stå för arrangemanget om Ukraina väljer att stå över.

Varken EBU eller BBC har gjort något uttalande angående de spanska uppgifterna. Vanligtvis avslöjar EBU nästa års värdstad någon gång i juli-oktober, så än kan det ta tid innan beskedet kommer. (Källa: esctoday.com)

Uppdaterat 22-06-17:Eurovision 2023: EBU:s och BBC:s uttalanden ang. värd-frågan

Tvåan i Eurovision Song Contest 2022:

SPACE MAN“, Sam Ryder – Storbritannien

Schlagerpinglan: Så länge varken EBU eller BBC uttalat sig så får man utgå från att detta endast är spekulationer. Personligen så hoppas jag dock att de kommit så pass långt i planeringen att de redan nu vet var ESC 2023 ska hållas om det inte blir i Ukraina.

Ukraina verkar dock inte ha givit upp hoppet om att kunna hålla i tävlingen på hemmaplan. De var inte bara tydliga med att de vill arrangera ESC 2023, de har t.o.m. (enligt wiwibloggs.com) satt ihop en organisationskommitté för ändamålet, vilket avslöjades den 10:e juni.

Om de på allvar tror att de kan erbjuda ett alternativ som uppfyller alla krav som ställs på en värdstad vad gäller säkerhet, arena, hotell, flygplats, infrastruktur m.m. så är det ju jättebra att de kommit igång med förberedelserna men jag hoppas, för säkerhets skull, att de samtidigt ser till att arbeta på en plan B.

Jag förstår ju PR-värdet av ett ESC 2023 i Ukraina och att de därför inte gärna lämnar ifrån sig det men säkerheten (och möjligheten att skapa något bra för publiken och deltagarna) måste ju alltid komma främst.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Kommer BBC att ta över Eurovision Song Contest 2023?”

 1. Mr A

  https://esctoday.com/187192/eurovision-2023-uapbc-takes-first-steps-to-host-the-contest-in-ukraine/

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag tackar för länken… men inväntade ytterligare information då det kändes som att det var läge för EBU att skingra alla frågetecken… och det hände mycket riktigt nu. 😀

 3. Denis

  Lika väntat som att Ukraina skulle vinna! Ingen chans i världen att delegationer skickar folk till krigsområden!
  Om nu BBC ska vara värdar så är det logisk att man också har brittiska inslag eftersom dom ändå betalar. En 100% Ukraina show tror jag inte är en bra idé

 4. Mr A

  Ukraina kunde ju fått ha ett innestående värdår som Amsterdam hade.

 5. Mr A

  Inte för jag vet hur det skulle gå till. Iofs.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se