EBU planerar att expandera Eurovision Song Contest ytterligare och näst på tur är “Eurovision Song Contest Latin America“. Även det spanska TV-bolaget RTVE har presenterat planer för en musiktävling i Latinamerika så i går möttes representanter för RTVE, EBU och Voxovation för att diskutera ett samarbete.

Voxovation är samma bolag som står bakom de övriga ESC-versionerna i USA och Kanada och då det visat sig att intresset för ESC är stort även i en del latinamerikanska länder, speciellt Argentina, Brasilien, Chile och Mexiko, så sker en satsning även i den regionen. Näst på dagordningen är sökandet efter en värdstad.

Representanter för RTVE, EBU och Voxovation:
Eurovision Song Contest Latin America
José Manuel Pérez Tornero (RTVE), José Juan Ruiz (RTVE), María Eizaguirre (RTVE), Ana María Bordas (RTVE / EBU), Jean Philip de Tender (EBU), Christer Björkman (Voxovation), Greg Lipstone (Voxovation), Peter Settman (Voxovation), Anders Lenhoff (Voxovation), Lina Moussaoui (Eurovision Song Contest Brand Manager)

Kort om Voxovation:
Voxovation, tidigare ASC, Inc., står bakom expansionen av Eurovision Song Contest (så här långt American Song Contest, Eurovision Canada och Eurovision Song Contest Latin America). De har sin bas i Los Angeles.
Bakom Voxovation står Peter Settman (VD), Greg Lipstone, (president och operativ chef), Christer Bjorkman (tidigare ESC-deltagare och ESC-uttagnings-producent) samt producenterna Anders Lenhoff och Ola Melzig.
(Källor och grafik: eurovision.tv, RTVE och esctoday.com)

Schlagerpinglan: I en perfekt värld så hade jag haft tid att följa samtliga ESC-versioner, d.v.s. Eurovision Song Contest, American Song Contest, Eurovision Canada och Eurovision Song Contest Latin America, men om de inte sprider ut tävlingarna jämnt över året så blir det tyvärr omöjligt. Tiden är begränsad och ESC går före alla kopior, så enkelt är det. 🙂

Men, men… med lite tur så kanske det visar sig att någon av de nya showerna lyckas pricka in en lucka i Eurovision-schemat, så jag stänger inga dörrar på förhand. Ingenting är omöjligt, bara mer eller mindre troligt. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till ““Eurovision Song Contest Latin America” är på väg”

 1. patrik grahn

  Har man inte haft planer på att dra igång en asiatisk version av eurovision son contest? där länder som Hong Kong, Kina,Japan,Mongoliet,Nepal, Thailand,Mongoliet,Vietnam,Indonesien,Nya Zeland,Australien,Afghanistan,Indien,med flera deltar.

 2. patrik grahn

  och i Latin America song contest så deltar Mexiko,Honduras ,Kuba och övriga latinamerikanska länder inklusive Sydamerikanska länder som Argentina,Chile,Brasilien,Bolivia,Venezuela,Colombia med flera.

 3. patrik grahn

  och i framtiden Arab song contest där saudi-arabien,palestina,libanon,syrien,iran,irak,oman,med flera och Africa song contest där Egypten,Marocko,Sydafrika,Angola,Madagaskar,Kenya och övriga afrikanska nationer deltar

 4. patrik grahn

  Bra att USA Song contest samt Canada song contest drog igång och i USA Song contest deltar samtliga Amerikanska delstater och i Canada song contest deltar samtliga Kanadensiska delstater.

 5. Schlagerpinglan

  @patrik grahn, Jepp, det stämmer att det även fanns långtgående planer för en asiatisk version, men det var Australiens SBS som stod bakom den satsningen och den lades ner förra året (till stor del som följd av pandemin). https://www.schlagerpinglan.se/blog/2021/05/27/sbs-stryker-sina-planer-for-eurovision-asia/

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se