Serbien I förra veckan bekräftade TV-bolaget RTS att Serbien kommer att delta i Eurovision Song Contets 2023 och i dag började de att ta emot bidrag till den nationella uttagningen (som enligt wiwibloggs.com blir “Pesma za Evroviziju 2023” medan eurovisionworld.com uppger att formatet är okänt).

Intresserade kan skicka in sina bidrag fram t.o.m. den 15:e november 1:a december via anmälningsformuläret (på serbiska) hos RTS. Även regelverket (på serbiska) för den nationella 2023-uttagningen finns på denna sida.

De tävlande kommer att väljas ut av en speciell RTS-kommitté medan det vinnande bidraget utses av 50/50 jury- och tittarröster. TV-bolaget förbehåller sig dock rätten att kunna välja ut Serbiens ESC 2023-bidrag internt om de anser att inga av de inskickade bidragen har tillräckligt hög kvalitet. (Källor: esctoday.com och eurovisionworld.com)

Serbiens senaste bidrag i Eurovision Song Contest

“In Corpore Sano“, Konstrakta (5:a i finalen av ESC 2022)

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Serbien i ESC 2023“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2023

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se