SlovakienSchlagerpinglan: I dag, torsdagen den 1:a september, är det Slovakiens nationaldag vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom samtliga 7 tävlingsbidrag som ni hittar på min Slovakien-samlingssida, så uppdaterade jag min personliga topp-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av Slovakiens ESC-bidrag:

“Don’t Close Your Eyes”, Max Jason Mai (ESC 2012)

Schlagerpinglans topp-7 av Slovakiens samtliga ESC-bidrag:
1. (1.) (2.) (2.) (2.) Don’t Close Your Eyes“, Max Jason Mai (ESC 2012 – 18:e i semi 2)
2. (2.) (1.) (1.) (1.) Horehronie“, Kristina Pelakova (ESC 2010 – 16:e i semi 1)
3. (4.) (4.) (4.) (5.) I’m Still Alive“, TWiiNS (ESC 2011 – 13:e i semi 2)
4. (3.) (3.) (3.) (3.) Nekovecná Piesen“, Martin Durinda and Tublatanka (ESC 1994 – 19:e)
5. (7.) (5.) (6.) (4.) Kým nás máš“, Marcel Palonder (ESC 1996 – 18:e)
6. (5.) (7.) (5.) (6.) Modlitba“, Katarína Hasprová (ESC 1998 – 21:a)
7. (6.) (6.) (7.) (7.) Leť Tmou“, Kamil Mikulčík & Nela Pocisková (ESC 2009 – 18:e i semi 2)

Snabbfakta: Slovakiens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1994 – deltagit 7 gånger – vunnit 0 gånger


Se “Slovakien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Slovakien i Eurovision – Personlig topp-lista 2022”

 1. Adri

  Snälla kom tillbaks igen, Slovakien! 🙂 och skicka nåt likt ”Horehronie” – men med bättre sångröster! 🙂

 2. Micke

  1. “Horehronie“, Kristina Pelakova – 2010
  (Helt underbart bidrag. Detta årets bästa bidrag. När jag säger detta pratar jag om studioversionen. Tyvärr dippade den en del live men givetvis borde den ha varit i final ändå. Det årets stora skandal)

  2. “Don’t Close Your Eyes“, Max Jason Mai – 2012
  (Ett härligt uppfriskande bidrag i studioversion. Live havererar den totalt tyvärr)

  Övriga fem då?

  Nja där finns väl inget jag tycker är direkt dåligt men inte heller direkt bra.

 3. Micke

  Kristina Pelakova har något som inte alla har i ESC….utstrålning. Vad som hände 2010 live begriper jag än idag inte. Vart tog rösten vägen. Jag har hört en hel del med henne och mycket är ganska bra faktiskt. En liten topp 5 av det jag just nu minns.

  1. Na bieleho kona
  2. Horehronie
  3. Ta Ne
  4. Jablcko
  5. Navždy

 4. oe

  Horehronie är tveklöst Slovakiens bästa. Jag har faktiskt också fastnat för två av Kristinas andra låtar, lustigt nog är det de i Mickes topp tre 🙂 men Horehronie är hennes bästa.

 5. Nathalie

  Roligt att vi tycker så olika Pinglan. De två du tycker sämst om tycker jag personligen tillsammans med Horehronie är de tre bästa bidragen Slovakien skickat- resterande är inte min tekopp precis!

 6. Mr A

  Hatari new:
  https://youtu.be/KIFAGduZ52M

 7. Micke

  @oe…kul med lite respons på det jag skrev 🙂 Kul då att det dessutom är de tre högst upp på min topp. Min fyra är verkligen en som delar lägren har jag märkt. Många gillar den och många ogillar den. För mig är den en stor del av det jag söker i ESC….det folkliga. En av anledningarna till att jag gillade Moldavien så mycket i år. Osar riktigt ESC för mig 🙂

 8. oe

  @Micke, jag lyssnade på “Jablcko” för första gången nu. Som natt och dag jämfört med Moldaviens låt från i år, även om jag kan förstå jämförelsen, är ju “Jablcko” ofantligt mycket bättre än tjatiga “Trenuletul”.

 9. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Ja, det spelar ingen roll hur många år jag håller på med det, jag blir lika förvånad/imponerad av hur olika man kan uppleva bidragen. Men, men… vi är i alla fall överens om att 1998- och 2009-bidragen har något speciellt, även om vi inte reagerar likant på det. 😀

  @Mr A, Jag tackar för länken… jag väntar dock tills jag blir av med förkylnings-/influensa-febern innan jag klickar på den. 😉

 10. Micke

  @oe, verkar som du gillade “Jablcko” då. Kul 🙂 Visst är det skillnad på den och bidraget från Moldavien i år men du greppar ju min jämförelse 🙂 ESC för mig är som jag berättat många gånger inte det jag lyssnar på irl utan det jag inte lyssnar på irl. Om länderna går efter sina egna rötter vinner de extremt för mig. Gillar också bidrag med glimten och det hade verkligen Moldavien i år 🙂

  Men Kristina får gärna ställa upp för Slovakien igen. Inte minst om hon har något i klass med “Na bieleho kona” 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se