San Marino Schlagerpinglan: I dag, lördagen den 3:e september, är det San Marinos nationaldag vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom landets samtliga 12 tävlingsbidrag (+ 2020-bidraget), som ni hittar på min San Marino-samlingssida, så uppdaterade jag min personliga topp-tio-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av San Marinos ESC-bidrag:

“Crisalide (Vola)”, Valentina Monetta (ESC 2013)

Schlagerpinglans topplista av San Marinos samtliga ESC-bidrag:
1. (1.) (1.) (1.) (1.) Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta (ESC 2013 – 11:a i semi 2)
2. (4.) (5.) (5.) (4.) Chain Of Lights“, Michele Perniola
& Anita Simoncini
(ESC 2015 – 16:e i semi 2)
3. (5.) (3.) (2.) (3.) Stand By“, Senit (ESC 2011 – 16:e i semi 1)
4. (2.) (ny) (-) (-) Adrenalina“, Senhit (ESC 2021 – 22:a i finalen)
5. (3.) (4.) (4.) (ny) Say Na Na Na“, Serhat (ESC 2019 – 19:e i finalen)
6. (6.) (2.) (3.) (2.) Complice“, Miodio (ESC 2008 – 19:e i semi 1)
7. (9.) (7.) (7.) (6.) The Social Network Song
(Oh Oh – Uh – Oh Oh)
“,
Valentina Monetta
(ESC 2012 – 14:e i semi 1)
8. (7.) (6.) (6.) (5.) Spirit of the Night“, Valentina
Monetta and Jimmie Wilson
(ESC 2017: 18:e i semi 2)
9. (8.) (8.) (8.) (7.) Maybe (Forse)“, Valentina Monetta (ESC 2014 – 24:a i finalen)
10. (10.) (9.) (9.) (8.) I Didn’t Know“, Serhat (ESC 2016 – 12:a i semi 1)
11. (ny) (-) (-) (-) Stripper“, Achille Lauro (ESC 2022 – 14:e i semi 2)
12. (11.) (10.) (-) (-) Freaky!“, Senhit (ESC 2020 – inställd tävling)
13. (12.) (11.) (10.) (9.) Who we are“, Jessika
(feat. Jenifer Brening)
(ESC 2018 – 17:e i semi 2)

Snabbfakta: San Marinos deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2008 – deltagit 12 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger


Schlagerpinglan: Jag får väl lämna en liten brasklapp vad gäller kvällens rangordning av bidrag då jag är inne på mitt fjärde feberdygn och inte kan garantera att jag står för listan om några dagar. (Vilket även förklarar förseningen av en del nyheter.) Men, men… topplistor är ju alltid en färskvara och det är ju trots allt så här jag uppfattar San Marinos bidrag för tillfället. 😀

Se “San Marino i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “San Marino i Eurovision – Personlig topp-lista 2022”

 1. Micke

  Krya på dig Pinglan. Hoppas det inte är covidskiten du fått. Oavsett vilket så är du snart på benen igen o lagt detta bakom dig

 2. oe

  Krya på dig pinglan.

  1. Crisalide (2013)
  2. Maybe (2014)
  3. Adrenalina (2021)

 3. Mr A

  Malta https://wiwibloggs.com/2022/09/02/malta-eurovision-song-contest-2023-40-songs-4-quarterfinals/273278/

 4. Adri

  Krya på dig Pinglan 🙂 Det sägs att smittan ska peaka i september, så man kan nog förvänta sig många sjuka runt sig nu kommande tid – men efter peak kommer ju nedgång 🙂 Blir bara bättre (om det ens är “the vid” du har, man kan ju faktiskt vara sjuk i annat).

  Gällande San Marino – de är himla svaga. Men deras tre finalplatser har varit rättvisa, de är deras bästa tre:

  1. “Maybe” – 2014
  2. “Say Na Na Na” – 2019
  3. “Adrenalina” – 2021

  Jag är ju i minoritet men jag tycker verkligen “Maybe” är bättre än “Crisalide”. “Crisalide” är en så konstig låt, jag gillar ballad-delen, jag gillar disco-delen – men det borde varit två olika låtar – och jag gillade inte framträdandet.

 5. Micke

  Tyvärr inget land som tilltalat mig i ESC.

  Ett bra bidrag som är överlägset

  1. “Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta – 2013

  Två bidrag som har sina delar och kliver fram en del.

  2. “Maybe (Forse)“, Valentina Monetta – 2014
  3. “Complice“, Miodio – 2008

 6. Schlagerpinglan

  Tack, alla. 😀 Enligt en test så är det inte covid men illa nog ändå. Det går dock åt rätt håll. 😀

 7. Micke

  @Pinglan, inte för att låta sån men ta gärna ett test till för säkerhets skull. Det sägs ju att ett positivt test är tillförlitligt till 97%. Men ett negativt bara till 67%. Min tjej fick först negativt men i test 2 visade det positivt.

  Sen är det skit samma så sätt huvudsaken är att du tar hand om dig och snart är på G igen 🙂

 8. Adri

  Pinglan, skönt att höra 🙂 Snart är du på benen igen. Jag slogs ju ner i början av sommaren – i TVÅ jäkla veckor. Gick ner otroligt mycket i vikt, drabbades av håravfall och missade systersonens namngivning.

  Otroligt tråkigt, och man känner sig så ful. Så jag unnar dig att snart vara över med vilken sjukdom det än må vara 🙂

  Sen för att gå emot Micke så skriver FHM att vi har faktiskt ingen test-plikt längre, då sjukdomen inte längre klassas som allmänfarlig 🙂 Så jag vill bara väga upp det förslaget 🙂

  Men varken han eller jag bestämmer där. Gör vad du känner för, det kan ju vara skönt för en själv att vara säker – men det finns ingen utomstående anledning att testa sig längre 🙂

 9. Micke

  Adri…. Jisses…. Jag tänkte ju om hon ville veta… Inget annat

 10. Schlagerpinglan

  @Micke och Adri, Jag funderar på att ta ett test till, för min egen nyfikenhets skull, men precis som Adri inflikar så är det ju ingen skyldighet längre. Oavsett så kan det ju vara intressant att veta vad man har / har haft.

 11. Adri

  Micke: Absolut 🙂 Är med dig där, men det är fortfarande lite halv-hetsigt mood kring sjukdomen så det finns människor som tror man fortfarande har plikt att testa sig, och jag ville bara säga att det har man inte 🙂 Så man ska bara testa sig för sin egen skull (och sen stanna hemma oavsett testresultat 🙂 ).

  Jag vet själv inte om jag hade covid i juni, men jag “utgår” från det efter att ha hittat flera artiklar som just handlar om håravfall i samband med sjukdom. Är man så ytlig som jag så är det otroligt hemskt att tappa kluster med hår, men jag är ändå glad att jag fick behålla min smak och doft 🙂

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag gjorde naturligtvis som du önskade och tog bort din kommentar men måste likväl säga att (även om det naturligtvis inte har något med musik att göra) det under omständigheterna uppskattades av mig. 🙂

 13. Micke

  @Pinglan, skönt att höra men trots allt handlar det ju om musik här. Allt jag sa var sant Pinglan men som sagt. Musik är grejen med Pinglans blogg 🙂

 14. HW

  Inget favoritland i ESC, men jag tycker ändå att de fyller en viktig roll och skulle gärna se att någon annan mikrostat (Andorra kanske?) gjorde comeback 🙂

  Rankning:

  1. Stripper – 2022
  2. Complice – 2008
  3. Maybe – 2014
  4. Who we are – 2018
  5. Stand by – 2011
  6. Crisalide – 2013
  7. Adrenalina – 2021
  8. Say Na Na Na – 2019
  9. Freaky – 2020
  10. I didn’t know – 2016
  11. Chain of lights – 2015
  12. The social network song – 2012
  13. Spirit of the night – 2017

 15. Mats

  @pinglan, hoppas du mår bättre nu, jag ligger själv sjuk sedan i måndags så jag vet hur det är. Jag gör en fem i topp-lista för San Marino:

  1. “Adrenalina” – 2021
  2. “Say na na na” – 2019
  3. “The social network song (oh oh – uh – oh oh)” – 2012
  4. “Maybe (Forse)” – 2014
  5. “Crisalide” (vola)” – 2013

 16. Schlagerpinglan

  @Mats, Jag tackar för omtanken och ja, jag mår bättre nu (och har en trevlig liten hög med nygamla ESC-nyheter att plöja igenom de närmaste dagarna). 😀 Tråkigt att höra att även du blivit sjuk, vi är tydligen många nu. Även du får krya på dig. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se