FinlandSchlagerpinglan: En liten påminnelse till er som vill delta i “Uuden Musiikin Kilpailu 2023“, Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2023:

I dag, måndagen den 5:e september, är sista dagen YLE tar emot bidrag och ansökningar till UMK 2023. (Deadline: kl. 23.59, finsk tid) Se mer info här. Lycka till. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Finland i ESC 2023“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Finland 2023: Sista chansen att skicka in UMK-bidrag”

 1. Adri

  Finlands uttagning 2022 var smärtsamt tråkig. Men historiskt sett gillar jag deras uttagningar, så jag hoppas det bara var en liten avart. Jag vill ha ett roligare startfält – och snälla… ingen rock.

  Rock är hopplöst i Finland, för det kommer ju vinna. Det kan vara sämsta rocken man hört men finns trummor och elgitarr så spelar resten ingen roll för Finland – det kommer vinna 🙂

  I övrigt är detta väl ett tillfälle att minnas Finlands största brott i Eurovision… att denna inte vann:

  https://www.youtube.com/watch?v=Wlk4ulVs-2M

  Hoppas på återkomst 2023 – och mer vett bland röstarna 🙂

 2. Micke

  Vad gäller själva show och uttagning har jag ingen direkt åsikt vad gäller Finland 2022. Vad däremot gäller låtmaterial var jag mer än nöjd. Min favvis i hela ESC 2022 deltog här och ytterligare en av mina topp 10 var med. Tyvärr vann ingen av dem men jag var ändå nöjd. Finland hade ett enda uselt bidrag i sin uttagning 2022 och tack och lov vann inte det.

  Finland har alltid varit min nordiska favvis i ESC. Jag kan rabbla upp en helt gäng låtar som jag gillar genom Umk-historien. Fantastiskt land som inte heller är rädd för numero uno inom musik…..rock.

  TACK FINLAND

  Håller alla tummar för att ni får till något bra 2023

 3. HW

  Jag tycker UMK var en av de bästa uttagningarna förra året med så många som fem bra låtar av sju. Problemet var att en av de två dåliga vann, men sånt händer ju 😉 Hoppas de lyckas lika bra med startfältet i år (men folket får gärna ta sig en funderare innan de röstar, hahah)

 4. Micke

  @Adri, är inte alls med dig om Finland och rock. Köper det du säger om att det inte alltid är bästa rocken de slänger fram (är det nånsin det överhuvudtaget i ESC?) Men de kör iaf rock på ett sätt som inte skämmer ut genre totalt typ Island 2019 och San Marino 2022. I dessa fall handlar konceptet inte ens om rock. Det normala är ju att rocken ska stå i centrum men där är rocken i bakgrunden till något som i mina ögon och öron är undermåligt.

  Det primära för mig är ALLTID att rocken ska stå i centrum

 5. Adri

  Micke: Men Island 2019 är väl inte ens lite rock? Och gör väl inte anspråk själva av att vara rock? – och bättre än nästan all finländsk rock tävlingen gett oss, förutom kanske 2007.

  Island 2019 är väl nån slags techno? 🙂

  Sen är jag inte med dig. Genre spelar inte roll. Dålig rock är ju dålig rock – det blir man inte glad av, för det är ju dåligt.

 6. Micke

  @Adri, du missförstår lätt min vän 🙂 Kanske jag som är dålig på att förklara.

  Dålig rock är alltid dålig rock….helt med dig om det. Det jag dock pratar om är att om jag gör en rocklåt då utgår jag från att göra rock. Därefter kan jag fylla på annat om jag så vill. Jag gör inte låten så som Island 2019 och Finland 2022 och därefter fyller på lite rock. Hoppas du greppar mer vad jag menar nu.

  Vad gäller rock eller inte rock Island 2019 är jag på din linje. Det är för mig ingen rock men många hävdar det

 7. Mats Wältare

  https://www.bbc.com/news/uk-61585886

  Drottning Elizabeth den andra har avlidit

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se