IrlandEfter att ha tagit emot bidrag från intresserade fram t.o.m. den 15:e oktober så meddelade TV-bolaget UA:PBC i går att finalen av “Vidbir 2023“, den nationella uttagning som ska utse Ukrainas bidrag i Eurovision Song Contest 2023, kommer att direktsändas den 17:e december från ett skyddsrum i Kiev.

Intresset för den nationella uttagningen har enligt TV-bolaget varit högt och de har tagit emot nästan 400 låtar från 299 artister. En längre lista med ett första urval av de artister/bidrag som har en chans att bli uttagna till Vidbir 2023 väntas redan nu i oktober. (Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat 22-10-27: “36 artister uttagna till auditionerna

Ukrainas senaste ESC-representant:

Stefania“, Kalush Orchestra (Vinnaren av ESC 2022)

Schlagerpinglan: Så här lite innan det första urvalet inför Vidbir 2023 presenteras så har jag egentligen bara en önskan och det är att vi återigen får återse LAUD bland finalisterna. Denna gång kanske han t.o.m. får tävla. 😉 (2022 blev hans “Head Under Water” diskad då den publicerats något år innan men min favorit är fortfarande hans fjärdeplacerade “Waiting” från Vidbir 2018.)

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Ukraina 2023: Nationell final den 17:e december”

 1. Mr A

  Ukraina:

  https://www.escunited.com/ukraine-36-names-longlisted-for-national-final/

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tackar. Jag tar dessa nya avslöjanden efterhand som de kommer (liksom Albaniens Festivali i Këngës 61-deltagare) och får flika in med de äldre nyheterna vid tillfälle. Förr eller senare kommer jag väl ikapp. 😀 Hellre att avbrottet kom nu än vid högsäsong. Tack för alla länkar. 😀

 3. Mr A

  Albanien:

  https://eurovision.tv/country-updates-eurovision-2023/albanias-festivali-i-kenges-will-have-26-participants

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se