Nederländerna TV-bolaget AVROTROS avslöjade i dag, tisdagen den 1:a november, att de gjort ett internval och kommer att skicka Mia Nicolai & Dion Cooper som Nederländernas representant i Eurovision Song Contest 2023.

Duon presenterades för varandra av ESC 2019-vinnaren Duncan Laurence och låtskrivaren Jordan Garfield och därefter skrev de fyra en låt som imponerade på den nederländska ESC-urvalskommittén. Exakt vad det är för tävlingslåt är fortfarande en hemlighet men förr eller senare lär även den presenteras. (Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat: Nederländernas ESC 2023-bidrag, som har titeln “Burning Daylight” kommer att presenteras den 1:a mars kl. 19:15 via Eurovision YouTube. Lyssna på ett kort introduktionsklipp här.

Nederländernas representanter i Eurovision Song Contest 2023:
Andrew Lambrou
Mia Nicolai & Dion Cooper (Foto lånat från eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Då inte ens duon kände till varandra innan de presenterades så behöver jag inte känna mig speciellt okunnig för att jag inte vet vem de är. 🙂 (Mer info om duon hittar man hos eurovision.tv.)

Jag är dock, som alltid, väldigt nyfiken på hur deras utvalda låt kan tänkas låta. Det är ju inte så långsökt att misstänka att det kan vara något speciellt då den imponerat på urvalskommittén. (Om det nu inte bara var så att de bländades av att de backades upp av en tidigare ESC-vinnare, men jag förutsätter att det ligger mer bakom.) Oavsett så ser jag fram emot att få höra detta internvalda bidrag. 😀

Se “Nederländerna i ESC 2023” för mer om landets ESC 2023-förberedelser.

Relaterad information: Så här långt har tre artister bekräftats inför Eurovision Song Contest 2023. Den första var Israels Noa Kirel som ni kan läsa mer om här medan det finns mer info om den andra utvalda artisten, Cyperns Andrew Lambrou, här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Mia Nicolai & Dion Cooper för Nederländerna 2023!”

  1. Johanna

    Är försiktigt positiv till denna duo. Känns som exakt min musiksmak och jag gillar ju med få undantag Nederländerna i ESC de senaste 10 åren. Definitivt den artist såhär långt jag känner mig mest hoppfull inför!

  2. Schlagerpinglan

    @Johanna, De senaste internvalen från Nederländerna har inte varit några riktiga personliga favoriter hos mig men jag har likväl uppskattat tanken bakom de flesta. En bra motpol mot många som väljer publikfavoriter i nationella uttagningar, som blir något helt annat. Därför har även jag en försiktig positiv känsla till detta val. Ska bli intressant att se hur det slutar. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se