ESC 2024 Schlagerpinglan: Här följer del 18 av de (något förkortade) 37 bidrags-presentationer som jag gör inför Eurovision Song Contest 2024, innehållande länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget med mera.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Malmö. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor (efter att de presenterats).

Israel i Eurovision Song Contest:

Israel
Land: Israel deltagit 45 gånger (+2020)
vunnit 4 gånger: 1978, 1979, 1998 och 2018
TV-bolag: IPBC (KAN) se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1973 Ilanit kom 4:a av 17 med “Ey-sham

Israels tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2023: Unicorn“, Noa Kirel (Internval) 3:a i finalen
2022: I.M“, Michael Ben David (X Factor Israel) 13:e i semi 2
2021: Set Me Free“, Eden Alene (Internvald artist + Our Song for Eurovision 2021) 17:e i finalen
2020: Feker Libi“, Eden Alene (HaKokhav HaBa L’Eurovizion) inställd tävling
2019: Home“, Kobi Marimi (HaKokhav HaBa L’Eurovizion) 23:a i finalen
2018: TOY“, Netta (HaKokhav HaBa L’Eurovizion) 1:a i finalen
2017: I Feel Alive“, IMRI (HaKokhav HaBa L’Eurovizion) 23:a i finalen
2016: Made Of Stars“, Hovi Star (HaKokhav HaBa L’Eirovizion) 14:e i finalen
2015: Golden Boy“, Nadav Guedj (HaKokhav HaBa + Internvald låt) 9:a i finalen
2014: Same heart“, Mei Finegold (Internvald artist + Kdam Eurovision) 14:e i semi 2
2013: Rak Bishvilo“, Moran Mazor (Kdam Eurovision) 14:e i semi 2
Se även:Israels samtliga ESC-bidrag

Israel i Eurovision Song Contest 2024:


Israels ESC 2024-bidrag: “Hurricane”, Eden Golan

Mer om bidraget & artisten:

Bidrag: Hurricane officiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: kort live-klipp1:a live-repet i Malmö (TikTok-klipp)
Låtskrivare: Avi Ohayon (t&m), Keren Peles (t&m), Stav Beger (m)
Semifinal: startnummer 14 i Semifinal 2 (9:e maj)
Uttagning: “HaKokhav HaBa” + Internvalläs mer här
Artist: Eden Golan
Eden Golan
(Foto lånat från eurovision.tv)
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“10 facts about…”-text (av Wiwibloggs)
Sociala medier:
se eurovision.tv
Reaktioner:
ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)

Odds:

Odds för att vinna
2024-04-27 (strax före repen): plats 7 av de 37 (se nuvarande odds här)
Odds för att gå till final
2024-04-27 (strax före repen): plats 6 av de 16 (se nuvarande odds här)

Åsikter och spekulationer om Israels bidrag och chanser i Eurovision 2024:

Schlagerpinglan tycker: Till final IsraelIsraelIsraelIsraelIsrael Betyg: 4 / 5
Betyg: 8 / 10
Även om jag inte var helt övertygad efter den första genomlyssningen så insåg jag redan då att “Hurricane” var ett bidrag som har förmågan att växa till sig med tiden. Numera har jag det israeliska bidraget som ett av mina topp-tre-bidrag i den andra semifinalen och skulle bli rejält besviken om det blir något annat än en finalplats för landet i år. Jag kommer m.a.o. att hoppas att kombinationen av en talangfull artist och en känslostark låt med underbara melodislingor ska vara anledning nog för att motivera tillräckligt många att stäcka sig efter sina telefoner och rösta.
Schlagerpinglan tror: Till final
Även om jag själv (envis som jag är) fortsätter att (så gott det går) hålla politiken utanför min Eurovision-bevakning så går det inte att bortse från rådande omständigheter när det gäller min gissning av resultatet. Detta är ju något som i allra högsta grad beror på de röstande och flertalet av dem påverkas naturligtvis av allt som händer.

Vore det enbart upp till det musikaliska så hade jag trott på en finalplats men som det är nu så misstänker jag att uteblivna bojkottsröster och sympatiröster kommer att få ett avgörande, frågan är bara hur. Kanske tar de båda lägren ut varandra, kanske är större delen av de röstande i den andra semifinalen (15 länder + Frankrike, Spanien och Italien) neutrala, för eller emot? Jag tror dock att det i slutändandet är lättare att rösta för något än emot och därför gissar jag att det trots allt (helt rättvist, enligt min musiksmak) blir en finalplats för Israel i år.

Fler ESC 2024-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2024“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Inför ESC 2024: Israel – “Hurricane”, Eden Golan”

  1. Adri

    Jag svävar gärna ut i mina utläggningar här om låtar. Kan inte hålla en linje igång liksom. Har jag en bokstavskombination? Sannolikt men jag tycker det låter som för mycket arbete att utredas för det (vilket redan där styrker min tanke om att… nåt har jag).

    Det är för toxiskt att låta mig pågå fritt om Israel här så jag kommer bara rakt gå igenom några punkter. Struktuerat.

    Gillar jag låten? Nej.

    Ogillar jag låten? Nej.

    Är låten ok? Ja, den kan väl få finnas.

    Färgas jag av rådande världsläge? Garanterat.

    Kommer den gå till final? Absolut.

    Kommer det gå bra i nämnda final? Säkert.

    Påverkar världsläget Israel negativt? Jag tror fortfarande starkt att Israel gynnas av världsläget. Precis som jag tror att Ryssland skulle gynnats vid eventuellt deltagande 2022. Folk kommer vilja visa stöd för Israel (som ju har enormt många på sin sida, och de som inte är på deras sida kan inte göra nåt mer än låta bli att rösta.)

    Vill jag ha den i final? Nej. För obekvämt.

    Kommer publiken sköta sig? Mycket svårt att tro.

  2. Mikaela

    Gillar sällan Israels låtar i Eurovision. Det finns alltid något förställt över bidragen.

    Samma gäller i år. Det låter som en Idol-vinnare, skriven för att vara en hit men utan att ge mig nån känsla. Men detta är ändå bättre än de israeliska bidrag som Pinglan listat ovan.

  3. Adri

    För mig är Israel ett riktigt favoritland i Eurovision. Men ”Hurricane” kommer ju inte sålla sig dit. Den är för kall och beräknande.

  4. Micke

    Tänker inte orda så mycket om detta land då det ofta leder till massa tjat på bloggen.

    För mig borde inte landet få vara med men det är inte jag som bestämmer när det gäller ESC. Beslutet är att de ska få vara med och då respekterar jag det och behandlar låt, artist och allt som har med ESC att göra på samma sätt som allt detta med alla andra länder.

    Som land i ESC har de genom åren haft både högt och lågt. Men detta är helt enkelt fantastiskt bra. Vackra melodier är ju inte det vanligaste i ESC…tvärtom där det istället oftast är uptempo. Detta kan vara tidernas vackraste i ESC. Helt enkelt för vacker för ESC

    PUNKT

    BETYG ISRAELS BIDRAG – (9/10) MYCKET BRA

    —————————-

    ISRAELS BÄSTA BIDRAG

    Utan minsta tvivel årets bidrag

  5. oe

    “Hurricane” är helt enkelt en otroligt vacker låt. Kalkylerad? Säkert. Men oerhört vacker oavsett, framförallt melodin. Och sångrösten är det inget fel på. Min tvåa i år, och tveklöst Israels bästa någonsin. 9/10.

  6. Millan

    Låter det bra? Ja. Sjunger hon bra? Ja. Gillar jag det? Nej. Varför? Det är alldeles för perfekt musikaliskt. Inget som svider, inget som skaver. Inget som på riktigt berör mig fast den utger sig för att vilja vara en typ av bidrag som berör. Så detta är inget för mig.

  7. Johanna

    Nej men jag gillar denna. Tycker det är Israels bästa bidrag som stått på en ESC-scen sedan “Milim” (dock ÄLSKAR jag “Feker Libi” från 2020 men den kom ju TYVÄRR inte till ESC)

    Jag tror, och hoppas att den går till final för låten i sig är bra nog för det. Eden är bra nog för det. Tror inte den kommer gå jättebra i finalen men till finalen måste den komma!

    Publiken kommer bua, säkerhetsläget kommer vara svårt att hantera för EBU men jag förstår varför Israel får vara med även om jag inte håller med om det i sak. Hade denna varit i semi 1 hade jag mycket troligt röstat på den. Rankar den på plats 13 just nu.

  8. Denis

    Tycker inte den är så bra. Eller vacker. En typisk schlager ballad, Lisa Ajax hade kunnat sjunga denna. Eller Chiara från Malta.
    Vi har sådana här Idol vinnare ballader varje är och dom låter alla likadant. För slätstruken, för perfekt. Inte alls så berörande som dom vill vara. Var är smärtan?

    Israel har haft bättre ballader. 2005 var helt fantastisk. Denna är bara standard.

    Till final tror jag men i finalen tror jag den hamnar bland dom sista. Inte så mycket på grund av politik utan helt enkelt för att den inte är bra.

    Sedan tror jag ibte dom gynnas så mycket. Till skillnad från Ukraina som hade stöd så har Israel långt ifrån stöd från alla

  9. Micke

    Det som är största styrkan med låten är att sånt här hör man aldrig i ESC. Det är som sagt helt enkelt för bra för ESC. Det enda som vrider i mig är….. Jädrar så bra den hade blivit om hon hade tagit den på eget språk. De sista sekunderna vittnar om något fantastiskt som hade kunnigt bli. Pitty

  10. Adri

    Jag är med Denis här. Det är därför Mickes kärlek för låten överraskar mig.

    För Micke snackar ofta om det mycket märkliga begreppet ”äkthet”. Och ja. Det är naturligtvis helt godtyckligt. Som allt annat när man snackar musik. Subjektivitet and all you know.

    Men av alla ballader som ESC ändå haft så är jag surprised över att man fäster sig vid denna. För jag tycker också låten är så polerad, så kall. Nästan amerikansk liksom.

    Håller även med Denis om 2005. Det är en FANTASTISK ballad. Alltså en av topplåtarna någonsin i ESC. Men faktiskt bara tvåa av Israels historia.

    Etta är 2009, men är det en ballad är frågan? Jag blir iaf grymt berörd 🙂

  11. Micke

    Adri… Tror du fastnat lite i detta…. USA/Israel hand i hand. Visst ofta så dock inte här. Vi får helt enkelt finna oss i att vi tänker olika i detta. Jag älskar Israels bidrag o är mest chockad över att de fått fram ett så mäktigt bidrag. Tråkigt att du går miste om den känslan men så är det 🙂

  12. Schlagerpinglan

    Som vanligt så kan man uppfatta ett bidrag på så många olika sätt. Jag är i alla fall glad över att jag tillhör de som berörs av det och tycker det är lite synd att så många lämnas oberörda. I gengälld så finns det många andra bidrag som verkar populära som jag inte förstår något av alls. Man kan inte få allt. 😀

  13. Denis

    Också lite överraskad över Mickes kärlek över just denna låt. Till och med kalla den årets låt..

    Aldrig hört sånt här i ESC? Verkligen? Tycker sådana här låtar finns varje år i ESC, var är det unika? Malta brukar skicka sådana här låtar varje år. Irland gjorde det också..

    Micke brukar snacka om äkthet. Det är förstås en fråga om smak men att kalla Sveriges bidrag för polerade, själlösa, kalklyerade när man själv hyllar en låt som är minst lika polerad och kalkylerad och faktiskt själlös känns lite tveksamt::)
    Om hon åtminstone skrivit låten själv hade man kunnat tro på henne åtminstone.

    Men så är det I ESC, alla ser olika:

  14. Micke

    Jag är mest förvånad över hur man kan jämföra Israels bidrag med det som bjuds från Malta och inte minst från Idol.

    Hoppar detta helt och hållet nu. Vet inget om vare sig Adri eller Denis men jag har märkt hatet mot Israel (åter igen vet inget om Adri och Denis) och hur man därmed hör något som egentligen inte finns där. Hur man hittar skit man aldrig hade hittat om det varit ett annat land.

    Från nu finns bara Pinglan och oe för mig när det gäller Israels bidrag. Jag kommer inte att bemöta något negativt om bidraget. Det gäller ENBART Israels bidrag. Vill ni snacka skit om vilket som helst av mina favvisbidrag i övrigt så bara kör på 🙂 Säg positivt, säg negativt. Jag svarar på allt 🙂

    Israels bidrag är för mig helt enkelt för vackert för ESC som sagt. Fattar inte att det är med i tävlingen.

    Vi kör på som vanligt här i övrigt mina vänner. Klarar bara inte osäkerheten på om man bemöter hat mot bidrag eller något annat. Ber om ursäkt för det men så är det

  15. Engsla

    Lite lustigt att jag inte är ensam om att höra det amerikanska soundet i bidraget 🙂 Och då menar jag det där skriva-på-näsan-“NU ÄR DET VÄLDIGT KÄNSLOSAMT HÄR!”- överdrivna som jag ofta förknippar med USA, ofta sjunget av talangshowsartister (sedan så kommer det ju en väldigt massa annan, bra, musik därifrån också, men just den här sorten tilltalar inte mig).

    Jag håller med om vad några tidigare skrivit, att sångerskan kan sjunga (även om just jag inte gillar sättet hon använder rösten på), att låten är för beräknande, och inte bra, men inte heller jättedålig. Den vill beröra, men det enda jag känt utöver leda är lite skrämselhicka där mot slutet, när hon börjar yla. (Sitter man och har på alla årets bidrag i bakgrunden för en första genomlyssning, som jag gjorde, så är det inte utan att man studsar till när hon sätter igång utan förvarning. Men jag vande mig med tiden… 🙂 )

    Så ännu ett nä-bidrag för mig, men det finns bidrag som är ännu sämre, och med alla titrare som älskar talangshower och deras artister där ute, parat med en del sympatiröster för att det är Israel, så tror jag att det kommer att gå bra för dem i ESC.

    Avslutningsvis: jo, Micke, jag har också vågat lyssna på och bedöma låten efter dess kvalitet och inte efter land. Även om jag kom till en annan slutsats 😉

  16. HW

    Jag har lovat att inte lämna något omdöme på Israel, och jag håller mitt ord. Däremot måste jag bara tacka dig Engsla för formuleringen om amerikansk “NU ÄR DET VÄLDIGT KÄNSLOSAMT HÄR!”-musik. Väldigt träffsäkert och gav ett gott skratt 🙂

  17. Micke

    Engsla…. Underbart 🙂 Hoppas du och andra inte missförstår. Inte sur på nån av er. Känner bara att jag inte har något intresse när man inte kan vara på vad bedömningen grundar sig på.

  18. Micke

    HW… Tro mig… Jag känner detsamma om det amerikanska falska 🙂

  19. Adri

    Reagerade också positivt på det Engsla. Jag trodde verkligen jag var ensam (eller ok inte ensam i världen, men på denna plattform) just med associationen till USA och just det där sönderpolerade. Där allt som skaver är borta, och tar man bort skavet – ja då tar man ju bort känslorna också.

    Så det gör mig ändå lite lättad och glad att fler faktiskt drar just USA/American Idol/talangsåpevinnare-tankegångar för detta. Får mig att känna mig mindre ensam 🙂

    Skall sägas. USA är ett gigantiskt musikland och allt är inte sönderpolerat plastkänslor osv osv. Absolut inte. Men det är just det där ytliga som ändå blivit ”ansiktet utåt” för USA. Bara så ingen missförstår eller tror de får in en ”gotcha” om jag vid ett senare tillfälle hyllar en amerikansk artist.

  20. Micke

    @Engsla och Adri, får väl svara på det där med det amerikanska då även om jag lämnat Israel och det runt det bakom mig. Självklart finns det amerikanska och självklart hör jag det. Hur skulle man kunna undvika det när det är så uppenbart. Grejen är bara den att det amerikanska väller ut från ESC varje år så varför är det så viktigt just nu med israels låt.

    Jag har väldigt svårt för det amerikanska o det har mycket att göra med det Adri och Dennis pratar om…..brist på äkthet……Det oäktas hemland. Det betyder dock inte att jag hatar USA. No way. Jag kan knappt ens stava till ordet HAT.

    Det kommer mycket bra från USA också trots det jag just sa. Ibland kommer det också sådant som är vida överlägset allt liknande och Israels låt i ESC 2024 är ett mycket bra exempel på det. Jag hör det ni pratar om men detta är så jävla bra och vackert att det tar udden ur det andra. Att jämföra detta med det stuff som dykt upp i idol är för mig som att jämföra näst högsta ligan i en sport med femte divisionen i samma sport.

    Ok Adri och Denis tycker ni jag brukar våld mot mitt eget ord ÄKTHET så får ni göra det 🙂 Jag tycker inte det men skulle det ändå vara så då får jag ta den skiten. Då får jag stå där som en jävla idiot. Jag tar det isf för Israels bidrag är alldeles för vackert för att jag skulle tycka annat än bra om det 🙂

    Men det viktigaste är ändå för mig….HEJA NORGE

  21. Adri

    Micke: Jag kan bara svara för mig själv 🙂 Men jag tycker absolut inte du ”brukar våld” mot begreppet äkthet. Däremot håller jag inte med dig. Men det är liksom kärnan i denna bloggen också. Att inte hålla med varandra, men ändå snacka på ett respektfullt sätt kring det 🙂

    Däremot så är det ju så att äkthet är ett otroligt godtyckligt begrepp. Jag använder det själv ibland. Mer sällan än du, men absolut ibland. Så sent som i kommentaren om Armenien tror jag att jag tog upp det 🙂

    Men iom att det är så godtyckligt/subjektivt så är det också alltid lite oklart vad som menas. För: saker och ting anses ju utstråla äkthet för att du/jag gillar det, inte tvärtom (att vi gillar det pga det är äkta).

    Men tro mig. Det finns helt klart andra fall där jag har reagerat desto mer på ditt användande av äkta/äkthet. Cypern 2022 comes to mind. Jag minns att det snackades om äkthet där med, medan jag tycker det var en av de årets mest plastiga och cyniska låtar.

    Men vet du? Det är ok. You do you ändå. För som sagt, äkthet är en hel godtycklig och subjektiv uppfattning. Så du får tycka vad som helst är äkta, och andra är tillåtna att skriva under på det eller inte 🙂 Och samma sak other way around, det finns garanterat fall där jag slås av hur äkta, genuint och känslosamt något är – men där du tycker allt bara är ett fult skådespel.

    Det viktigaste med Eurovision, eller iaf Eurovisionplattformar likt denna, är att man får prata öppet om saker, utan hån/hot liksom men med respekt och öppenhet. Så jag vill ändå förtydliga det. Älskar du Israels låt så mycket, så good for you 🙂 Fortsätt med det du. Men jag håller ju inte med, tyvärr, och det måste ju få skrivas ut också 🙂
    Du verkar noja lite just i detta ämne men jag vill ändå påstå att jag tycker inte jag, eller nån annan, gått över någon gräns 🙂 Att inte hålla med varann men ändå kunna diskutera civiliserat är en kärna i forum som detta.

  22. Micke

    Stor del av världen är tyvärr amerikaniserad Adri. Så även ESC. Men ingen bryr sig nämnvärt. Men så kommer plötsligt Israel år 2024 och då jädrar blir det viktigt 🙂

    Vi glömmer det nu min vän. Ingenting är förändrat för mig Vi tjatar på som vanligt om 36 av de 37 länderna. Tråkigt men jag kommer bara att delta i det positiva när det gäller Israel. Det är DEFINITIVT INTE bara positivt med dem. DE borde inte vara med i ESC 2024. Men nu är de det och då kör jag med Pinglan och oe och andra som inte bara kör negativt. Det är mitt fel Adri, inte ert. Men det är inte kul att bemöta det negativa när man inte vet om det har substans. Om det handlar om låt eller land.

  23. Adri

    Jag vet inte vilken värld du lever i. Men nej. Jag tar avstånd från det. Det amerikanska har absolut klagats på förr. Israel är inte extra utsatta för det.

  24. Micke

    Adri

    UTSATTA?????

    Nej Israel är DEFINITIVT INTE utsatta för USA 🙂

  25. Adri

    Micke: Jag menade inte så. Menade att Israel är inte extra utsatta för kritik om amerikaniserat sound. Det har hörts förr. Årligen t.o.m. Och jag tror allt att du innerst inne vet det 🙂

  26. Micke

    @Adri, är övertygad om att jag vet vad du menar och att du vet vad jag menar. Vi har dock en förmåga att prata runt varandra ibland 🙂 Risken när man inte ser den man pratar med

  27. Engsla

    HW, det kan ibland vara svårt att riktigt förmedla hur man känner inför olika låtar, speciellt när man som jag inte kan musiklingot tillräckligt bra, så det var extra roligt att du förstod och uppskattade min lilla beskrivning här ovan 🙂

    Adri, ja, ibland känner man sig allt lite ensam om att höra vissa saker. Men det finns nästan alltid någon där ute på bloggen som tycker åtminstone litegrann som en själv ändå. Och om inte annat så brukar Pinglan själv komma instickandes med någon uppmuntrande kommentar när man behöver en 🙂

    Micke, ja visst har det funnits, och finns, andra amerikanskinspirerade bidrag i ESC, och det har kommenterats om förr. Just den här sorten tilltalar mig inte, och det är en stor del till varför jag inte uppskattar bidraget, så därför skrev jag om det här ovan. Du hör något annat som du tycker väldigt mycket om, det är jättefint. 🙂

    Sedan har jag kanske fel, men det verkar som om du är extra känslig för kritik just när det gäller Israels bidrag, och jag förstår det när du nu har investerat så mycket i hur publiken svarar på det i Malmö, men jag upplever det som en liten nedlåtande ton från dig när du hela tiden ifrågasätter vad andra tycker om låten, som om bara de som gillar den har förmågan att bortse från världsläget. Nu tror jag inte att du faktiskt tror så lite om andra, men det är så det framstått för mig, och det har skavt en del. Sedan finns det så klart de som tar ställning för och emot bidrag beroende på vad de tycker i olika frågor, men nog har vi alla olika bias som påverkar vad vi gillar och ogillar, det är inget att göra åt, hur mycket man än skulle vilja det. 🙂

  28. Micke

    @Engsla, nej jag är inte känslig för kritik när det gäller Israels bidrag. Jag ifrågasätter inte heller direkt vad folk tycker om låten. Har dock fått höra så jädra mycket “Hoppas Israel kommer sist med sin låt efter allt de gjort.” eller än mer “Israels låt är ju sämst.” …Jaså vad är det som är dålig med den? …De borde inte få vara med överhuvudtaget.” Ja men vad är det som är dåligt med den?……???????????? Vilka svar man än får så har det med något negativt om landet att göra…inte bidraget.

    Har förklarat MÅNGA GÅNGER att jag inte tycker de ska få vara med i ESC. Nu är de det och då behandlar jag de som alla andra.

    Men Engsla jag har bestämt mig för att inte längre lyssna till negativt om bidraget oavsett från var eller vem. Osäkerheten om det är ett kreativt omdöme eller bara negativt om landet har tröttat ut mig. Har inte med känslig mot kritik att göra utan är bara less. Misstror inte dig eller nån annan här. Det har inte med det att göra….är bara less.

    Säger du att du inte gillar låten Engsla då tror jag på det du säger. Men jag går inte in intresserat och vill veta varför som jag skulle ha gjort om andra bidrag. Handlar bara om det. Själv älskar jag låten (inom ESC-ramar) och fattar inte att ett så vackert bidrag hittat in i ESC 🙂

    Förstå mig med en annan sak Engsla: Jag älskar sport. Det mesta. Har ofta gått på hockey, fotboll and you name it. Har dock blivit allt mindre. Varför? Därför att jag lessnat på människor och deras sätt. Om jag tittar på en fotbollsmatch och det blir straff för det laget jag inte håller på då tar jag det om det är en riktigt dömd straff. Jag ställer mig inte upp och buar ut allt och alla och inte minst den stackars straffskytten. Jag buar inte ut det lag jag inte håller på så fort de har bollen. Jag skitar inte ned mig med buanden överhuvudtaget för det viktigaste ordet i mitt liv är RESPEKT. Utifrån det kanske du förstår vad jag menar med mitt eventuella uttåg från ESC 2024 efter den 9 maj 🙂 Det betyder dock inte att jag hoppar ESC så som MF. Nej men lördagen den 11 maj har ESC och jag inget med varandra att göra om nu malmöpubliken skitar ut sig på torsdagen.

    Handlar bara om detta inget mer 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se