Malta satsar på juryn

2007-10-04 (torsdag)

Finalen i Malta Song for Europe 2008 kommer att hållas den 23:e februari och bestå av åtta bidrag. Innan dess ska en semifinal med 18 bidrag sändas den 21:e februari, där en jury väljer ut finalisterna. Inte förrän i finalen får TV-tittarna rösta, men har bara 80% att säga till om. Juryn står för de övriga 20%.
(Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag är helt för jurygrupper, trots att jag när det endast fanns jurygrupper var helt emot dem. 🙂 ESC är en tävling och då gäller det att ställa upp med det bästa man har, med det som kan vinna hela tävlingen och det verkar Malta ha förstått.

Tror dock inte att svenskarna har förstått detta. Nej, här älskar vi våra idolnissar, schlagerikoner och andra suspekta typer och tror att Europa gör detsamma, oavsett vad vi skickar för låt. Kanske dags att börja rösta på låtarna istället för artisterna?

Maltas ESC-bidrag på 2000-talet:
2000 “Desire” Claudette Pace (8:a)
2001 “Another summer night” Fabrizio Faniello (9:a)
2002 “7th wonder” Ira Losco (2:a)
2003 “To dream again” Lynn Chircop (25:e)
2004 “On again…off again” Julie & Ludwig (12:e)
2005 “Angel” Chiara (2:a)
2006 “I do” Fabrizio Faniello (24:e)
2007 “Vertigo” Olivia Lewis (25:e i semin)

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se