Pinglans finaltankar

2008-05-24 (lördag)

Schlagerpinglan: Ska det verkligen bli en sådan förutsägbar kväll att Ryssland vinner finalen av Eurovision Song Contest 2008? Ja, många anser det och jag ställer mig nog till den fantasilösa skaran. Jag har dock några alternativ, se nedan, som jag tror har en rimlig chans att snuva Dima Bilan på vinsten.

Personligen hade jag hellre sett Sverige, Island, Finland eller Frankrike som slutlig segrare men hur troligt är det?

Möjliga vinnare av ESC 2008 enligt Schlagerpinglan:
Ryssland: “Believe” med Dima Bilan tycker jag egentligen är en väldigt bra låt. Texten är väldigt gripande och inspirerande, men eftersom sångaren ändrat i texten så att den tappat sin mening så tycker jag inte längre att den förtjänar en vinst. Förstår inte ens sångaren vad han sjunger så kan det lika gärna vara.

Ukraina: “Shady Lady” har jag tyckt om sedan jag hörde den första gången. Eftersom både Ani Lorak och scenshowen är väldigt bra så kan jag nog stå ut med att se landet som segrare. I nödfall.

Grekland: “My secret combination” med Kalomoira är även det en medryckande låt med både bra sångerska och scenshow. Tror att den kommer att få ungefär lika många röster som Ukraina, kanske t.o.m. fler. Även det en värdig vinnare. I nödfall.

Serbien: “Oro” med Jelena Tomasevic kommer förmodligen även den att placera sig högt upp. Personligen tycker jag att några få sekunder av låten är bra, medan resten känns ganska trist. Därför hoppas jag att den inte vinner.

Armenien: “Qele qele” med Sirusho Harutyunyan är väldigt bra men det saknas något. Kan placera sig högt om hon får rätt på stämbanden. Gör hon en lika svag insats som i semin så blir det kanske ytterligare en åttondeplats.

Rumänien: “Pe-o margine de lume” med Nico & Vlad Mirita kan få en framskjuten placering. Efter att ha sett ett klipp där de framför lite av låten a cappella så har jag börjat tycka liiiite om den. Inte så mycket att jag vill se den som en vinnare dock.

Länder som Schlagerpinglan gärna ser som vinnare av ESC 2008:
Island: Ska man vara helt opartisk så är det faktiskt Islands “This is my life” med Euroband som jag helst ser som segrare. Väldigt bra och medryckande låt, duktiga artister och enkel men snygg show. Heja Island!

Sverige: Bra låt, bra artist, bra show. Är inte omöjligt att Sverige tar hem det med Charlotte Perrellis “Hero”, jag hoppas men vågar inte riktigt tro på det. Heja Sverige!

Finland: “Missä miehet ratsastaa” med Teräsbetoni avfärdade jag först som väldigt anonym men den har senare vuxit sig allt starkare, mycket på grund av språket. Metal på finska, kan det verkligen vara bra? Jo visst! Heja Finland!

Frankrike: Frankrike är liksom Finland ett land som jag åtskilliga år suttit och hejat på förgäves. Europa brukar dock inte förstå hur bra de är. Vi har ännu inte sett hur “Divine” med Sebastian Tellier blir på scenen men låten är kanon och framförs det lika knasigt som jag hört rykten om så borde detta bli något att heja på. Heja Frankrike?

Norge: “Hold on be strong” med Maria Haukaas Storeng skulle faktiskt kunna skrälla enormt. Det är en vacker låt, bra text och duktig sångerska. Heja Norge!

Schlagerpinglan: Slutligen så tror jag att bl.a. Turkiet, Azerbajdzjan och Bosnien kommer att få höga poäng men inte tillräckligt för att slåss om de verkliga topplaceringarna.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Pinglans finaltankar”

 1. Rickard

  Mitt tipps till finalen:
  1. Ukraina
  2. Ryssland
  3. Grekland
  4. Serbien
  5. Turkiet
  6. Sverige

 2. Roberto

  mitt tips 10 toppen

  1. serbien
  2. bosnien
  3.grekland
  4.kroatien
  5.ukraina
  6.finland
  7.azerbadjan
  8.turkiet
  9.georgien
  10.portugal

 3. Kevin

  Så ni tror att Sverige är helt chanslös? Sverige har alltså ingen chans alls?? Sverige måste ju ha lika stor chans om Ukraina! Ukraina kan lika gärna floppa som Charlotte!

 4. Schlagerpinglan

  Kevin: Jag tror inte att hon är chanslös men jag har en viss tendens att bli lite pessimistisk när det gäller att gissa ett resultat. 🙂

 5. rosenblom

  Kevin:

  Ingenting är omöjligt. Solen kan slockna imorgon…

  Som redan påpekat… Perrelli hade behövt strida utan nordisk konkurrens för att kunna vinna. Så är det ju inte. Så det blir ingen seger.

 6. Kevin

  rosenblom: okej? Bara för att du tror att norden inte kommer rösta på sverige betyder det inte att hon inte kommer vinna..

 7. rosenblom

  Kevin:

  Jo, tyvärr. Eller tror du på allvar att varenda rysstat röstar på Sverige istället för Ukraina, Ryssland eller Armenien? Eller att ex-jugoslaverna röstar på Sverige istället för Serbien och Bosnien…?

  Grunden till segern läggs i det egna geografiska området. Får man inte tillräckligt mycket poäng där får man det inte någon annanstans heller.

  Det är inget jag själv har hittat på. Det är bara att läsa statistik.

  Jag är ledsen om du blir besviken. Men så är det. Tro inte på Aftonbladet. De tjänar mer pengar på att vi har vinstchans än om vi inte har det.

 8. Sara

  Jag börjar fundera på om det är dags att ordna en nordisk schlagertävling… Jag blir bara så trött på all grannlandsröstning. Visst, Charlotte gjorde inget kanonframträdande – men att hamna på 21:e plats, det var hon inte värd! Och att pekoralet Ryssland vann… jag blir trött helt enkelt.

 9. rosenblom

  Sara:

  Haha… Oj, vilken dålig förlorare…

  Du uppmärksammade möjligen inte detta…

  Island – 12p till Danmark
  Norge – 12p till Danmark
  Finland – 12p till Norge
  Sverige – 12p till Norge
  Danmark – 12p till Island

  Ja, det är verkligen synd om oss i norden…

 10. Tobbe

  HELT RÄTT! NORDISK SCHLAGERTÄVLING!
  KYSS PUTINS HÅRIGA ARSLE ERA IDIOTER!

 11. Sara

  Rosenblom:

  Jodå, nog kan vi i Norden grannrösta… Men problemet är att vi har för få grannar :-). Och ja, jag erkänner, jag ÄR en dålig förlorare – speciellt eftersom vi inte var SÅ dåliga. Jag antar att jag har svårt att inse att det är ett halvtaskigt engelskt uttal och ett överpretentiöst framträdande som krävs…

 12. jorgo

  Sverige skulle inte ens gått vidare från semifinalen.. de kom 12:a men tack vare juryn så gick de vidare.

 13. rosenblom

  Sara:

  Det är sant. I norden är vi bara fem. Gamla Jugoslavien är uppdelat i så många som… sex länder. Det är verkligen en jävla skilnad… 😉

 14. Maria

  jaja… nu, när alla ukrainare röstat på Ryssland, så får vi hoppas att Ukraina får gas i år…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se