Juryn valde Sverige

2008-05-25 (söndag)

Sverige var det land som juryn räddade från den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2008. TV-tittarna ville ha Makedonien på tiondeplatsen, Bulgarien på elfteplatsen och Sverige inte bättre än tolva. (Källa: gylleneskor.se)

Schlagerpinglan: Detta förklarar ju en hel del. Det kan vara lite svårt för en juryfavorit att vinna om juryn inte får rösta.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Juryn valde Sverige”

 1. Tobbe

  Juryn valde henne två gånger. För att juryn är de som kan vara seriösa. För att vinna ESC måste man ha många grannländer, klä ut sig till ett skämt eller visa upp sig nästan naken. Hur kommer det säg att Charlotte blev vald av juryn, för hon var bäst. Europa vågade inte rösta på henne.

 2. Erik

  Allvligt talat Tobbe, skärp dig och var inte en så dålig förlorare.

  Aftonbladets slutsats var att det krävs en jury för att det ska bli rätt. Snarare är det väl så att en jury mer röstar som “proffs” tror; det betyder inte att det är rätt.

  Min slutsats är tvärtom, ta bort alla jurys. Den svenska gjorde lika fel som en europeiska. En av de bästa låtarna var för övrigt Bulgarien som kom bättre än Hero i semin men som inte gick vidare ändå.

  I finalen var det många helt ok låtar. Hero är i o fs ok, men inte mer. Den sätter sig inte och den säger inget. Bäst var Frankrike och Spanien. Turkiet var också helt ok. Och visst var Rysslands och Ukrainas låtar mycket bättre än Sveriges.

  Finland vann för två år sedan, fur många grannländer har Finland? Våga skicka något som sticker ut eller något som är bra, när gjorde Sverige det senast? 1974…

 3. rosenblom

  Tobbe:

  Sluta lipa. Det är patetiskt…

  Erik:

  Det är svårt att ta någon på allvar som tycker att Bulgarien och Spanien var bäst… 😉

  Men du har rätt i att Hero är för intetsägande. Sedan vet jag inte hur många festivaler du sett. Det här var möjligen den första?

  Du kan inte påstå att dessa inte har stuckit ut…

  2007 – The Ark
  (glamrock, sminkade killar, bar överkropp och fjädrar…)
  2000 – Roger Pontare
  (han sticker på egen hand men tog ytterligare hjälp av ylande indianen…)
  1986 – Holm & Törnell
  (kanske inte så galet idag, men 22 år sedan var den här kören helt vansinnigt udda http://www.youtube.com/watch?v=_LPNB3kBTu4 )

 4. Catrin

  jag skulle vilja påstå att charlotte perelli uppfyller dina krav där Tobbe
  hon ser ut som ett skämt, visar upp sig halvt naken, grannländer…nja det faller väl på den punkten då

 5. Oliver

  Var kan jag hitta resultaten i semi 1 och 2? Och vilket land blev valt av juryn i andra semin?

 6. Oliver

  Jag hittade det på ESC hemsidan. Polen kom ju tia och valdes av juryn i semi 1. =) Enligt Sverige så var det ju rätt länder som hade valts om inte Sverige hade gått vidare med juryns hjälp. Våra poäng delades av de tio topp låtarna. Coolt.

 7. Erik

  Rosenbom…

  Spanien hade naturligtvis inte den bästa låten, men den var rolig.

  Bulgariens låt var däremot bra!

  Ok, jag håller med om Pontare, men det var ju åtta år sedan. The Ark? Nä, knappast. Jämför med Lordi eller Verka Serduschka…

 8. FillipA

  undrar, varför sms röstar vi men ändå juryn som bestämmer …

 9. Schlagerpinglan

  FillipA: Tittarna fick ju bestämma det mesta ändå. 19 av de 20 bidragen som tittarna valde fick ju ta sig vidare till finalen.

 10. Anna

  Nja, hon gjorde ändå sitt bästa! Förhoppningsvis blir det bättre nästa år, oavsett om hon blir den som representerar sverige igen lr inte. Vi ska inte lipa över det här, tänk så mkt annat roligt som väntar i år. Stockholm Jazz Festival för att nämna en……

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se